Lab için güvenlik kamerası

Kodla Büyü

adadeniz

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Merhaba arkadaslar
Labımda benim dışımda da arkadaslar kullanıyor. Ayrıca labın arka tarafı mutfak için kullanılıyor. Tek giriş olduğu için tenefüslerde filan labın kilitlenmesinmümkün olmuyor. Açık lise oldugunu da düşünürsek 2 ram çalma olayından sonra çözüm düşünüyorum.
Güvenlik kamerası, webcam veya başka çözüm...
Siz olsanız naparsınız?

Ben yapıyorum. Ayrıca kamera sistemi almadım. Öğretmen Bilgisayarı okul saatleri boyunca açık.
4 webcam ve Webcam 7 Pro Full Türkçe 1.4.0.0 Build 41240

Ekli dosyalar

• image179.jpg
    image179.jpg
    96.4 KB · Görüntüleme: 1,484
Yalnız bizde atıyorum elktrik öğretmeni kullanacak. Öğretmen pc açmıyor öğrenci gönderiyor kendi geç geliyor. Ya da diğer arkadaşlar labda ders yokken mutfak niyetine labı açtırıyorlar. Sadece kapıyı kapatıyorlar girip çıkarken. Kilitleme yok. Dolaysıyla bana pc kapalıyken çalışan sistem lazım

#ercinc hocam bu arada kameraları sanırım labın 4 köşesine koydunuz. Kablo olayını nasıl yaptınız?

peki bu yasal mı labı kullanan öğretmen arkadaşlar tepki göstermesin? :) sonuçta labda ders işleniyor bir nevi ders işlenirken sınıfta kayıt yapmış oluyoruz.

ao1983' Alıntı:
peki bu yasal mı labı kullanan öğretmen arkadaşlar tepki göstermesin? :) sonuçta labda ders işleniyor bir nevi ders işlenirken sınıfta kayıt yapmış oluyoruz.
yasallık olayı şöyle aşılır... aylık zümre oluyor yaa... zümrede lab ekipmanlarının zarar görmesinin engellenmesi ve caydırıcılık acısından kamera sistemi kurulması kararlaştırılmıştır...

diğer öğretmenlere gelince... benim Ram'im çalındığında ya "ben çıkarken sağlamdı" edebiyatını bırakıp "ben çaldırdım kusura bakma" diyecek biri ya da bu önleme rıza gösterecek...

Bazı bilgisayar kasalarının arkasında küçük asma kilitler için yer oluyor. Varsa eğer işe yarayabilir.

Birde yasal boyutunda soyle bir problem cikmisti benim karsima bu sinifta yada alanda kamera ile kayit yapilmaktadir diye yazi asacakmisiz.yoksa herhangi hir olayda probem oluyormus kayit falan verme islemlerinde

cyln' Alıntı:
#ercinc hocam bu arada kameraları sanırım labın 4 köşesine koydunuz. Kablo olayını nasıl yaptınız?
KAmeraların dördü de PC'ye kendi kabloları ile bağlı, 5 metreden sonra çalışmıyor zaten. PC 24 saat açık.

Aynı sorun bende de vardı (ortaokul), 3 Flash disk, 2 SD kart çaldırdıktan sonra, bu işe giriştim. Öğrenci çantası karıştırmalar, öğrenci flashdiskleri çalınması, boya takımı çalınması, yasaklı site girişimleri, kavgalar, ...

2 yıldır düzgünce çalışıyor. Önceleri atıl vaziyette 1 GB RAM, 160 GB Pentium 4 2,4 GHz'e bağlı idi. Monitörü dahi yoktu. Onu bir sınıfa kaldırınca, mecbur öğretmen bilgisayarını 6 aydır kulllanıyorum. Çift çekirdek 2,93 Ghz , 4 GB ram, 1 GB ekran kartı, 18,5" monitör.

Bayaa tesirli oldu. En azından şu an sınıfta sıkıntı yok. Gelecek yıl ise Pentium 2, 256 MB ram, Win98 yüklü bir PC kullanacağım, en azından kimsenin gözü kalmaz, 2 kamera taksam yeter, her ne kadar 80 GB diski anca görse de.

Ancak fikrimde şu var; okula sınıfıma özel kamera sistemi aldırmak, okulun parası olduğunda veya okul aile birliğine karar aldırıp para toplayacağım. 219 öğrencimiz var. Mesela alttaki gibi, cihaza diskini ben takarım.
http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektro ... -144965177

Benim A4 tech kameram en fazla 1 metre kabloya sahip.
Switch karsi duvarda. Benim masa ile arasındaki mesafe 10metre.

