LİSE de görevli arkadaslar...Ben simdi ne anlatayım?

Kodla Büyü

adadeniz

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
arkadaslar merhaba
iöo da gorevli norm fazlası tef mezunu bt öğretmeniyim...düz liseye gorevlendirmem yapıldı bu senelik...

10-11-12.sınıflarda ders var. 11-12.sınıflar 2 saat 10.sınıf 1 saat

bugun 11.sınıftan cocuklara sordum ne ogrendiniz gecen yıllardan... sınıf adına cevap verin ama...

klasor olusturma-yeniden adlandırma...
word-excel-powerpointte temel bilgi duzeyinde herseyi ogrenmisler...
wordde paragraf hizalama, metini bicimlendirme, resim ekleme, kaydetme
excelde basit hesaplamalar... GECTİ KALDI alıstırması, ortalama bulma
powerpointte sunu hazırlama, resim ekleme boyutlandırma, köpru yapma, metni ve slaytı efectleme...

gormedikleri
internet, sanal alısveriş, mail hesabı ve mail alma-gonderme...

ilkkez lisede gorev yapacagım icin ne anlatacagımı da bilmiyorum. ne klavuz kitap var ne bişi.... gecen senenin yıllık planına denk geldim yukarıda saydıklarım var planda... hoca askerde...

ben simdi ne anlatacam bu cocuklara... aynı seyi tekrar vermenin de anlamı yok... yardımcı olursanız sevinirim...

ha bu arada hem yazılısı hem sozlusu varmıs.. yani karneye geciyormus :))

Re: Ben simdi ne anlatayım? yol gosterin

hocam öğrencilerin biliyoruz demelerine bakma yıllık planda ne varsa işle, word , excel , ppoint etkinlikleri yaptır bol bol..
gerekirse haftalık gazete haızırlat, madem biliyorlar....
malum öğrenci = asker = kaytarma

hocam gecen yıl ki yani 2010-2011 yılına ait yıllık planı tarihi 2011-2012 olarak degiştirip yeniden mi hazırlayayım ve tekrar anlatayım ?

dedigim gibi klavuz kitap filan olmadıgından mufredatı da bilmiyorum...

kardeş ben lisede hiç derslere girmedim. müfredatını da tam bilmiyorum. sanırım windows-office dir. eski yıllık planlar doğrudur sanırım, aynen öyle yap derim. buralarda derse giren öğrt. arkadaşlar yardım ederse daha iyi olur...

teşekkur ederim... insala lisede gorev yapan arkadaslar yardımcı olurlar

powerpointte sunu hazırlama, resim ekleme boyutlandırma, köpru yapma, metni ve slaytı efectleme...

Bunlara ek olarak internet ve web tasarım(Frontpage) anlattım ben.

Yıllık plan ornekleri vardı hocam sitede. Zaten hep aynı konular. Ancak ben bir defa bilgisayar dersi alan 2. defa alama diye biliyorum çünkü konular değişmiyor.
10. sınıflarda 1, 12. sınıflarda 2 saat seçilmesi planlanıyordu bizim lisede. Ancak bu idareye göre değişiyor maalesef. hiç seçmeyebiliyorlar bile.

hocam bende aynı durumdayım 4 yıl ilköğretimden sonra düz lise 12 lerde bilgi ve iletişim dersine girecem. Bugün belli oldu.Onun heyecanı ve stresi var.
Bende 12 lerde ne işleyecem diye düşünüyorum.
Anladığım kadarıyla bir plan var ne hangi sınıfta seçiliyorsa o plan uygulanıyor doğru mu öğretmenlerim?
Lisedeki arkadaşlardan tecrübelerini bekliyorum.

Çocuklar Office'i biliyor olarak geliyorlar. Fazla ısrar sıkıcı oluyor. Ben PhotoShop, Ulead Video Studio, FrontPage gibi daha faydalı olabilecek şeyler anlatıyorum. Öğrenciler de memnun kalıyor. Benim için de doyurucu oluyor.

Arkadaşım; ben 4 yıldan beri lisede görev yapıyorum. İşlenen konular hep aynı farklı bir şeyler yok. Farkı yaratacak olan sensin. Bir hocamın yaptığı gibi frontpage ile web tasarımı yaptırabilirsin. Diğerlerinde ise daha çok proje vererek ve projeyi derste hazırlatarak yapabilirsin. Ya da arada sırada basit programları da gösterebilirsin. Örneğin bir web albümü nasıl yapılır gibi. Yıllık plana çok sadık kalırsan hem sen sıkılırsın hem de öğrencilerin.

