kyocera fs 3040 mfp ÇİZGİLİ ÇIKARIYOR

Kodla Büyü

atatore

Üye
İyi günler hocalarım.Bizde fatih projesi kapsamındaki yazıcıdan var. Yazıcının çizgili çıkarma sorunu başladı.Büyük ana tarayıcıdan çoğaltım yapılınca sıkıntı yok.Fakat yukarıdaki belge işlemciden taratılıp fotokopi alınca 5 dikey çizgi oluşmakta boydan boya. Drumdan şüphelendik ama sadece en üstteki belge işlemciden çoğaltınca çizgi oluyor.Suçu neye atacağımızı şaşırdık.Toner mi suçlu drum mı :) :) bu sorunu yaşayan var mı ve ya bilen.Nasıl çözebiliriz?

Hocam, üstteki tarayıcının taradığı cam bölgeyi temizleminiz lazım, CAM bölge ise normal taramanın yapıldığı bölgenin SOLUNDA yer alıyor, orayı güzelce temizlerseniz, çizgi çıkmaz... diğer parçalarınızda sorun yok

Ekli dosyalar

• fs-3140mfp__series10.-imagelibitem-Single-Enlarge.imagelibitem.jpg
    fs-3140mfp__series10.-imagelibitem-Single-Enlarge.imagelibitem.jpg
    61.8 KB · Görüntüleme: 896
yeniceli2001' Alıntı:
Hocam, üstteki tarayıcının taradığı cam bölgeyi temizleminiz lazım, CAM bölge ise normal taramanın yapıldığı bölgenin SOLUNDA yer alıyor, orayı güzelce temizlerseniz, çizgi çıkmaz... diğer parçalarınızda sorun yok

aynen okumayı burdan yapıyor.
bende tek çizgi oluşuyordu. burayı güzelce temizledim sorun yok oldu.

bomax01' Alıntı:
yeniceli2001' Alıntı:

aynen okumayı burdan yapıyor.
bende tek çizgi oluşuyordu. burayı güzelce temizledim sorun yok oldu.

Tarayıcı beslemeyı kaldıırp ayna benzeri cam şeridi pamuklu bir bezle silin.
Düzelecektir.
Genelde daksille kullanılarda yaşanıyor bu sıkıntı.
Eğer düzelmese dram çizilmiştir.

Cam bölme derken arkadaşlar bu camımsı plastik bölüm mü boydan boya olan yer orayı sildim ama yine aynı

Geri