LAB DA İNTERNET YOK

Kodla Büyü

srpshh

Üye
Arkadaşlar buraya yeni üye oldum.Benim şöyle bir sorunum var.Bulunduğum okula yeni atandım.Ben geldiğimde lab atıl durumda gibiydi.Bilgisayarları fln düzenledim,şu an tek eksiğim internet.Ben gelmeden önce switch bozuldu diye yaptırmışlar ben de tekrar bağladım.Şu an bilgisayar sayısı kadar ışık yanıyor.Pc leri kapattığımda switchte hiç ışık kalmıyor.Lab bi uçta müdürün odası öbür uçta.Modemden hangi kablo switche gidiyor belli değil.24 portlu haliyle boşta kalan kablolarda var.Napıcamı şaşırdım.Sarı ünlem işareti var ağ bağlantısında.Eğer kabloda sıkıntı olsa çarpı işareti olmaz mıydı.

daha kolay yolu vardır ama.
modemden switche gelen ana internet kablosunu bulmak için; switchi kapat. switch'ten söktüğün internet kablolarını sırayla tek tek bir bilgisayara tak. çarpı çıkarsa sınıf internet kablosudur. ünlem veya internet gelirse ana internet kablosudur. bant ile isim ver.

Merhaba;
Modem switch arasındaki kabloyu bulmanız gerek. Bunu da iki kişi yapabilirisiniz. Biri Switch başında biri modem başında iki kişi ve anlık iletişimle, sırayla swtich başındaki kişinin kabloları tek tek çekerek modem üzerinden hangi porta giren kablo olduğu bulunur.
Kablo bulunduktan sonra, test edilir. İnternete çıkıyorsa, Switch üzerindeki tüm kablolar çıkartılır. Modem ve switch birbiirne bağlı modem ip verebilecek durumda iken birer birer, bilgisayarlar ip alana kadar tek tek kablolar takılır. Sıradan bir modemin aynı anda onlarca cihazı adreslemesi , ip vermesi zordur. O yüzden aralıklı yapın.

İyi çalışmalar.

Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim.Yarın okula gittiğimde ilk işim denemek olucak.Yanlız yarın resmini ekleyeyim modeme gelen kablolardan bi tanesini modemdeki hangi porta taktıysam ışık yok.O kablonun duvardan nereye gittiği belli değil.Modem 4 portlu bi tanesi müdürün bilgisayara bir tanesi access pointe gidiyor.Acaba o kablo laba giden mi yarın bakayım bakalım.Bayan olduğum için sanırım,müdür bişey bozuluvericek diye pek kurcalatmak istemiyo,aslında belki de sorun kabloda ama :sleep:

Arkadaşlar geç oldu ama şöyle anlatayım ben switchi aşağıya kütüphaneye indirdim.Orda modemden camdan gelen kablo sağlamdı ona takıp laptopu bağladım.Gayet güzel internete giriyor.Şimdi kesin olarak ya kablo arızalı yada laba ip dağıtamıyor.Şimdi şunu sorayım kablo kopuk fln olsa sarı ünlem işareti yerine çarpı işareti olmamıydı.Sarı ünlem sanki iplerle ilgili bi sorun gibi geliyor.Çözüm önerisi olan var mı?

srpshh' Alıntı:
Arkadaşlar geç oldu ama şöyle anlatayım ben switchi aşağıya kütüphaneye indirdim.Orda modemden camdan gelen kablo sağlamdı ona takıp laptopu bağladım.Gayet güzel internete giriyor.Şimdi kesin olarak ya kablo arızalı yada laba ip dağıtamıyor.Şimdi şunu sorayım kablo kopuk fln olsa sarı ünlem işareti yerine çarpı işareti olmamıydı.Sarı ünlem sanki iplerle ilgili bi sorun gibi geliyor.Çözüm önerisi olan var mı?
modemden swiche gelen kabloda problem varsa sarı ünlem çıkar hocam.
denemesinide rahatlıkla yapabilirsin modemi ve swichi olup çalışan bir sistemde modemin fişini çek sarı ünlem yanar swichin fişini çek kırmızı çarpı çıkar.