Şunu da söyleyebilirim ben 4 yıl da ilköğretimde çalıştım. Lise ilköğretimden çok daha iyi. Öğrencilerin merak edeceği şeyleri bolca anlatabilirsin. seni merakla dinleyeceklerdir. Bir hafta navigasyon nasıl çalışır yada facebookun çalışma prensibi gibi.

İyi çalışmalar şimdiden.

Bu işte bir yanlışlık var. Bilgi ve İletişim teknolojisi dersi seçmeli bir ders ve sadece birkez seçilebilir. Yani ikinci bir defa verilemez. Ders saati olarak iki alternatif var. Bunlardan bir tanesi bir saat seçilmesi veya da iki saat seçilmesi 3 yıldır kendi okulumda 2'şer saat seçiliyordu. Bu sene 1 saat seçildi. Bu dersi alan bir öğrenci bir kez daha bu dersi alamıyor. 10. sınıfta almışsa 11 ve 12 'de alamaz.

Seçmeli Bilgi ve iletişim teknolojileri ortaöğretimde bir defa seçilebilir sayın öğretmenim bunu idarenizle görüşün ve talim terbiyenin ortaöğretim kurumları haftalık ders çizelgelerinde açıkça belirtiyor.Başka bir seçmeli ders seçsinler.Başka bir ders adı altında seçtilerse onu bilemem.

technolog' Alıntı:
cyln' Alıntı:

Bunlara ek olarak internet ve web tasarım(Frontpage) anlattım ben.

Yıllık plan ornekleri vardı hocam sitede. Zaten hep aynı konular. Ancak ben bir defa bilgisayar dersi alan 2. defa alama diye biliyorum çünkü konular değişmiyor.
10. sınıflarda 1, 12. sınıflarda 2 saat seçilmesi planlanıyordu bizim lisede. Ancak bu idareye göre değişiyor maalesef. hiç seçmeyebiliyorlar bile.

hocam 11.sınıflar 9 sınıfta gormusler yani yıl aşırı olarak... bu durumda secilebiliyormus...

siz diyorsunuz tum yıl internet ve frontpage mi anlat?
ayrıca sizin yıllık planı paylasabilir misiniz? örnekler var diyorsunuz hocam ayrıca ama ben biraz bakındım hep anadolu liseleri icin paylasılmıs...

Ben de ilk defa gireceğim bu sene. Ek ders için görevlendirildim. Bakalım 3 yıllık ilköğretimden sonra lise nasıl bir şey... Lise yıllarım aklıma geliyor, iyi bir şeymiş gibi geliyor. Göreceğiz...

Öğretmen ve öğrenci için ayrı kitap yok. Tek kitap var. Okul istediyse gelir. Tekrar talep de yapabilirsiniz şu sıralar sanırım. Bizim okul da dersi seçtiği halde kitap istememişler, isteyin dedim ya bakalım. Bana bile kitap yok. İlçedeki diğer liseden en azından kendime bir kitap ayarlamaya çalışıyorum.

Müfredat için buyrun; Orta öğretim genel müdürlüğü sitesinden: Bilgi ve İletişim Teknolojisi dersi öğretim programı http://ogm.meb.gov.tr/bilisim.zip

Aynı müfredat, aynı üniteler, açık öğretimde iki ayrı ders olarak geçiyor. Eğitek'in sitesinde bu derslerin kitabı pdf olarak var. Buyrun linkler....
http://egitek.meb.gov.tr/aok/Aok_Kitapl ... neolj1.htm
http://egitek.meb.gov.tr/aok/Aok_Kitapl ... neolj2.htm

munsal' Alıntı:
Arkadaşım; ben 4 yıldan beri lisede görev yapıyorum. İşlenen konular hep aynı farklı bir şeyler yok. Farkı yaratacak olan sensin. Bir hocamın yaptığı gibi frontpage ile web tasarımı yaptırabilirsin. Diğerlerinde ise daha çok proje vererek ve projeyi derste hazırlatarak yapabilirsin. Ya da arada sırada basit programları da gösterebilirsin. Örneğin bir web albümü nasıl yapılır gibi. Yıllık plana çok sadık kalırsan hem sen sıkılırsın hem de öğrencilerin.

Şunu da söyleyebilirim ben 4 yıl da ilköğretimde çalıştım. Lise ilköğretimden çok daha iyi. Öğrencilerin merak edeceği şeyleri bolca anlatabilirsin. seni merakla dinleyeceklerdir. Bir hafta navigasyon nasıl çalışır yada facebookun çalışma prensibi gibi.

