lab bilgisayarlara win7 kurmak

Kodla Büyü

bilisimteknolojileri84

Site Gezgini
arkadaşlar labaratuvar 2006 kurulu keysmart bilgisayarlar.bilgisayardan usb başlangıcı olmadığından sistemi flastan kuramıyorum ve cd okuyucu olduğundan (ve çoğu çalışmadığından)win 7 kuramıyorum bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

Bilgisayarın sabit diskini başka bir bilgisayara bağlayıp, Windows kurulumuna başlayın. İlk reset attığında kurulum devam etmeden bilgisayarı kapatıp, sabit diski keysmart bilgisayara bağlayıp, bilgisayarı açın, kurulum devam edecek ve tamamlanacaktır. Windows 7 ilk yeniden başlatmadan sonra kurulum DVD'sine ihtiyaç duymuyor.
Başka yöntemler de var ancak şu an için en pratik yöntem sizin için bu olacaktır.

Hocam o pclere USB bellekten Win7 kurulabiliyor. Eski anakartların BIOS larında istisna bir durum var. :!:

Öncelikle Hazırladığımız USB bellek takılı iken BIOS a giriyoruz.
Boot Sıralamasında harddisk en başta olmalı
Daha sonra Hdd Priority gibi bir seçenek olacak oraya girmeliyiz. Makinanın normal harddiski ile birlikte USB belleği de o listede göreceksiniz. USB belleği 1. harddisk olarak ayarlayıp kaydedip çıktığımızda işlem tamamdır.

Bence okuldaki başka makinadan 1 tane dvd okuyucu söküp , 1 makinaya kurulumu tamamla. Gerekli programları falan kurduktan sonra acronis ile imajını al. Diğer makinalara imajı at, diğerlerine imaj atarken DVD sürücü istemiyor zaten.
Acronis programından bir tane boot cd si oluşturursun. Onunla makinayı açarsın.

Geri