Lab da Windows 7 için İmaj Önerileriniz.

Kodla Büyü

unigs06

Site Gezgini
Merhaba arkadaşlar. Windows Xp de şimdiye kadar imaj almada acronis ve norton ghosla kullandım. Bundan sonra windows 7 ile devam edeceğiz. Windows 7 'de 35 PC ye imaj yükleyeceğiz. Windows 7 'de kullanıp başarı elde ettiğiniz program önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

windows 7 nin kendi geri yükleme seçeneğini kullan sorunsuz çalışıyor hocam.. 10- 15 dakika içinde yüklüyor..

Okulumuza UBAK2008 ile gelmiş exper PC ler var onları Win7 ye geçireceğim, bir bilgisayara tam bir kurulum yapsam (yani windows7 ofice, antivirüs, deepfreeze uzaktan kontrol, winrar) bunların hepsini kurup imajını alsam bu imajı diğer PC lere aynen yükleyebilir miyim?
Acele cevap
Teşekkürler

sofualanli' Alıntı:
Okulumuza UBAK2008 ile gelmiş exper PC ler var onları Win7 ye geçireceğim, bir bilgisayara tam bir kurulum yapsam (yani windows7 ofice, antivirüs, deepfreeze uzaktan kontrol, winrar) bunların hepsini kurup imajını alsam bu imajı diğer PC lere aynen yükleyebilir miyim?
Acele cevap
Teşekkürler
tabiki yükleyebilirsin hocam.

deepfreeze sorun olabilir. imajları kurduktan sonra deepfreeze kurarsınız. Böylece sorun da yaşamazsınız.

hector1675' Alıntı:
windows 7 nin kendi geri yükleme seçeneğini kullan sorunsuz çalışıyor hocam.. 10- 15 dakika içinde yüklüyor..

onlar çok fazla kapasite harcıyor..

yine gost işe yarar..

eğer işlemcin destekliyorsa 64 bit sistem kur performansı farkeder..

Hocam acronisle okulumuzdaki exper bilgisayarlara(ubakla gelen) imajla yükleme yaptık hiçbir problem yaşamadık

hocam Acronis bu işte en pro dur yeni versiyonuda gayet şık ve stabil kullanın pişman olmassınız ( not: Acronisten komisyon almıyorum :) :puhaha:

win 7'nin kendi yedekleme programı ile harici diske aldığımız yedeği labtaki başka bir bilgisayara yükleyebiliyor muyuz? Birkaç kez denedim sorun yaşadım. Yapabilen arkadaşlar nasıl yapabildiklerini paylaşabilir mi?

o değilde 512 Ram war Win 7 Home basic yada starter mı dersiniz yoksa XP ye devammı :)

neyzen26' Alıntı:
win 7'nin kendi yedekleme programı ile harici diske aldığımız yedeği labtaki başka bir bilgisayara yükleyebiliyor muyuz? Birkaç kez denedim sorun yaşadım. Yapabilen arkadaşlar nasıl yapabildiklerini paylaşabilir mi?

sorunsuz yapmıştım hocam. 30gb civarı bi yedek alıyo zaten. Bi de ön yükleme cdsini oluşturdum tüm pclere sorunsuz yükleme yapıyo. Ancak bilgisayar ismi falan değişince netsupport için sorun oluyo değişiklikleri yapınca o da normal hale geliyor. Önce HDD'de arıyodu galiba yedeği orda yönlendirme gerekebilir harici diske.

okuldaki bilgisayarlardan birine deneme amaçlı win7 ultimate kurdum... Kurarken ve ilk çalışmada XP den daha iyi verim verdi.. Ancak programları kurdukça çok hantallaştı.... ultimate yerine home basic kursam sistem gereksinimleri açısından farkedermi? bu hantallaşma orda da olacakmıdır acaba...?? YOksa ikiside aynı sonucumu verir....???

Windows 7'yi kurarken, eğer sabit diski yeniden bölümlendirirseniz 100 MB'lik, sistem dosyaları için bölüm ayırıyor. Bu da özellikle yedek almada sorun olabiliyor. Bu nedenle eğer bölme işlemini yapmanız gerekecekse (bence temiz kurulum için iyi olur) Windows XP kurulum CD'si ile açıp, bölümlemeyi XP kurulumu ile yapın, Formatlamaya başlamadan önce Bilgisayarı kapatıp, Win 7 kurulumuna başlayın. Böylece 100 MB'lik bölümü oluşturmuyor.
Önceleri Ghost kullanıyordum ancak artık yeni sürümleri kullanışlı olmaktan çıktı Acronis'in 2011 ya da sonrasındakiler çok kullanışlı. Özellikle harici sabit diskiniz ya da benim gibi 16 GB'lik Flash belleğiniz varsa, acronis ile sabit diskin tamamının imajını alabilirsiniz. Win 7 ve gerekli programlar kurulu (Adobe CS5, Office vs.) bir bilgisayarın 10 GB gibi bir yedeği oluşmuştu sanırım. Harici sabit diskten yedeği geri yüklemek 10 dakika falan sürmüştü. Ayrıca sabit diskin tamamının yedeğini aldığım için diğer bilgisayarlarda sabit disk bölme vs. gibi işlemlere gerek kalmadı. DeepFreze Administrator 7.0 ile oluşturduğum, deepfreze kurulum programlarınıda c:\windows içerisine ilk bilgisayara attığımdan, her imaj yükledikten sonra USB vs. ile uğraşmadan doğrudan bilgisayar içerisinden kurdum. Ayrıca kurulumdan sonra da Güvenlik Duvarı ayarlarından deepfreze'e izin verdim. Ana bilgisayara kurduğum DF Administratorle birlikte gelen Console yardımıyla da tüm bilgisayarlardaki deepfreze'leri kontrol edebiliyorum.
Ayrıca tüm programların, windows'un güncelleştirme ayarlarını iptal ettim. Tabi öncesinde tüm güncelleştirmeleri yapmak iyi olacaktır.
Geçen yıl Eylül ayında bu işlemleri yapmıştım, bu zamana kadar herhangi bir sorun olmadan lab gayet sağlıklı bir şekilde çalışıyor.