Ben webcamlari switch kabini içine koymayi düşünüyorum. Bu durumda usb uzatıcı almam lazım. Eee bu da 5 metre sonrası işe yaramıyormuş (öyle diyorsunuz)

Bu durumda elimde webcamlari ethernet kablosu yoluyla kendi bilgisayarima getirmek.

Bu mümkün mü yada başka çözüm var mi?

cyln' Alıntı:
ao1983' Alıntı:
yasallık olayı şöyle aşılır... aylık zümre oluyor yaa... zümrede lab ekipmanlarının zarar görmesinin engellenmesi ve caydırıcılık acısından kamera sistemi kurulması kararlaştırılmıştır...

diğer öğretmenlere gelince... benim Ram'im çalındığında ya "ben çıkarken sağlamdı" edebiyatını bırakıp "ben çaldırdım kusura bakma" diyecek biri ya da bu önleme rıza gösterecek...
....
hocam bırak zümre kararını genel kurul kararı bile aldırsan YASAL DEĞİL.
öğrenci ya da öğretmenlerden 1 tanesi şikayet ederse başınız ağrır.
amacınız hırsızlığın önüne geçmek gibi iyi bir amaç bile olsa kimse sizin iyi niyetinize bakmaz.

Hukuken gizli kamera delil değil.Ama açık ve seçik kamera herkesin gözü önünde ise ve ayrıca uyarı levhalar (büyük boyutta) var ise kayıtlar adli makamlarca delil olarak yasaldır.Uyarı levhaları varsa ve kameralar gizli değil ise (tuzak niteliğinde değil ise) adli bakımdan sorun değildir.
Ayrıca belirteyim, okul bir eğitim yuvasıdır ve buradaki hırsızlıklardan dolayı öğrenci adli yaptırıma tabi tutulamaz.Ama zararın veli tarafından karşılanması tabiki talep edilebilir ve veli bunu karşılar.Öğrenci rencide edilmeden yani okula lanse etmeden yapılan kamera tespitlerinin veliye inandırıcılığı olduğunu tecrübelerim ile anladım.
Unutmamalıyız ki öğrencileri hatalarından dolayı yaftalamak yanlıştır. Ama zararın karşılanması da sessiz sedasız sağlanmalıdır.

Bu arada oturduğum apartman yönetimi apartman güvenliğinde asansör içinde kamera eksikliğini ama hareketli olan kabinde kablolama maliyetinin çok yüklü olduğunu tespit etmiş.
Benim önerim, sökülmesi zor kilitli kafes içinde araç içi kamerası ile içine takılacak SD kart ile kayıt oldu.SD kart dahil Maliyet 100 tl bile değil.Asansör lambalarına parelel olarak 12 volt ile bağlanınca kayıt yapacak böylece sadece hareket halinde kayıt yapacağından hafızasıda dolmayacak.16GB lık bir SD kart sanırım en az 2-3 hafta kayıt tutar. :wink: Olumsuz bir olay olduğunda bu kayıtların işe yarayacağı kesin.

Fiyat 30 TL + SD kart lazım .........bence asansör içi mükemmel olur.
http://www.n11.com/arac-ici-kamera-...4?cid=604001&gclid=CJuEibbh4sQCFcHLtAodMRIAAw

COBOL' Alıntı:
...araç içi kamerası ile içine takılacak SD kart ile kayıt...
Sınıfta iki adet denedim. Öğrenciler prizden çekti. Yönünü değiştirdi. Çözüm olmadı. 16 GB diskler vardı içinde. Allahtan onları almadılar. Ekranlarını da bir türlü karatamamıştım. Yani açık olduğu sürece ekranları parlak. ekran Kapak şeklinde kapasanızda ışık gene görünüyor. Şu an birisini arabama taktım. Diğeri evde kullanacaktım. Vazgeçtim.

ercinc98' Alıntı:
COBOL' Alıntı:
...araç içi kamerası ile içine takılacak SD kart ile kayıt...
Sınıfta iki adet denedim. Öğrenciler prizden çekti. Yönünü değiştirdi. Çözüm olmadı. 16 GB diskler vardı içinde. Allahtan onları almadılar. Ekranlarını da bir türlü karatamamıştım. Yani açık olduğu sürece ekranları parlak. ekran Kapak şeklinde kapasanızda ışık gene görünüyor. Şu an birisini arabama taktım. Diğeri evde kullanacaktım. Vazgeçtim.
Bence en ucuz çözüm bu.
Priz kullanmayacaksınız hocam. Yani prizden kablo vidalanacak ve yandan çıkacak adaptör tavanda olacak kameranın yanında...Öğrenci bu,,,,, elektriği keser her şeyi yapar.Dikkatimi çekti... benim yukarıda bahsettiğim modelde içinde pil de var.Sanırım elektrik kesilse bile kayıt devam ediyor.Ayrıca karanlıkta bile kayıt yapabiliyor.Tabiki düşük rezulasyona ayarlarsanız 16GB lık bir SD karta, Sanırım 4-5 gün kesintisiz kayıt yapar.
-
Ayrıca Her kameranın yönü değiştirilebilir çalınabilir.Tavana sabit (Yapabilirseniz koruma kutusu içinde)ve vidalı şekilde asmak en iyi çözüm.Ekranın kararmaması gerçekten ilgimi çekti.Hangi akla hizmetle bu seçeneği koymamışlar acaba???
Her kameranın birbirinin bölgesini alt kısımdan görmesi de önemli.(Unutmuyoruz Kameralar tavanda)
-

