lab temizliği

Kodla Büyü

genedrom

Aktif Üye
arkadaşlar benim labım dünya bankasının kurduğu exper pc ler
ben labımda çok fazla tozdan şikayetçiyim tabi temizlik konusunda da siz kendi labınızda nasıl temizlik yapıyorsnuz ya da nasıl temizlik yaptırıyorsunuz
benim bu toz sorununa çözüm bulmam lazım önerilerinizi bekliyorum

Galoş giydir hocam. Hergün son ders yada cıkıştada sınıfa detaylı temizlik yaptır.

Hocam laboratuarın boş olduğu saatleri temizlikçilere söyle ve haftada 2 kez temizleneceğini söyle. Başta çekimser bakabiliyorlar ancak okul çıkışı bütün sınıflar temizleniyorsa bizimki onlara haftada +1 olacaktır sadece. Bir de kesin net cümleler ile söyle. Ben başta müsait zamanınızda laboratuarımı temizlermisiniz dedim. Takan olmadı. Emir vermeyi sevmediğim için iyi niyetle söyledim. Ama bizim toplumumuzda alçak gönüllülük yapınca gerçekten alçalıyorsun, kimse takmıyor. (Tabi herkes için geçerli değil) Temizlenmediğinde müdür onlara değil bana söyledi neden temiz değil diye. İyi niyeti herkes kullanıyor. Bir de temizlenmediğinde neden temizlemediniz diye sor. Bir süre sonra düzene giriyor.

bizde hizmetli sıkıntısı olduğu için haftada 1-2 kez nöbetçi öğrenci ile birlikte sınıfı temizliyruz...

benim 3 BT sınfım da her gün temizlenir.Eskiden haftada 3 kez yapıyorlardı.geçen seneden beri haftanın 5 günü temizliyorlar.baştan yapmak istemediler.ama sonra hallettik.Elektirik süpürgesi almıştı müdür bey.toz kalkmasın diye onla süpürülüyor.sonra da çok ıslak olamyacak şekilde paspas yapılıyor.
(Hizmetliler yapıyor)

bilgisayarların silinme işini ise öğrenciler gönüllü olarak zaten yapıyorlar.gönüllü olarak nöbetçi olmak istiyorlar.

Bence okulda görevli bir hizmetli varsa ona yaptırılmalı, onlar dururken çocuklara yaptırılmamalı. Bu tip olupta kendi küçük krallığını kuranlar çok...

Genelde müdürün lab temizliği için görevlendirdiği bir hizmetli olur, siz de müsait olduğunuzda onu temizlemesi için çağırırsınız. Başında beklediğinizde gayet iyi temizliyorlar.

ah hocam ben okuluma bir gün geliyor diğer günler lisede çalışıyourm (ama gönüllü değil)
bizim hizmetliler haftada bir temizlik yapıyor ona da temizlik denmez toz süpürmek yerine tozu havaya kaldırmak denir tabi elektroniklerde toz çekiyor
hemde bizim hizmetliler temizlikten anlamıyor (erkek olmalarından sanırım )
haftada bir gün geldiğim için kotrol etmekte güçlük çekiyorum

Geri