Lütfen bakarmısınız? Araba çiziği

Kodla Büyü

serkanaytekin

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar bu çizikler için ustalar, tavan hariç komple arabayı boyamamız lazım dedi, başka yolu yokmudur bunun? başına gelen yokmudur. Bugün maalesef öğrencilerimizden bazıları bende dahil olmak üzere 3 öğretmenin arabasını bu hale soktular.
Arabayı komple tavan hariç komple boyatırsam değeri ne kadar düşer acaba?

Ekli dosyalar

• CIMG2223.JPG
    CIMG2223.JPG
    63.2 KB · Görüntüleme: 1,192
  • CIMG2232.JPG
    CIMG2232.JPG
    71.6 KB · Görüntüleme: 1,191
  • CIMG2235.JPG
    CIMG2235.JPG
    63.1 KB · Görüntüleme: 1,191
hocam baya kanırtmışlar sanırım. saca kadar girmişlerse rütuş vs fayda etmez hatta kötü durur. Yok çizikler fazla derin değilse kapatabiliyorlar pasta ile.. makro foto çekip detaillingturkey.net forumunda sorarsan yardımcı olurlar..

hocam ne yapmışlar böyle yauv valla çok sövdüm ben yapan çocukta olsa..

ekicimert' Alıntı:
hocam baya kanırtmışlar sanırım. saca kadar girmişlerse rütuş vs fayda etmez hatta kötü durur. Yok çizikler fazla derin değilse kapatabiliyorlar pasta ile.. makro foto çekip detaillingturkey.net forumunda sorarsan yardımcı olurlar..

sağolun hocam.

solomonte' Alıntı:
Değer düşme işine takılma hocam. Sonuçta kaza yok, değişen yok. Bu fotoğrafları da tutarsın elinde. Böyle kıytırık şeylerden fiyat kırmaya çalışanlara dikkat et yeter.

hocam kaza olsa emin ol kafaya takmam, neden yaparlar böyle bir şeyi, hemde bugün o sınıfa saat 11:20 de dersim vardı, gayet güzelde ders işledik, problem yoktu.

ben, boya+2000 tl para isteyeceğim uğraşsınlar biraz. Olmadı mecburen savcılık ve mahkeme.

habbe' Alıntı:
Pastayla düzelecek gibi. Canını sıkma hocam.

Hocam düzelir düzelmesinede ustalar, tavan hariç komple boyamamız lazım diyorlar, canımı sıkan o, komple boyalı araca insanlar sıcak bakmıyorlar.

Anlaşılan yapan öğrenciler belli ver mahkemeye acıma birde avukat tutun onlar nasıl araçınızın boyasını kazıdılarsa sizde onları kazıyın görsünler. Boyayıda mahkeme sonuna kadar elletmeyin hiçbir işlem yaptırmayın. Kurtulurmu sorusuna gelincede çilen bölgeye elinizi sürürken tırnağınız takılıyorsa o bölgeler pas cila ile kesinlikle kurtulmaz.

Komple boyatmayın hocam arkadaşın başına geldi aynısı arkadaş 10cm alt ve üstünnden çizilen yerin toplamda 20cm genişlikte boyattı çizik yerleri. komple boyanmasına gerek yok. çizik baya derin ama deidğim gibi komple boyamaya gerek yok. arkadaşın arabasına kazıyarak adını soyadını yazmışlardı 2 günlük sıfır arabaya

rüıuş boya yapılıyor hocam işi bilen birine git rütuş yapsın biraz belli olur yakından o kadar

arkadaşlar arabam kaskolu bu arada, kasko arabayı yapıp parayı öğrenci velilerinden alabilir değil mi?

EN iyisi mahkeme, Avukata gerek yok.Savcılığa ver dilekçeni, sonra pişman olma..Ayıp yani bunun için uğraşılırmı diyenlere aldanma.İşin ucu mahkeme olunca senden çok onlar düşünür.Gelsinler gitsinler avukata para döksünler.Sonradan Çocuklarının lekelenmemesi için davadan feragat etmen için her masrafa hazır olurlar.Ayrıca mahkemeye verdiğinde aracın muhtemel alıcısına kazadan dolayı olmadığının ispatı kolay olur.
Önce fotoğraflama yapman ve varsa şahit görgü tanığı isim adres ve araç ruhsat fotokopisi vs. dosyaya ekleyip savcılığa gitmen gerekir.Savcılık gereken mahkemeye dosyayı sevk eder.

solomonte' Alıntı:
Değer düşme işine takılma hocam. Sonuçta kaza yok, değişen yok. Bu fotoğrafları da tutarsın elinde. Böyle kıytırık şeylerden fiyat kırmaya çalışanlara dikkat et yeter.

Malesef senin dediğin gibi olmuyor hocam. İnsanlar haticeye degil neticeye bakıyorlar ki burada netice aracın boyalı olması. Tamamen başımdan geçtiği için konuşuyorum.
Arabam boya atmasından dolayı yetkili serviste garanti kapsamında boyandı. Fotoğrafları ve servis kayıtlarıda var ama insanlar,
bu arabalara yanaşmaktan korkuyorlar boyalı arabaya vebalı muamelesi yapılıyor. Ben satarken değerinden 1500 lira aşağı verdim.
Hocam sana tavsiyem boyatma bırak öyle kalsın...

