Lab derslerin bölünmesi

Kodla Büyü

darkprog

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Lab. dersleri ornegin grafik animasyon dersi 5 saati 3+2şeklinde okul idaresi bölmekte.Bir bbütün halinde olmasını rica ettim. Kabul etmedi.
Nedenini sorunca öğrenciler bilgisayar karşısında fazla kalamazlarmış. Ayni şekilde web tasarımda bölünmüş durumda. İşin garibi 3 saat grafik dersinden sonra 3 saatte web tasarım dersine girgiriyor bu öğrenciler

Bu konuda (ders saatlerinin bütünlüğü) ne yapabilirim hocalarım.

Hocam iki dersede sen giriyorsan idare ile hiç muhattap olma sen kendine göre işle.3+3 mesela grafik animasyon yap.

İdarenize şu maddeyi gösterin hocam...
Orta Öğretim kurumları yönetmeliği

Haftalık ders programı
MADDE 12- (1) Okul yönetimince hazırlanan haftalık ders programı, öğretim yılı başında veya ders yılı içinde öğretmenler kurulunda görüşülür. Okul müdürünün onayına bağlı olarak uygulamaya konulur. Bu programda yönetici ve öğretmenlerin okutacakları derslerin gün ve saatlere göre dağılımı yapılır ve ilgililere yazılı olarak imza karşılığı duyurulur.
(2) Haftalık ders programı düzenlenirken:
a) Okulların eğitim ortamı, öğretmen durumu, fizikî şartlarla pedagojik esaslar göz önünde bulundurulur.
b) Dersler, özelliklerine göre üst üste veya haftanın belirli günlerine dengeli olarak dağıtılır. Bayrak törenleri dikkate alınarak beden eğitimi ve müzik derslerinin haftanın ilk ve son iş gününe konulmasına özen gösterilir.
c) Uygulamalı meslek dersleri, imkânlar ölçüsünde birbirini izleyecek şekilde planlanır.
ç) Programda teorik ve uygulamalı derslere aynı günde yer verilmesi durumunda, teorik derslere öğleden önce, uygulamalı derslere ise öğleden sonraki saatlerde yer verilmesine özen gösterilir.

Eğer laboratuvar sıkıntınız yoksa (imkanlar ölçüsünde dediği budur) arka arkaya koyar;
Bizde grafik dersi tek günde, web programlama ise 6+4 şeklinde,
iyi çalışmalar..

Geri