çok teşekkürler o zaman yapacak tek bişy kalıyo müdürü kablo almaya ikna etmek.Masraf olmasın der durur ama napim.Bide onu metrelerce uzağa nasıl çekicem hadi çektim duvarın içinden nası geçiricem.offff of

srpshh' Alıntı:
çok teşekkürler o zaman yapacak tek bişy kalıyo müdürü kablo almaya ikna etmek.Masraf olmasın der durur ama napim.Bide onu metrelerce uzağa nasıl çekicem hadi çektim duvarın içinden nası geçiricem.offff of
gerekli malzemeler :
matkap
beton tığı
çekiç
u çivisi
cat5 kablo
rj45 jak ve pense
her bilişim öğretmenine lazım.
:mrgreen:

kablo çakma tamam da matkap işine elimin hamuruyla girmeyeyim desem şimdi o zaman nası bilişimcisin olur.Bi yapmadığım o kalmıştı :)Dün merdiven olmadığından access pointleri çıkarmak için ricada bulunmuştum şifre koyayım diye, nerdeyse tavana monte edeceklermiş.Sandalyeyle bile zor erebildiler :)

bu işler korkarak olmaz hocam işin içine dalacaksın herşeyi tertemiz düzeltip çıkacaksın, aman onu ellemeyim bişey olur vb korkularla bir iş halledemezsin, müdüre aynen böyle söyle, tabi işi halledemezsen ettiğin lafların altında ezilmekte var, hesabını iyi yap. allah yardımcın olsun. :)

çok haklısın aynen katılıyorum.Ha şu da var müdürler biraz bu konularda tereddütlü yaklaşıyor aman bozulmasın aman masraf çıkmasn doğal olarak sende kasıyosun o zaman.Ya zaten yaptırdığın yok teknis servis şehirdeki okullardaki gibi her an kapında değil ben öyle okullarda da çalıştım bi telefon anında geliyolardı anlaşmaları vardı.E burda sen yapma ben yapma nolucak.Aynen şu bayramdan sonra kolları sıvıyorum inat ettim :)

srpshh' Alıntı:
çok haklısın aynen katılıyorum.Ha şu da var müdürler biraz bu konularda tereddütlü yaklaşıyor aman bozulmasın aman masraf çıkmasn doğal olarak sende kasıyosun o zaman.Ya zaten yaptırdığın yok teknis servis şehirdeki okullardaki gibi her an kapında değil ben öyle okullarda da çalıştım bi telefon anında geliyolardı anlaşmaları vardı.E burda sen yapma ben yapma nolucak.Aynen şu bayramdan sonra kolları sıvıyorum inat ettim :)
bu kararınızdan dolayı sizi tebrik ediyorum hocam, bir bayan olarak bu konularda kendinize güvnmeniz takdire şayan.

hakançöllü' Alıntı:
hocam lab dan modeme bağlanmayı denedinizmi hiç?
modem arayüzünü mü kastediyorsunuz?
eğer onu kastediyorsanız ünlem işareti varsa modem arayüzüne girmez çünkü modemden ıp alamadığı için ünlem çıkıyor zaten.

modem arayüzüne bağlanmam için arada bağlantı olması lazım değil mi?aklıma şuda geldi şimdi bizim laba yakın koridorda ap var.Müdürün odasındaki modemden kablo ile kablosuz yayın yapıyor.Üst kattaki ap ile mesh olarak kablosuz haberleşiyor.Şimdi altta kütüphanedeki apyi laba çıkarsam.Bu kattaki kablolu ap ile bunu yakın mesafe olacağı için kablosuz bağlasam client mode ile kabloluya dönüştürüp switchten dağıtam hem marafsız hem de kablo çekmekle uğraşmadan işim hallolur mu?Yoksa böyle daha mı arap saçına döner herşey?Psikopat gibi sürekli bişeyler geliyo aklıma

en yakın ap den kablo çekip bt sınıfındaki swiche bağlantı yapabilirsin hocam ne karıştırduın o kadar. :)

Sorum ap yi switche bağlamak değil ki kablosuz yayın yapan ap tek portlu zaten sorum 2 ap kablosuz haberleşirken aynı zaman da diğer ap den switche kablo çeksem bağlantı nasıl olur mesh değil client mode ile mi olucak bir de direkt kablo çekme ile bunun arasında ip çakışması veya hız konusunda nası bir fark olur.Mantık arıyorum :roll:

Geri