2006 yılında 3 aylık sıfır aracımın sol tarafını komple çizmişti öğrencinin birisi. bir kaç öğrenciyi sorgulayınca kimin çizdiğini öğrenmiştim. üstelik öğrenciye hiç bir kötü davranışım olmamıştı. bana tek dediği laf özür dilerim oldu. bıçak kullanarak çizmiş. 20-25 adet çizik vardı arabanın üstünde. sol tarafı komple boyattım. o gün okul gecesi vardı karanlıktan faydalanıp çizmiş. o gün bugündür okul gecesinede gitmem gidecek olsam da arabamla gitmem.

velilerle sabah görüştük, ben boya+değer kaybı dedim, çoğunun maddi durumu yok zaten. 1500 tl ye anlaştık, kaskoya yaptıracağım artık. Parayı vermezlerse mahkemeye vereceğim.

Koskoda kimin yaptığını belirtirsen ve polis tutanağıyla tutturursan kasko bunu karşılar fakat yapanın da yanına bırakmaz anında dava açar söke söke ücretini fazlasıyla onlardan tahsil eder. Çocuk açık şekilde malına zarar vermiş. Hatta değer düşmesi davası açarsan 2-3 bin tl parada alırsın.

Diğer şekilde ufak onarımla ücretsiz yaptırabilirsin ama kasko sadace ufak onarım ücretini öder boyama parası ödemez.

değeri düşmez diyenler yanılıyor. boyalı araç hem zor satılır hem değeri düşer, parça boya bile değeri düşürüyor. Bence hiç boyatma hocam, düşen değeri tahsil et, çizik kalsın, daha kolay satarsın bence. Onun ederi boyatsan da, çizili kalsa da düştü artık.

maverick07' Alıntı:
2006 yılında 3 aylık sıfır aracımın sol tarafını komple çizmişti öğrencinin birisi. bir kaç öğrenciyi sorgulayınca kimin çizdiğini öğrenmiştim. üstelik öğrenciye hiç bir kötü davranışım olmamıştı. bana tek dediği laf özür dilerim oldu. bıçak kullanarak çizmiş. 20-25 adet çizik vardı arabanın üstünde. sol tarafı komple boyattım. o gün okul gecesi vardı karanlıktan faydalanıp çizmiş. o gün bugündür okul gecesinede gitmem gidecek olsam da arabamla gitmem.

hocam aileden parayı tahsil etmediniz mi?

serkanaytekin' Alıntı:
velilerle sabah görüştük, ben boya+değer kaybı dedim, çoğunun maddi durumu yok zaten. 1500 tl ye anlaştık, kaskoya yaptıracağım artık. Parayı vermezlerse mahkemeye vereceğim.

Paranı almadan işlem yaptırma.Kaskonu deldireçeksin yani seneye kasko senden alır farkını

tutanak tuttur hocam onu ihmal etme.boyatırsan kaskodan kasko aileden zararı alır sonrada sen arabann değeri düştü diye dava aç.
bu arada arabanın çiziklerine tırnağın takılırsa boyamaktan başka çare yoktur. resimlerden de derin olduğu gözüküyor. ne için boyatırsan boyat sonuçta boyasız araçtan 2 bin daha aza fiyat çekmen lazım.

bilgisavar_38' Alıntı:
solomonte' Alıntı:

Malesef senin dediğin gibi olmuyor hocam. İnsanlar haticeye degil neticeye bakıyorlar ki burada netice aracın boyalı olması. Tamamen başımdan geçtiği için konuşuyorum.
Arabam boya atmasından dolayı yetkili serviste garanti kapsamında boyandı. Fotoğrafları ve servis kayıtlarıda var ama insanlar,
bu arabalara yanaşmaktan korkuyorlar boyalı arabaya vebalı muamelesi yapılıyor. Ben satarken değerinden 1500 lira aşağı verdim.
Hocam sana tavsiyem boyatma bırak öyle kalsın...

:+1:

serci2001' Alıntı:
serkanaytekin' Alıntı:

Paranı almadan işlem yaptırma.Kaskonu deldireçeksin yani seneye kasko senden alır farkını

Hocam paramı almadan yaptırmam zaten, cumaya kadar süre verdim, para geldi geldi gelmedi, ben şikayetimi yaparım, savcı çağırır ifadelerini alır, kasko ailelerin peşine düşer zaten. Ama zaten bir veli bugün hemen verdi, diğeride en geç cumaya kadar verecek, diğer veli çok fakir maalesef ama çok mahçup 2 ayda verecek.

serci2001' Alıntı:
serkanaytekin' Alıntı:

hocam parayı elden alacağım için kaskodan yaptırmayacağım zaten, normal işi bilen ustaya götürüp yaptıracağım, kaskoda delinmemiş olacak

Geri