Hala okul yöneticilerinin sürekli özel donanımlı mekanları yer değiştirme veya kaldırma sevdalarını anlayabilmiş değilim.
Bu ara yeni bir moda başlamış oda Biyoloji laboratuarı veya Fizik-Kimya Laboratuarı gibi hazırlık odasına sahip yerleri Öğretmenler odası yapıp hazırlık odalarını çay ocağına çevirmek veya elbise odası öğretmen dolapları odası haline getirmek.
Bu türden değişikliklere öncelikle öğretmenin karşı çıkması gerekir diye düşünüyorum. Ama sanırım herkez konfor peşinde derleri filan aldırdığı yok ki Pıtırak gibi örnekleri çoğalıyor.Bir okuldaki uygulamayı gören x yönetici aynısını diğer okula taşıyor.Bir ilçede görülen hop birbaşka ilçe hatta ile taşınıyor.
Konuya dönersek;
BTS sınıfları açıldıklarında unutmayın ki özel olarak masraf yapılıp çelik kapı taktırıldı. Okul ana enerji panosundan UPS hattı çekildi. Ağ altyapısı kablo taşıma kanalları veya yükseltilmiş döşeme ile oluşturuldu. Bazı okulların inşaattan itibaren Laboratuar zeminine kablo tavası sistemi ile gömülü olarak yapıldı. Birçoğunun elektrik odalarına UPS konularak buradan laboratuarların beslemesi gerçekleştirildi. Bazılarında hazırlık odaları Lab sistem odası ve UPS odası halinde düzenlendi. Daha sonra bu laboratuarların düzeninin bozulmaması,uzun süre amacına uygun kullanımını sağlamak için UBAK ile MEB ve Okul Yöetimi arasında sözleşme imzalatıldı.Üstüne brde kuş kondurur gibi Prinç levhalar astırıldı. Bu türden BTS sınıfı taşımaları Sözleşme taraflarından YAZILI İZİN alınmada taşınması hukuksuzdur.Yarın başınıza iş de açabilir soruşturmada.
Şimdi kalkmış birileri onca masraf ve emek ile oluşturulan eski adıyla BT Formatörü yeni adıyla BT Rehber görevlendirilerek korunmaya amacına uygun kullandırılmaya çalışılan mekanların sınıfa döndürülmesi yerinin taşınmasından bahsediyorsunuz.Buna başta BT Rehber öğretöeni karşı çıkarak durumu burada size özetelediğim gibi hem sözlü hem yazılı okul yönetimine itiraz etmelidir.
Bu tür sınıflar olmadığı bir okulda ne yapmayı düşünüyorsunuz merak ediyorum? Dersler bir zorunlu oluyor, bir kaldırılıp bir geri geliyor.
Eğer laboratuarların kapatılmasına yer değiştirmesine bu denli kayıtsız kalırsanız sanırım bir gün sizlerin de gereksiz olduğunuza yeniden karar verilebilir. Buna zemin yaratmayın. Müfetteişin biri çıktı geldi derslik kazanın diyerek BT sınıflarının normal sınıfa dönüştütülmesi olabilir dedi diye İstanbulda birçok okul çiçek gibi BT sınıflarını kapatıp donanımlarıni (masa,bilgisayar,projeksiyon v.s) başka okullara gönderdi. Hatta bazıları kabloları sökülülüp boyatıldı. Bazıları Kütüphaneye dönüştürüldü. Bizzat gezdiğim ve gördüğüm için bildiğim şeyler bunlar.
Hatta bazı okulların bodrum kat arşiv ve depoları BT sınıfı bilgisayar ve malzemeleri çöplüğüne dönmüş durumda.
Okul yöneticilerinin tuzları kuru. Ya okula ile birliğinden yada MEB'den sürekli idari bilgisayarları yenileniyor.
BT sınıfları il özel idareleri ile sıkı takiple yazışmaları sürdürülmezse yenilenmiyor. 2008'den beri Bakanlık zaten BT sınıfı yapmıyor. Acaba sizce sorumluluk veya sorumsuzluk kimde??? Hakkıyla doğru dürüst BT raporlarını ay-ay düzenleyip göndermeyen BT Öğretmenlerinde mi yoksa okul yöneticilerinde mi?
Sizler işinize ve işinizin araçlarına gözünüz gibi bakmaz ve yürütmezseniz faklı sonuçlar da bekleyemezsiniz.
Ben kimim size akıl veriyorum derseniz ;
Hani şu birbirinizden kopyalayıp gönderdiğniz kendiniz bile okumaya zahmet etmediğiniz dönemlik ve yıllık Çalışma Planı ve BT Sınıfı Raporlarını okuyan, İlçe EBİTEFO'larından biri.
İşinizi hakkıyla yapın ki değeriniz bilinsin. Başta da dönemlik-yıllık çalışma planları. İnternetten indirip de okul adı ve isimleri değiştirerek kullandığınız planlardan bahsediyorum. Çoğunuz okumadan imzalatıp gönderiyorsunuz. Her ay anı dosyayı gönderen var. 6 ay boyunca değişmeden gelen raporlar gördüm. İntel projesi kaldırılmış, bu sebeple formu birçok ilçe yeniden düzenlemiş ama BT Rehberimiz zahmet edipte ilçenin gönderdiği formu bile kullanmıyor. Bazıları kendi yalanına başkalarının inandırmaya uğraşıyor burada diğerlerinizehirliyor. BT Raporları ve çalışma planlarını tüm BT Rehberleri göndermek zorundadır.Birbirini ilgi tutan görevlendirme yazıları ve Görev tanımlarına birdaha bakınız.
Bu denli ilgisizlikle kör topal nasıl yürüyorsa yürüyor öyle yürüyor işler. Bu kafa ile gidirlirse beklenenin aksine FATİH PROJESİ bile BT Öğretmenlerinin değerini arttırmaz.
Dost acı söyler.İşinize gelirse dinleyin gelemezse burda atıp tutmaya devam edin.