yakuphan' Alıntı:
Windows 7'yi kurarken, eğer sabit diski yeniden bölümlendirirseniz 100 MB'lik, sistem dosyaları için bölüm ayırıyor. Bu da özellikle yedek almada sorun olabiliyor. Bu nedenle eğer bölme işlemini yapmanız gerekecekse (bence temiz kurulum için iyi olur) Windows XP kurulum CD'si ile açıp, bölümlemeyi XP kurulumu ile yapın, Formatlamaya başlamadan önce Bilgisayarı kapatıp, Win 7 kurulumuna başlayın. Böylece 100 MB'lik bölümü oluşturmuyor.

Xp ile bölümlemeyi yapıp kuruluma win 7 ile devam ettim.

Kurulum sorunsuz tamamlandı. Ancak win 7 nin syspreb ile işlem yapmayı denediğimde bilinmeyen hata iletisi verip çalışmadı.

Ayrıca , ağ kartını tanımasına rağmen internet bağlantısı sağlayamadım.

Başka bir bilgisayarda , bölümlemeyi ve diğer işlemleri aynı dvden yaptığımda , böyle bir sorunla karşılaşmadım.

100 mb lık bölüm olmadan windows 7 çalışır mı?

Clonezilla ile deepfreezeli kurulum yapabilirsiniz hatta imajı bir makinaya koyup paylaşım ile ağdan tüm makinelere de kurmanız mümkün üstelik bedava lisans sorunu yok.

21 bilgisayara 3 gün önce Windows 7 yükledim

Bir bilgisayarı yükledim, bütün gerekli programları kurdum ayarlamaları yaptım, drive vaccine kurdum. 1-2 gün denedim (öğrenciler denedi derslerde) eksik kalan programları ayarları düzelttim. Bazen gözden kaçabiliyor maalesef, sonradan 20 bilgisayara image yükleyince unutulan adımı 20 bilgisayara da uygulamak zor oluyor.(Tavsiye ederim denemeyi)

Sonra drive vaccine kaldırdım ve acronis ile image aldım. 6 gb civarı tuttu image. Flash belleğe aldım ve 20 bilgisayara yükledim. Sonra da netop ve drive vaccine kurdum...Bilgisayar adı- kullanıcı adı- sabit ip gibi ayarlamaları yaptım. Ağ bağlantılarından ev ağı oluşturdum ve bütün bilgisayarları o ağa dahil ettim.(Yoksa dosya paylaşımında sorun çıkarıyor Windows 7)

Sorunsuz kullanıyoruz 2 gündür. Netop ağ iletişimi falan xp den daha hızlı oldu.

Arkadaşlar ben de xp yüklü bilgisayarlara win 7 imaj atmak istiyorum. Ancak sanırım win 7 'nin sistem dosyaları için ayırdığı bölümden dolayı sorun çıktı. Yüklediğim imajlar açılmıyor. Hem disk bölümleyip hem de imajları yükleyebileceğim bir imaj programı var mı? yoksa önce win 7 ile formatlayıp sonra mı imajları yüklemeliyim? ya da bir öneriniz var mı?

bende 21 adet xp li bilgisayar vardı. bir bilgisayara win 7 ve gerekli programları(deepfreze dahil) kurdum. diğer pc lerin harddisklerini çıkararak bu pc de acronis ile diskten diske klonlama yaptım. çok kolay ve sıkıntısız oldu.

bilgisayarlarda dvd romlar çalışmadı ve usb den denedim çok yavaş ilerledi. bu şekilde bana göre daha hızlı ve kolay oldu

realuser84' Alıntı:
bilgisayarlarda dvd romlar çalışmadı ve usb den denedim çok yavaş ilerledi. bu şekilde bana göre daha hızlı ve kolay oldu

teşekkürler hocam cevabınız için, bazı bilgisayarların hdd'si boyut olarak farklı, disk klonlama sorun çıkarır mı?

driver vaccine win7 de sorunsuz çalışıyor deep freeze boot etmeden değişiklikleri kabul etmiyor sonuçta

Bende 20 bilgisayara acronis ile imaj aldım yükledim kolay oldu..İmajını aldığım bilgisayarın paylaşılan belgelerine attım, paylaşımdan izinleri verdim ağdan diğer pc'lere rahatlıkla yükledim(7-8 pc'ye aynı anda kurulabiliyor)..En son imaj kurulan bilgisayarların bilgisayar adı,elle ip vs işlemlerinden sonra shadow programını kurdum çok kullanışlı tavsiye ederim :+1:

Geri