Böylece birine bir şey yapan olursa öbür kamera bunu görür.VE bunu yapan öğrenci ders sırasında elinde bez ile monitör kasa temizliği yapar.Olmadı okul malına zarar vermekten disiplin yaptırımı kararı alınır.

yanında eski telefonlardaki Nokia Pil geliyor ve hiç bir işe yaramıyor. Galiba rafta fazla durmuşlar. Sonuçta ortaokul öğrencisi "Bir daha olmasın yavrum!" deyip gönderiyoz. Yapcak bişi yok.

Sorun 1: Yıl 2013, öğrenci Bt sınıfı Pimapen kapı kilidini kırdı . Okul idaresi dahil tahsil edemedik.

Sorun 2: Yıl 2011, Futbol topu ile öğrenciler bahçedeki güzvenlik kamerasını vurma yarışması yapar birisi kazanır. Net şekilde kırılan kamerada görünür. Veli benim çocuğum değil der ve haklı bulunur okul öder.

Sorun 3: yıl 2010, öğrenci (7. sınıf) bayan müdür yardımcısına okul koridorunda teneffüste açık saçık ifadelerle küfür eder, disipline gider. İlçe kararı; İlçe merkezinde tek okul olduğundan başka okula gidemez, çocuk aynı okula devam eder. Bir daha olmasın denir.

Sorun 4: yıl 2015 çocuk lab PC kulaklığını bilerek kopartır. Müdür "Alırız hocam, kaça ki?" der.

.....

Hocam araç kamerasıyla bu iş olmaz. İsterseniz 10 tane takın, çalacak çocuk onunu birden söker ve görüntüler de SD kartta depolandığı için hiç bir şey kanıtlanamaz. Ayrıca 30 Liralık kameraların performansları yerlerde sürünüyor.

Ben yüksekçe bir yere webcam koydum ve 5 metrelik kabloyla uzatarak iç odadaki kayıt bilgisayarına bağladım.Bu sayede öğrenciler kamerayla oynasa bile (oynayan olmadı), görüntüler PC'de saklandığı için en son kimin oynadığı belli olacaktı. Bios ayarıyla PC kendini belirli gün ve saatte otomatik olarak açıp kapatıyordu. Kayıt için de Debut isimli bir program kullandım. Piyasada çok çeşitli program var ve çoğunu denedim. Gerek sıkıştırma gerekse istikrarlılık açısından en iyi sonucu bu programla aldım. İsteyene özelden link verebilirim.

Sonrasında okul güvenlik kameralarının birisi boşa çıkınca onu laba aldırdık ve artık lab hem müdür, hem de müdür yardımcıları tarafından izlenebiliyor. Bizde labda ders işlenmediği için sıkıntı olmuyor. Çocuklar boş vakitlerinde internet kafe gibi kullanıyor.

Diğer bir yöntem de IP kamera kullanmanız. Benim denediğim modelin ayrıca SD kart girişi de mevcuttu. Android, ios ve Windows üzerinden kameraya ulaşabiliyorsunuz ve 360 derece döndürebiliyorsunuz. İsterseniz kendisi de ön ayarlar ile sürekli olarak dönebiliyor. Ben şu modelin benzerini denemiştim:
http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektro ... -156244462

Kolay gelsin.

dersimizvar' Alıntı:
uzaktan nasıl erişebiliriz
Eğer Webcam7'yi kullanacaksanız;

Ağ üzerinden başka bir PC^den izlemek için yapmanız gereken;

Webyayından "Dahili web sunucuyu" açmak. (Yani aşağıdaki ekranda PAsif ifadesini Aktif yapmak) İnternete yayın yapabilmek için modem ayarlarını da yapmak gerek, her modelde farklıdır. Okul internetinden dışarıya yayın yapamıyoruz. Telekom engelliyor.

Mesela sınıfımda 4 kamera var ve okulun ağı sayesinde cep telefonu dahil ağ üzerinden sınıfımı takip edebiliyorum.

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    90.9 KB · Görüntüleme: 557
BBNET
Geri