İyi çalışmalar şimdiden.

hocam dogru diyorsun da benim de gonlumden gecen bu ANCAAAK

1) Bir klavuz kitap yok mu? bende olmasa bile bir baska okulda vardır... demekki bir mufredat da vardır. ben mufredat dısına cıktıgımda iyi guzel anlattım cocuklar ogrendi... deftere ne yazcam... sınavda ne soracam? yoksa defter-sınav mufredata gore... anlatım mufredat dısı mı olacak... ve mufettis geldiginde (ioo daki gibi yılda 2 kez geliyorlar mı) kontrol ettiginde bisey demez mi?

2) ya da diyelim ortada bir mufredat var... ben zumre yapıp zumre tutanagında ogrenciler mufredatta belirtilen su su konuları biliyor olduklarından bunların yerine su su konular anlatılacak deyip yıllık planda onu mu belirtecez...

anlatmak kolay sorun degil de
bunu yasal kılıfına uydurup anlatmak nasıl bir biçimde olacak....

bi de hocam lutfen varsa gecen seneki planınızı paylasır mısınız?

gismoil' Alıntı:
Seçmeli Bilgi ve iletişim teknolojileri ortaöğretimde bir defa seçilebilir sayın öğretmenim bunu idarenizle görüşün ve talim terbiyenin ortaöğretim kurumları haftalık ders çizelgelerinde açıkça belirtiyor.Başka bir seçmeli ders seçsinler.Başka bir ders adı altında seçtilerse onu bilemem.

hocam 10.sınıflarda 1 saat BİLT diye geciyor bana verilen ders programında
11-12.sınıflarda 2 saat BIL/KUL yazıyor... bunda sınıf 2 ye bolunecekmis... bilgi kuramı ve bilgisayar diye... bilgi kuramının notu filan yokmus bilgisayarın sozlu ve yazılısı varmıs...

sayın hocam bende lisede çalışıyorum seçmeli bilgi ve iletişim teknolojisi dersi orta öğretimde yanlızca 1 yıl seçilebilir,
3 yıl üst üste aynı şeyi mi anlatacaksınız öğrencilere?

atbinici' Alıntı:
sayın hocam bende lisede çalışıyorum seçmeli bilgi ve iletişim teknolojisi dersi orta öğretimde yanlızca 1 yıl seçilebilir,
3 yıl üst üste aynı şeyi mi anlatacaksınız öğrencilere?

bilmiyorum sayın bilmiyorum... okulumda norm fazlasıydım. liseye gorevlendirildim. ordaki bransdasımız da askere KSD gitmis. cocuklarla konusunca 11 sınıf... dediler evvelki sene gorduk...yani 9 da... nedir ne degildir bilmiyorum...

ben de baktım anlatmak istediklerimi zaten onceki hoca anlatmıs... bu sefer dedim acaba neyi nasıl anlatabilirim yasal olarak.... onu ogrenmeye calısıyorum

hocam ben ne word, excel ve internet kullanmayı bilen anadolu lisesi öğrencileri gördüm :D 1. sınavlardan sonra "hocam bilgisayardan mı kalacağız?" diye gelip soruyorlardı :D :D (20 - 50 arası not alınca.) biz biliyoruz diye geçiniyorlar sadece. örneğin bugün bir mail hesabı aldırana kadar canım çıktı 11. sınıf öğrencilerine :D ayrıca arkadaşların da söylediği gibi sadece bir kere seçebiliyorlar dersi 9. sınıfta alan öğrenci (gerçi şimdi bu mümkün değil) mezun olana kadar alamıyor.

Yıllık planı, zümreyi standart bişey ayarlayın, derste istediğinizi anlatıp uygulayabilirsiniz, patron sizsiniz...5 yıldır düz lisedeyim, bugüne kadar ne bi müfettiş geldi ne de bir idareci, burada ne oluyor, ne anlatılıyor diye...

yu_cin' Alıntı:
Yıllık planı, zümreyi standart bişey ayarlayın, derste istediğinizi anlatıp uygulayabilirsiniz, patron sizsiniz...5 yıldır düz lisedeyim, bugüne kadar ne bi müfettiş geldi ne de bir idareci, burada ne oluyor, ne anlatılıyor diye...
ilkogretimdeki gibi zırt pırt gelen olmuyor mu?
oyleyse iyi...
peki herseyi standart ayarladık yazılı olayını da standart mı yapalım hocam....hani ver 30-40 soru ondan 5-10 soru sor hesabı...

ya degerli arkadaslar lütfen gecen senelerde anlatmıs oldugunuz frontpage, photoshop vb... konuların ya ders notlarını ya da planlarını paylasın... birseyler sekillensin kafamda...

dusunuyorum dusunuyorum daha da kafamı ilköğgretimdeki klavye mouse dan kurtaramadım :)))
set olmus cıkmıs onume...

