LÜTFEN YARDIMCI OLUNUZ

Kodla Büyü

ongunowski

Üye
ANAKARTIM ASUS SABERTOOTH X58
KULLANMAKTA OLDUĞUM İŞLETİM SİSTEMİ WİN 7 ULTİMATE 64 BT
WİN 8.1 PRO (64 BT) KURACAĞIM ... İŞLETİM SİSTEMİ DEĞİŞİKLİĞİNDE ANAKARTIN BİOSUNU GÜNCELLENMESİ GEREKLİMİDİR ?
MARKA OLARAK : ASUS VE MODEL OLARAK DA : SABERTOOTH X58 BİLGİLERİNİN DIŞINDA HERHANGİ BİR BİLGİYE DAHA İHTİYAÇ VARMIDIR UYGUN GÜNCEL BİOS SÜRÜMÜNÜ BULMAK İÇİN ? YANİ SERİ NUMARASI YA DA REVİZYON GİBİ AYRINTILARIDA BİLMEYE GEREK VARMIDIR ?
BİOS GÜNCELLEMESİNİN BİOSUN İÇİNDEN Mİ YAPILMASI GEREKLİDİR YA DA MASAÜSTÜNDEN PROGRAM VASITASIYLA YAPILMASI ARASINDAKİ FARK NEDİR ? ... YAPMASSAM SORUN YAŞARMIYIM ? ... İŞLETİM SİSTEMİNİ ETKİLEYEN BİR TARAFI VARMIDIR ? ÇÜNKÜ SUPPORT SİTESİNDE İŞLETİM SİSTEMİ SEÇENEKLERİNİ DEĞİŞTİRSEMDE AYNI BİOS GÜNCELLEMELERİ LİSTELENİYOR ...

ongunowski' Alıntı:
WİN 8.1 PRO (64 BT) KURACAĞIM ... İŞLETİM SİSTEMİ DEĞİŞİKLİĞİNDE ANAKARTIN BİOSUNU GÜNCELLENMESİ GEREKLİMİDİR ?
.
Bu Sorunun cevabı diğer dertlerinden de kurtarır seni, GEREKMEZ.

Ama illa anakart bios güncellemesi yapacaksan, yeni anakartlar flash sürücü ile bios güncellemesi alabiliyor. Güncellemeleri anakart üreticisi firmanın sitesinde, indirmeler bölümünde bios seçeneğinde bulabilirsin.

Yeni nesil bir anakart olduğundan windows 8.1 kurabilirsiniz. BIOS güncellemesi falan yapmanız gerektiğini düşünmüyorum. Ancak illaki güncelleme yapayım diyorsanız da masaüstünden, anakartın BIOS güncelleyici programı ile yapmanız iyi olur. Güncelleme sırasında elektrik kesintisine karşı bilgisayarın bir UPS (kesintisiz güç kaynağına) bağlı olması iyi olur.
Anakartınız sanırım https://www.asus.com/Motherboards/SABER ... /#overview adresindeki anakart.

Temel kural: Sistemin düzgün çalışıyorsa kurcalama!
Anakartla ilgili sıkıntın olursa güncelleme yap. Yoksa kurcalamayacaksın.
Sorduğun sorulara da bakacak olursak bence hiç oynamasan daha iyi.

Bir de insan bu anakarta insan kıyar mı:)

Geri