Lab. sorunu ve Analog Power Saving Mode yazısı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SİRE
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

SİRE

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Yeni gittiğim okulda, önceki sene fizik öğretmeni formatör olmuş ve bt sınıfının hali şu an perişan. Lab.ın birçok bilgisayarını okulun başka yerlerine taşımışlar ve hurdalar da lab.a bırakılmış. Nereden başlayacağımı bile bilmiyorum, toz içinde. Bir bilgisayardan başlayayım dedim, açtığım zaman "analog power saving mode" diyor. Ne biosu açabiliyorum, ne de başka bir işlem.. Nasıl halledebilirim hocalarım, yardımlarınızı bekliyorum.

Hocam hangi aşamada böyle bir mesaj veriyor. Bağlantılar tam mı? Ekranları değiştirerek denediniz mi? Hiçbir ayrıntı vermezseniz yardımcı olunması zor olur.

Hocam monitörüne herhangi bir sinyal gelmediği için monitör kendisini enerji koruma moduna alıyor. Yani sorunun kasada. Bu klasik bir ram algılamama sorununa benziyor. Ramin slotunu değiştir. Ramin pinlerini temiz bir silgi ile silerek temizleyin. düzelmezse başka bir ram deneyin. yine düzelmezse ramsiz bilgisayarı çalıştırıp hata veriyormu diye bakın (sürekli bip veya kesik bip sesi) eğer yine uyarı sesi duymuyorsanız Anakart (bios) kilitlenmesi olabilir. Kasadan gücü kesip bios pilini çıkartın. pilin aldındaki metali tornavida ile içeri basarak 1 dakika kadar bekleyip biosu sıfırlayın (veya anakart üzerinde varsa CLR-CMOS pininin konumunu değiştirip tekrar önceki konumuna getirin.) Yine çalışmazsa ki benim okuldaki pclerin biri böyle düzelmişti - işlemciyi söküp takmayı dene. yine düzelmezse anakartın büyük ihtimal gitmiştir.

sitelerde' Alıntı:
Hocam hangi aşamada böyle bir mesaj veriyor. Bağlantılar tam mı? Ekranları değiştirerek denediniz mi? Hiçbir ayrıntı vermezseniz yardımcı olunması zor olur.
Bilgisayar ilk açıldığında siyah ekranda böyle bir uyarı veriyor ve sonra kayboluyor. Ekranları da değiştirdim sonuç aynı oldu. Hocamın dediği gibi ram'e bakayım.

Hiç görüntü gelmiyor mu? Post ekranı başlıyor mu? Boot'a geçerken mi bu oluyor? Bu detayları vermenizi istemiştim. Post işlemi başladığında bir beep sesi gelir, geliyor mu, gelmiyor mu, hdd ışığı sürekli yanık mı kalıyor?

Post ekranı hiç başlamıyorsa, anakart yanmış olabilir, ekran kartı yanmış olabilir, çift ekran kartı varsa diğerine takmayı deneyebilirsiniz(belki de post işlemi başlıyor da siz görmüyorsunuz), bozuk veya yerine oturmamış ram, işlemci, bozuk bir hdd vs. vs.

Bir sürü ihtimal var.

Çift ekran kartı varsa, diğer ekran kartı çıkışını deneyin, yoksa serdemir hocamın önerisi başlamanız gereken ilk yerlerden birisi.

Hiçbir görüntü yok hocam, post ekranı dahil. Beep sesi de gelmiyor. Sadece uyarı geliyor ve gidiyor. Umarım anakart yanmamıştır :(

Arkadaşlar geçen bir bilgisayarın "analog power saving mode " uyarısı verdiğini söylemiştim. Sorun kasada değilmiş, çalışan kasada denedim yine aynı uyarı. İlk açıldığında post ekranı da çıkmadan direkt uyarı veriyor aynı tip bilgisayarların tümü. Eski tip bilgisayarlarda ise böyle bir sorun yok. (BT sınıfında 2 tip bilg. var. Yeni bilgisayarları idareciler kendilerine almışlar. Eskileri BT sınıfına bırakmışlar.) Sorun elektrikten mi kaynaklanıyor acaba? Yardımcı olursanız çok sevinirim. :?: :?: :?:

Hocam ya ekran kartı göçmüş, ya da ekran kartı üzerinde takılı iken onu görmeyip onboard ekran kartı olan yere takıyorlar. Onboard ekran kartı varsa harici ekran kartını çıkar dene. Olmazsa ekran kartını değiştir dene. Yada hiç ekran kartı yoksa bi yerden uygun bul dene. Aslında bilg çalışıyor monitöre görüntü gelmiyor senin dediğin olay

Hocam bu sorun tek bilgisayarda değil ki. Sorun kasada diyemeyeceğim çünkü sağlam kasayı da denedim, monitorde aynı uyarı. Exper monitorlerin tamamında aynı sorun var. Güç mü yetmiyor acaba, uyku moduna falan mı geçiyor anlamadım." Power saving mode" uyarısını güç depolama modu olarak anladım. Nedir acaba?

hocam bios pilini söküp bios resetlemesi yaptınızmı. bundan önce kasadan elektirik kablosunu çekip açma düğmesine elinizi basılı tutup daha sonra tekrar takıp denediniz mi. bunlar ilk aşama önerileri ram vs arkadaşlar yazmış zaten.

