Lab.ı olmayan lise

Kodla Büyü

Enterprise

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
Arkadaşlar kabı olmayanlar lisede ne anlatıyorsunuz? Algoritma akış dşyagramında flowgorithm gösteriyorum tahtada lakin uygulauamıyorlarr, telefonda uygulssınlar dedim ara Tara ne online ne uygulama olarak akış dşyagramı çizip uygulayıp hataları gösteren bir uygulama yok
Velhasıl sıkıcı olmaya başladı gibi ne yapmalı ne etmeli önerilerinizi bekliyorum

tahtada algoritma anlatıyorum hocam. flowturkle de bikaç öğrenciye uygulama yaptırıyorum. bu kısmı hızlı geçip python anlatıp ceptelefonu ile uygulama yaptırabilrisiniz. ben 2. dönem için öyle düşnüyorum. şimdide sudoku etkinliği yaotırıyorum ara ara

9larda: draw.ai tahta ve telefonlarda akış diyagramı
flowchart tahtada çalıştırılabilir akış diyagramı
10 larda replit python

ben de 10.sınıflarda programlamaya giriş modülünde algoritma örneği yazıyorum tahtaya, önce algoritmasını yazıyoruz, sonra akış şeması çiziyoruz, son olarak da flowturk te kontrol ediyoruz. bu şekilde problem yazar gibi algoritma yazıyoruz. 11 lerde ders seçildi 1 saat. onlarda robotik modülü seçtik. şimdiye kadar robot nedir, çeşitleri neler onları işledik. artık arduino ya geçtik, özellikleri nedir onlara baktık. dün ilk kez led yaktık akıllı tahtaya bağlayıp. bu şekilde lab sız her ders bir şey yaparak gidicem. m block ta yapıyorum seviye çok iyi değil. haftaya da karaşimşek yaparım. böyle sırayla buton, hcsr04, yavaş yavaş ilerleriz

ben de 10.sınıflarda programlamaya giriş modülünde algoritma örneği yazıyorum tahtaya, önce algoritmasını yazıyoruz, sonra akış şeması çiziyoruz, son olarak da flowturk te kontrol ediyoruz. bu şekilde problem yazar gibi algoritma yazıyoruz. 11 lerde ders seçildi 1 saat. onlarda robotik modülü seçtik. şimdiye kadar robot nedir, çeşitleri neler onları işledik. artık arduino ya geçtik, özellikleri nedir onlara baktık. dün ilk kez led yaktık akıllı tahtaya bağlayıp. bu şekilde lab sız her ders bir şey yaparak gidicem. m block ta yapıyorum seviye çok iyi değil. haftaya da karaşimşek yaparım. böyle sırayla buton, hcsr04, yavaş yavaş ilerleriz
hocam bizimkiler bunları çoktan aşmışlar %1 lik dilimle gelen seçme çocuklar ardunio bilmeyen yok

hocam bizimkiler bunları çoktan aşmışlar %1 lik dilimle gelen seçme çocuklar ardunio bilmeyen yok
ben python anlatmayı düşünüyorum hocam. aynı sınıflara bir de PTU dersine giriyorum. o dersin içeriği de gerçekden çok sıkıcı. dersde telefonlarını veriyorum ve pitoblox ile yapay zeka uygulamaları yapıyoruz. aralarında daha önce blok tabanlı kullananlar olmuş ama yine de çok sevdiler.

peki hem mobilde hem de akıllı tahtada çalışacak pyhotunun hangi derleyicisi var pycharm, mu falan mobilde kurulmuyor

peki hem mobilde hem de akıllı tahtada çalışacak pyhotunun hangi derleyicisi var pycharm, mu falan mobilde kurulmuyor
hocam aynı derleyici olması gerekmiyor diye düşünüyorum. pictoblox da bile epey farklılık var. ben pc üzerinde çalışanını kullandım öğrenciler mobilde. mobilde türkçeleşmiyor. türkçesini söylerken ingilizccesini de söyledim. uygulamaları çok güzel yapabildiler çocuklar.

tahtada algoritma anlatıyorum hocam. flowturkle de bikaç öğrenciye uygulama yaptırıyorum. bu kısmı hızlı geçip python anlatıp ceptelefonu ile uygulama yaptırabilrisiniz. ben 2. dönem için öyle düşnüyorum. şimdide sudoku etkinliği yaotırıyorum ara ara
Neşe hocam ben akış şemaları ile ilgili flowgorithm programını gösteriyorum akış şemalarını konusunu anlatırken.
Şunu da belirtmekte fayda var program zaten algoritma temelli çalıştığı için Hem sözde kodlar hem de gerçek kodları da göstermekte. Consol dan veri girerken değişken izleme penceresinde değişkenlerin oluşturulduğu, değer aldığı somut bir şekilde görülmekte. Ayrıca Kaynak kod penceresinde ise istediği dil için temel seviyede istediği birçok kodu çıkarabilirler kopyalayabilir ve kullanacakları programa aktarabilirler. Popüler bir çok dili desteklemekte.
Lab imkanıma kavuştuğumda bu şekilde kendilerine daha çok uygulama yaptıracağım.

Ekli dosyalar

• flowgorithm.webp
    flowgorithm.webp
    63.2 KB · Görüntüleme: 47
  • Ortalama-belge.rar
    Ortalama-belge.rar
    803 bayt · Görüntüleme: 22
Son düzenleme:
Neşe hocam ben akış şemaları ile ilgili flowgorithm programını gösteriyorum akış şemalarını konusunu anlatırken. Şunu da belirtmekte fayda var program zaten algoritma temelli çalıştığı için Hem sözde kodlar hemde gerçek kodlarıda göstermekte. Bu anlamda istediği dil için istediği kodu çıkarabilirler kopyalayabilir ve kullanabilirler temel seviyede.
Lab imkanıma kavuştuğumda bu şekilde kendilerine daha çok uygulama yaptıracağım.
Hemen inceleyeyim ben de hocam. daha gelişmiş bir uygulama demekki. bilgi için çok teşekkür ederim Hakan hocam

Rica Ederim Neşe Hocam. Paylaşımın hepinize faydalı olması temennisiyle.

burda da güzel anlatım var. şöyle bir baktım hoşuma gitti paylaşmak istedim arkadaşlar. yoksa tahtada bikaç şekil çizmekle gitmiyor bizim ders. hem biz sıkılıyoruz hem öğrenciler diye düşünüyorum

Aynen hocam lab imkanı olanların örnekler belirleyip haydi bunları birlikte çizelim diyerek yola çıkması hem problem çözümü için iyi bir örnek , hem de algoritmanın ve akış şemasının somut olarak hazırlanması ve pekişmesinde çok faydalı olacaktır.

arkadaşlar bu başlık çok iyi oldu gerçekten. şimdi pictoblox u inceledim çok güzel gerçekten. diğer arkadaşlar neler yapıyorsunuz labı olmayan liselerde? öğrenci seviyesi iyi olmayan liselerde özellikle neler yapabiliriz?

arkadaşlar bu başlık çok iyi oldu gerçekten. şimdi pictoblox u inceledim çok güzel gerçekten. diğer arkadaşlar neler yapıyorsunuz labı olmayan liselerde? öğrenci seviyesi iyi olmayan liselerde özellikle neler yapabiliriz?
pictoblox da ilk başta basit uygulamalar yaptım sonrasında yüz tanıma nesne tanıma gibi yapay zeka modellerini gösterdim. çocukalrında ilgisini çok çekti.

Geri