Kyocera Ecosys MA4500ix Sistem Menüsü Şifre Sorunu

Kodla Büyü

esinay

Aktif Üye
Arkadaşlar merhaba Kyocera Ecosys MA4500ix yazıcı aldık fakat sistem menüsü şifresine bir türlü ulaşamıyorum. Kyocera sürekli farklı numaralarla iletişim kurmamı söylüyor kimse yardımcı olmuyor. Yazıcı Kyocera garantisinde olmadığından mı acaba şifreyi kabul etmiyor. Bilgisi olan arkadaş yardımcı olursa çok sevinirim

Şifre 16 hane ve baya uğraştırici, yazıcının sağında açılan el kadar bi yer var orda 3 tane şifre var bizde en alttakiydi, Admin olan sifre eger sizdeki farkli ise tekrar bakiniz
20241206_143044.webp

Hepsini denedim arkadaşlar olmuyor. Cihaz yurtdışı sanırım. İdare almış bi yerden ama anlamadım.

Ekli dosyalar

• IMG_2744.webp
    IMG_2744.webp
    30.9 KB · Görüntüleme: 42
Bunu bir deneyin hocam isterseniz.

Genel İleri Düzey Adımlar (Servis Moduna Girme):

1. Menüye Erişim:
    Yazıcı üzerinde genellikle “System Menu” veya “Sistem Menüsü” tuşu bulunur. Bu tuşa basın.
  2. Servis Moduna Giriş Kodu (10871087):
    Kyocera cihazlarının büyük çoğunluğunda servis moduna girmek için özel bir kod kullanılır.
    • "Sistem Menüsü"ne geldikten sonra sayı girişi yapabileceğiniz bir ekrana ulaşmaya çalışın.
    • Klavye veya numpad üzerinden 10871087 kodunu girin. Bu kod “Servis” veya “Maintenance” (Bakım) moduna geçmenizi sağlar.
  3. U-Kodlarına Erişim:
    Servis moduna girdikten sonra "U0xx" şeklinde numaralandırılmış bakım fonksiyonları listesi görünecektir. Aşağıdaki kodlar sıklıkla kullanılır:
    • U021 veya U026: Cihazın belirli ayarlarını, kullanıcı bilgilerini veya yönetici şifresini fabrika ayarlarına döndürebilir.
      Bu kodlar modelden modele farklılık gösterebilir, bu nedenle önce U021 veya U026 fonksiyonlarını arayın. Eğer menüde “Initialize” (başlatma/sıfırlama) veya “Reset” ibaresi görürseniz ona girin.
  4. Reset İşlemini Onaylama:
    İlgili U-Kod menüsüne girdikten sonra "Initialize" veya "Reset" seçeneğini onaylayın. Bu işlem genellikle yazıcının tüm yönetici bilgilerini ve ayarlarını varsayılan değerlerine döndürecektir. İşlem sonunda yazıcı yeniden başlatılabilir.
  5. Varsayılan Şifre İle Giriş:
    Sıfırlama tamamlandıktan sonra, daha önce denediğiniz varsayılan şifreleri (örneğin kullanıcı adı: Admin, şifre: boş veya “Admin”; ya da her ikisi “3000”) tekrar deneyin. Bu bilgiler kılavuzda yer alıyorsa oradaki varsayılanları kullanın.
ÖNEMLİ UYARI:

• Bu işlemler tüm ayarları, ağ yapılandırmalarını, kullanıcı hesaplarını ve sayım bilgilerini silebilir. Cihazı tamamen ilk alındığı haline döndürecektir.
  • Bazı modellerde servis moduna girebilmek için farklı tuş kombinasyonları da gerekebilir. Örneğin, bazı modellerde “System Menu” tuşuna basıp bir süre beklerken aynı anda “Start” ve “#” (kare) tuşlarına basılı tutmanız gerekebilir.
  • Eğer bu genel yöntem işe yaramazsa, modelinize özel servis dokümantasyonuna veya teknik servis müdahalesine ihtiyaç duyabilirsiniz.
Bu temel adımlar çoğu Kyocera cihazında işe yarar; ancak garanti dışı deneme yaptığınız için oluşabilecek sorunlardan kaçınmak adına mümkünse uzman yardımı almanız her zaman daha güvenlidir.

Arkadaşlar benim de görevli geldiğim bir okula Kyocera ecosys MA4500ix yazıcı almışlar. ağ üzerinden bağlantı istediler. Ayarlardan kablolu ağ ayarlarına girmek istediğimde kullanıcı adı ve şifre istiyor. 4500 4500 olarak denedim kabul etmiyor.
sağ taraftaki kapağın altında da etiket yok sizin belirttiğiniz gibi

Arkadaşlar benim de görevli geldiğim bir okula Kyocera ecosys MA4500ix yazıcı almışlar. ağ üzerinden bağlantı istediler. Ayarlardan kablolu ağ ayarlarına girmek istediğimde kullanıcı adı ve şifre istiyor. 4500 4500 olarak denedim kabul etmiyor.
sağ taraftaki kapağın altında da etiket yok sizin belirttiğiniz gibi
1735287844488.webp

kılavuzda da öyle yazıyor. Manuel olarak değiştirilmiş olabilir. Alttaki kombinasyonları da deneyin. Yine olmazsa fabrika ayarlarına döndürüp öyle ulaşmaya çalışın.

• admin / admin
  • Admin / Admin
  • Admin / 1234
  • admin / boş (şifre kısmını boş bırakın)

Geri