Bios pilini çıkaracaktım, ram.lere bakacaktım ama sorun kasada değil ki. Başka bilgisayarda çalışan kasayı denedim, yine aynı uyarı geliyor. Kasadan elektrik kablosunu defalarca çekip taktım. Bu durum tüm lab.daki tüm exper bilg.da var.

Hocam o zaman senin ekranın bozuk doğru mu anlıyorum. Ama hdd ışığı sürekli yanıyor ve post yapmıyor diyorsun. O zaman kasada da bir problem var.

İçinden çıkamadım ben de hocam. Çalışan kasayı denedim olmadı, demek ki monitorde problem olabilir. Kasayı çalışan monitorde denedim yine hiç açılmadı. Demek ki kasada da problem olabilir. Merak ettiğim acaba elektrik düşüklüğünden olabilir mi acaba? Öyle değilse lab.daki nerdeyse tüm monitorler ve kasalar arızalı. Gel de çık işin içinden :?

Kalan sağlar bizimdir hocam. Elektrikten şüpheleniyorsanız, başka bir yerde daha deneyin. İlginç bir durum. Çözerseniz paylaşın lütfen.

İdareye indireceğim kasayı, orda deneyeceğim. Kalan sağ da yok ki hocam. Bu lab.da nasıl ders işleyeceğim bilmiyorum. Umarım çözerim de paylaşırım :? Yine de üstadların fikrini bekliyorum. :?

Arkadaşlar lütfen yardım. :? Kasayı götürüp rehberlik hocasının bilgisayarına taktım, şimdi o da açılmıyor.Power saving mode zıkkımı çıkıyor onda da :verymad: Ne oldu ya, ne yapayım?

Şu ilginç durumu çözsem keşke. Arkadaşlar dediğim gibi kasayı rehberlik odasına götürüp çalışan monitorde denedim. Uyarı verdi yine. Kendi çalışan kasasını( hoş kasalar zaten çalışıyor, ekran açılmıyor) tekrar bağladım ki ne göreyim. Açılan sorunsuz bilgisayar açılmadı, " analog power saving mode" dedi yine. Sorun kasada olsa az evvel çalışan kasada niye hatayı versin. Yani rehberlik hocasının bilgisayarı da açılmıyor artık. Başımın etini yiyecek. :verymad: Nasıl çözebilirim, nelerden şüpheleniyorsunuz hocalarım? Boot da açılmıyor, hiçbir tuş işlemiyor. :? :? :? Lütfen yardım edin.

çözüm gayet basit. formatör öğretmenin en önemli işlevi bt laboratuarını işlevsel halde tutmaktır. sınıfın hazır olmadığını dile getirin gerekirse tutanak tutun. bir şekilde halletsinler!! ayrıca btlab için verilen bilgisayarlar hiçbir gerekçeyle labtan cıkarılamaz! işin bu boyutunu geçtikten sonra, genelde forumlarda ekran kartının güncellenmesini tavsiye ediyorlar.ayrıca işlemcinin yerinden oynamış olabileceğini, fanın gerekli soğutma işlemini yapmaması durumu ve pcnin içinin temizlenmesi gibi şeyler konusulmus. ve bunların hepside bir şekilde çözüm vermiş. ayrıca biosun virüs ile çökmesinden dolayı böyle birşeyle karşılaşanda olmuş. kısaca bu yollar olmazsa teknik servis yolu göründü :?

bende de aynı sorun var çözemedim. bazen bütün elektrik bağlantılarını söküp bir kaç dakika bekledikten sonra açılıyor ama sorun sürekli tekrarlanıyor.

bende de aynı sorun , çözemedim...kasa çalışıyor, ekran anolog power saving mode yazıp gidiyor .bür sürü bilgisayar böyle.exper bilgisayarlar.napıcam bilmiyorumm

üreticiye danışsanız hocam bi ihtimal yardımcı olurlar belki???monitör üstünde ki düğmelerde varsayılan ayarları yüklemeye yarayan düğme falan varsa bi de onu deneyin belki sorun çözülür..kolay gelsin..

bilg_ogr' Alıntı:
bende de aynı sorun , çözemedim...kasa çalışıyor, ekran anolog power saving mode yazıp gidiyor .bür sürü bilgisayar böyle.exper bilgisayarlar.napıcam bilmiyorumm
Monitorde hiçbir tuş işlemiyordur. Hocam kasalarda iki ekran kartı girişi varsa diğerine takmayı deneyin, birkaç denedikten sonra bazısı oldu. Bazıları duruyor öyle, kimi arada yine öyle bir uyarı verip açılıyor sonra. Dönüştürücü bekliyorum, onu deneyeceğim.

SİRE' Alıntı:
bilg_ogr' Alıntı:
Monitorde hiçbir tuş işlemiyordur. Hocam kasalarda iki ekran kartı girişi varsa diğerine takmayı deneyin, birkaç denedikten sonra bazısı oldu. Bazıları duruyor öyle, kimi arada yine öyle bir uyarı verip açılıyor sonra. Dönüştürücü bekliyorum, onu deneyeceğim.

Hocam iki ekran kartı varsa bilgisayarlarda bios'tan seçim yapmanızı ister, onboard ekran kartını mı yoksa slota takılı olan ekran kartını(agp/pci e gibi) mı kullanayım diye.

Belki de bios pili bittiği için bu ayarı tutamıyor ve sürekli resetleniyor. Bu olabilir mi acaba?

Geri