Labı olmayanlar ne yapacak?

Kodla Büyü

blşmblşm

Aktif Üye
Arkadaşlar herkesin gözüaydın diyorum,hayırlı olsun.Fakat bende dahil olmak üzere labı olmayanlar ne yapacak?

her ders sınıfta ne anlatsamda 40 dk yı doldursam diye düşünüp duruyorum.şimdi ders sayısı iyice arttı.ve bu durumda bir çok arkadaş var.

tam donanımlı labı olan arkadaşlar sevinmekte çok haklı ama bizim labımız bu sene kapatıldılabı olan .başka okul tercih etsem; tayin istenebilecek okulların bt öğretmenleri var.

3 sene labsız ders anlatmış biri olarak, işiniz zor ama dersin zorunlu olmasının karşısına böyle bir sorunu getirmeniz doğru olmamış. elbette dersi verenler gerekenide yapmak zorunda. yapılmıyorsa bunun için uğraşmak zorundasınız. ama emin olun okul aramaktan daha iyidir...

blşmblşm' Alıntı:
Arkadaşlar herkesin gözüaydın diyorum,hayırlı olsun.Fakat bende dahil olmak üzere labı olmayanlar ne yapacak?

her ders sınıfta ne anlatsamda 40 dk yı doldursam diye düşünüp duruyorum.şimdi ders sayısı iyice arttı.ve bu durumda bir çok arkadaş var.

tam donanımlı labı olan arkadaşlar sevinmekte çok haklı ama bizim labımız bu sene kapatıldılabı olan .başka okul tercih etsem; tayin istenebilecek okulların bt öğretmenleri var.
O labı kapatan müdürün ağzını burnunu kır günahı bana...4+4+4 gerekçesi ile lab kapatanlara öyle sinir oluyorum ki istersen beni de çağır. Hangi hakla o kadar para verilmiş bir sınıf dağıtılır hemde BT Öğretmeni varken. :-1:

bence bu çok büyük bir sorun neden gündeme getirmesin ki..4+4+4 yüzünden sınıf açmak zorunda kalıp bt sınıflarını bir bir kapatan okullar şimdi bilgisayar olmadan ders mi yapıcak yanii?? böyle saçmalık olur mu.. bizim okulda bt sınıfı ortaokuldan ilkokula taşınmış ben tayinle oraya gitmeden önce.. tekrar ortaokula aldırmak istiyorum ama işte ortaokulda idareci yok, ilkokulun müdürü her 2 okula da bakıyor, arkamda destekçi olucak idareci yok.. dersi ilkokul binasında yaparsın diyor, 1 sene boyunca yaptım ama ortaokul öğrencisinin ilkokul binasına girmesi sıkıntı yaratıyor..ilerleyen senelerde 2 okul arasına duvar örüldüğünde bu daha da beter bi sorun haline gelicek.. off il dışı tayinle kendime başka bi okul buliyim en iyisi ben.

ben labdan 11 bilgisayar kurtarıp en çok 20 öğrencinin sığabileceği bir odaya sıkıştırarak bu seneyi atlattım. ama seneye 12 saat zorunlum olacak...
peki nasıl olacak? :o

Labı olmayan bir çok okul var. Bu okullarda ders zorunlu olacak ama ders nasıl işlenecek ? Bu okullara öğretmen atarlar mı ? Değişik günler bizi bekliyor..

Bu sorun bizi bekleyen asıl sorun olacak artık. Tablet falan gelse bile, tabletle ders işlenmez. Lab. lazım; ama yeniden kurulacağını hiç sanmam. Ne zaman düzgün iş yapmışlar ki. İnsanların anlık kararlarına kalmış işimiz :x

ya takılmayın.. ilkokul olan okullardaki labları taşırlar. sınıflara dağıttıklarınızıda geri alırsınız. o işler kolay işler. başta biraz sıkıntılı olurda düzen oturdumu olur gider.

sene başında diyordum nasıl ders işleyecem ne edecem diye insan öğreniyor. iyi hazırlanırsan ve ev arkadasın sınıf öğretmeniyse çocukların seviyesine de inebiliyorsun, ben şahsen alırım ya da milli eğitime yalvarır projeksiyon alırım olduğu kadar yapmaya çalışırım.

