labı etkin halde kullanmak için?

Kodla Büyü

cilekes_ogrt

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Formatör ya da btr değilim ama labaratuarda düzen olmayınca doğru dürüst ders işlenmiyor iki sorunum ve düşündüğüm çözümler var

1)Labaratuarda 2-3 farklı donanıma sahip pc var bazılarının cd sürücüsü de çalışmıyor başka bir okulda da çalıştığım için pek fazla zamanımda yok Usb den Xp yüklemek istiyorum Usb den yüklerken bu Usb ye Office 2007 ve ve aşağıda düşündüğüm 2 programı da entegre etmek istiyorum (deepfreeze ve netsport gibi) düşündüğüm mantıklı geliyor ama :)birincisi eski pclerde usb den açmada herhangi bir sorun olabilir mi ikincicisi programları windowsun otamatik kurması için herhangi bir klasöre atmam yeterli midir

RollBack RX, Recovery Genius, deep freeze, shadow defender bunlar deep freeze alternatif programlar birde netsport, netop Classroom Spy Pro gibi yönetim programları var deepfreeze gibi programlardan 1 tanesini ve de labaratuar yönetmek için 1 tane netsport gibi bir program seçmem lazım sizin bilginiz dahilinde önereceğiniz ne vardır

3 farklı donanım x 2 saat = 6 saat
20 lab pcsi x 4 dk. = 80 dk. = 1,20 saat
totalde 7,20 saat

1- 3 farklı pc yi kur. deepfreze kurma. sadece bir klasöre kaydet. örneğin çalışma diye bi klasör oluştur öğrenciler çalışmalarını orda toplasın.
2- diğerlerinin hdd sök. çalışan pc lere tak. HDD to HDD şeklinde clone yap. 4-5 dakika suruyor 80GB lik HDD
3- tüm masaları bi köşeye at. deneme yanılma yoluyla labtaki switch ile ethernet yuvalarını rj45 kontrol makinesiyle hem kontrol et sağlamlıgını hem de eşleştir... 1. ethernet yuvası switchteki 5.yuvada vs. şeklinde
4- masaları olabildiğince U düzeni yerleştirmeye çalış.
5- Kablo karmaşası olmasın diye tüm ethernet kablolarının başına ve sonuna numara ver. interneti giden pc nin hemen arkasındaki rj45 numarasına bakar sonra yuvalardaki numaralara bakar kabloyu tespit edersin. çünkü hepsi beyaz veya mavi :)
6- bilgisayarları yerleştir. Ama aynı konfügrasyona sahip pc leri yanyana yerleştirmeye özen göster.
7- NSS için ip leri elle vermen gerekiyordu biliyorsun. Onun için tüm pcleri yerleştirdikten sonra ip leri ve pc adını değiştirmeyi unutma. öğrenci1-öğrenci2... şeklinde
8- her ihtimale karşı 3 farklı donanımlı pc nin imajlarını al. öğretmen bilgisayarında saklı kalsın lazım olur.
9- tüm pc lere deepfreze kur. aktifleştir. bazen deepfreeze kurup aktipleştirdikten sonra veya sadece kurduktan sonra alınan imajda problem olabiliyor. en sağlamı önce tüm işleri yap sonra deepfreeze kur aktifleştir.

yazı çok uzun gelebilir ama aslında çok zamanını almaz. ben her gittiğim okulda bunu yapıyorum.
hem ben rahat ediyorum hem benden sonra gelen arkadaş rahat ediyor. gerçi bugune kadar benim gider gitmez rahat ettiğim bi lab görmedim o ayrı :)
ayrıca okul yönetimi ve diğer arkadaşlar eski lab ile yeni labın farkını görünce size bakış açıları değişiyor.
çogu arkadas sırf eski duzenden dolayı labı kullanmaya useniyor yeni lab olunca arkadaslar teker teker geliyor kullanabilir miyiz...
şimdi benim lab dört dörtlük. bozamaz da ama başardı diyelim... istiyorsa sabah akşam çocuk bozsun en fazla 4 dakikamı alıyor. tak imajı yeniden kur, ip ve pc adı değiştir. işlem tamam...
zaten labda en fazla karşılaşabileceginiz problem PS/2 mouse ve klavye pinlerinin yamulup kırılması. onları da USB yapınca kaç yıl orda görev yaparsan yap yatıştan başka bişi yapmazsın :))) terübeyle sabittir.

Geri