Windows 7'yi kurarken, eğer sabit diski yeniden bölümlendirirseniz 100 MB'lik, sistem dosyaları için bölüm ayırıyor. Bu da özellikle yedek almada sorun olabiliyor. Bu nedenle eğer bölme işlemini yapmanız gerekecekse (bence temiz kurulum için iyi olur) Windows XP kurulum CD'si ile açıp, bölümlemeyi XP kurulumu ile yapın, Formatlamaya başlamadan önce Bilgisayarı kapatıp, Win 7 kurulumuna başlayın. Böylece 100 MB'lik bölümü oluşturmuyor.
Önceleri Ghost kullanıyordum ancak artık yeni sürümleri kullanışlı olmaktan çıktı Acronis'in 2011 ya da sonrasındakiler çok kullanışlı. Özellikle harici sabit diskiniz ya da benim gibi 16 GB'lik Flash belleğiniz varsa, acronis ile sabit diskin tamamının imajını alabilirsiniz. Win 7 ve gerekli programlar kurulu (Adobe CS5, Office vs.) bir bilgisayarın 10 GB gibi bir yedeği oluşmuştu sanırım. Harici sabit diskten yedeği geri yüklemek 10 dakika falan sürmüştü. Ayrıca sabit diskin tamamının yedeğini aldığım için diğer bilgisayarlarda sabit disk bölme vs. gibi işlemlere gerek kalmadı. DeepFreze Administrator 7.0 ile oluşturduğum, deepfreze kurulum programlarınıda c:\windows içerisine ilk bilgisayara attığımdan, her imaj yükledikten sonra USB vs. ile uğraşmadan doğrudan bilgisayar içerisinden kurdum. Ayrıca kurulumdan sonra da Güvenlik Duvarı ayarlarından deepfreze'e izin verdim. Ana bilgisayara kurduğum DF Administratorle birlikte gelen Console yardımıyla da tüm bilgisayarlardaki deepfreze'leri kontrol edebiliyorum.
Ayrıca tüm programların, windows'un güncelleştirme ayarlarını iptal ettim. Tabi öncesinde tüm güncelleştirmeleri yapmak iyi olacaktır.
Geçen yıl Eylül ayında bu işlemleri yapmıştım, bu zamana kadar herhangi bir sorun olmadan lab gayet sağlıklı bir şekilde çalışıyor.