hocam genel lisede photoshop, frontpage anlatırsın ama planda bunu yazamazsın plan bellidir, mesele ne anlatacağında değil aslında, 3 yıl üst üste aynı dersin verilmesi esas sıkıntı olan.

hele bi durun da ben yarın su ogrencileri iyice bi sorguya cekem... :)
bakalım kim hangi sene gormus...

bu arada ders notu istegim gumburtuye gitmesin ya arkadaslar :)

cyln' Alıntı:
munsal' Alıntı:

İyi çalışmalar şimdiden.

hocam dogru diyorsun da benim de gonlumden gecen bu ANCAAAK

1) Bir klavuz kitap yok mu? bende olmasa bile bir baska okulda vardır... demekki bir mufredat da vardır. ben mufredat dısına cıktıgımda iyi guzel anlattım cocuklar ogrendi... deftere ne yazcam... sınavda ne soracam? yoksa defter-sınav mufredata gore... anlatım mufredat dısı mı olacak... ve mufettis geldiginde (ioo daki gibi yılda 2 kez geliyorlar mı) kontrol ettiginde bisey demez mi?

2) ya da diyelim ortada bir mufredat var... ben zumre yapıp zumre tutanagında ogrenciler mufredatta belirtilen su su konuları biliyor olduklarından bunların yerine su su konular anlatılacak deyip yıllık planda onu mu belirtecez...

anlatmak kolay sorun degil de
bunu yasal kılıfına uydurup anlatmak nasıl bir biçimde olacak....

bi de hocam lutfen varsa gecen seneki planınızı paylasır mısınız?

Hocam lisede klavuz kitabı yok. Deftere yıllık planda ne yazıyorsa onu yazıyorsunuz. Liseye bakanlık müfettişi gelir. o da 5-6 yılda ya gelir ya gelmez.
3 tane not verebilirsiniz. Bunlardan bir tanesi yazılı. bir tanesi uygulama bir tanesi de sözlü notu olur. Müfradattaki konulardan yazılı yaparsınız. Diğerlerinde uygulama notu verebilirsiniz. Ayrıca siz öğrettikten sonra gelipte kimse size "Hocam bunları neden öğrencilere öğrettiniz." diyeceğini sanmam.

Sizin için uygun olursa cuma gününe zümre ve yıllık planları gönderirim.

İçiniz rahat olsun ilköğretimden çok daha rahat. Gelen müfettiş bile sadece evraklarınız tam mı değil mi diye bakar. Bizim dersimizle ilgili pek yorum yapmazlar.

iyi çlışmalar

munsal' Alıntı:
Hocam lisede klavuz kitabı yok. Deftere yıllık planda ne yazıyorsa onu yazıyorsunuz. Liseye bakanlık müfettişi gelir. o da 5-6 yılda ya gelir ya gelmez.
3 tane not verebilirsiniz. Bunlardan bir tanesi yazılı. bir tanesi uygulama bir tanesi de sözlü notu olur. Müfradattaki konulardan yazılı yaparsınız. Diğerlerinde uygulama notu verebilirsiniz. Ayrıca siz öğrettikten sonra gelipte kimse size "Hocam bunları neden öğrencilere öğrettiniz." diyeceğini sanmam.

Sizin için uygun olursa cuma gününe zümre ve yıllık planları gönderirim.

İçiniz rahat olsun ilköğretimden çok daha rahat. Gelen müfettiş bile sadece evraklarınız tam mı değil mi diye bakar. Bizim dersimizle ilgili pek yorum yapmazlar.

iyi çlışmalar

hocam olur... tesekkur ederim. cuma icn sizi bekleyecem hocam... 10.sınıf BİLT. 1 saat, 11-12.sınıflar BİL/KUL 2 saat... ders programında yazanlar bunlar hocam....
tekrar tesekkur ederim hocam

bilgi teknolojisinin temek kavramları
word
excel
powerpoint
access
internet ve iletişim

tabi onlar bunları zaten biliyorlar kendi çaplarında.sen dersini anlat offfflayanlara rağmen. uygulama da yaptırırsan sıkılmaya zamanları olmaz.

Hocam plan ve zümreler ektedir. Kendinize göre yorumlayabilirsiniz. Bende bir hocamın paylaşımından yararlandım. İyi çalışmalar. Dosyalar ektedir.

Ekli dosyalar

arkadaşlar ben de 10. ve 12. sınıflara gireceğim. yıllık plan nasıl olacak, ayrı ayrı mı yoksa aynı planda sadece başlıkta biri 10 biri 12 mi?

Geri