oturup ağlamakla olmuyor, çabalamak bile güzel bazen :)

hasari' Alıntı:
blşmblşm' Alıntı:

O labı kapatan müdürün ağzını burnunu kır günahı bana...4+4+4 gerekçesi ile lab kapatanlara öyle sinir oluyorum ki istersen beni de çağır. Hangi hakla o kadar para verilmiş bir sınıf dağıtılır hemde BT Öğretmeni varken. :-1:

kapatılan labı tekrar kuracaklar kuzu kuzu kaldırma yetkileri zaten yoktu kafalarına göre iş yapmışlardı!

lab işi kolay arkadaşlar tayinler kolay olsun, atamalar olsun, okullara fazlasında fazlasın diye yazılar gelmesinde kendine gelen bt öğretmeni her halükarda verimli olur :)

dersin mutlak olarak lab a bağlı olmadan bir müfredat hazırlanması kanaatindeyim. zaten ttkb buna değinmiş , aksi takdirde haftada 35 dersin olduğu okullarda ve tek lab ın olduğu eğtiim kurumlarında mantiken bu dersi işlemniz imkansız görünüyor..

Proje yazın arkadaşlar biz bu yaz kuruyoruz bi lab. benim de sorunum eski bilgisayarlardı kalkınma ajansından hibe aldık çok da iyi oldu başka türlü çok zor okul alamaz bakanlık göndermez...

madlion' Alıntı:
hasari' Alıntı:
blşmblşm' Alıntı:

kapatılan labı tekrar kuracaklar kuzu kuzu kaldırma yetkileri zaten yoktu kafalarına göre iş yapmışlardı!

Geçenlerde Müdür yardımcısı bilgisayar lab'ını kaldırıp sınıf yapma teklifi ile yanıma geldi,3-5 dakika içerisinde " Tamam hocam bu konuyu bir daha açmayacağım" diyerek uzaklaştı yanımdan... Kendimi Lab'ın kapısına zincirlerim yine de dağıttırmam orayı ;) aman arkadaşlar ılımlı olmayın bu konuda...

Sene başında sosyalci maden bulmuş gibi geldi tırın tırın gitti.

Değil kapatılması tek iğne bile vermem. Daha önceki çalıştığım yerde ilk atama oluşum v acemilikten okul binası değişirken labaratuarın daha iyisi gelecek diye 1.5 sene sınıfsız saat doldurdum. Sodesden projeyi aldık ben askerdeyken labaratuar kuruldu. Kapısından girmek nasip olmadı ama proje bağış bir şekilde labaratuarın kurulması gerekir. Şimdiki aklım olsa prizleri bile sökerim. Okul müdürleri kendi kafalarına göre laboratuarı dağıtamaz dağıtmayı bilen tekrar toplamayı da becerir.

Labı anında dağıttılar odalarına koydular şimdi tıpış tıpış geri verecekler hehe durun ben yarın korkutayım idaremi :)

benim de geçen yıl labı dağıttı müdür. bu yıl sınıfta ders yaptım. bir yandan da normumu düşürmemek için elinden geleni yaptı. anlamıyorum nasıl bi mantıktır bu. öğretmen derse girmesin, sınıf olmasa da olur ama her türlü bilgisayar işimi görsün mantığında adam. not olmadığı için de toplantılarda fikrimi bile sormazdı. çok zoruma giderdi. zorunlu olduğunu öğrendiğindeki yüz ifadesini görmeyi çok isterim.

Lablar yeniden kurulmaya başlanmalı. Benm şu an labım yok dersler çok zor geçiyor. Derslerin zorunlu olmasının bir anlamı kalmıyor.

Normumuz olsun da, dersimiz olsun da gersi de bi şekilde düzelir, bugün aldığım en güzel haber buydu, lab nasıl oalcakmış, dersi sınıfta mı işleyecekmiymişim gibi şeylerle sevincimi bozamayacağım. Ders olduktan sonra bi şekilde lab sorunu da hallolur, yeter ki ders olsun...

madlion' Alıntı:
hasari' Alıntı:
blşmblşm' Alıntı:

Ben olsam açılması yönünde ve neden kapatıldığıyla ilgili okul yönetimine dilekçe verirdim. Eğer sonuç çıkmasaydı ilçeye oradan da ile giderdim.

Geri