Lab var ama...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan musicus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

musicus

Site Gezgini
Sevgili hocalarım öncelikle hepinize selamlar. Benim bir sorunum var. Yeni atandığım okulda lab ile kütüphaneyi birleştirmişler. Okula daha önce hiç bt öğretmeni atanmamış. Bende ilk atamayla atandım biraz da tecrübesizlik var. Sağdan soldan toplama bilgisayarlar gelmiş. 9-10 tane kasa ayrı yerde monitör ayrı yerde. 7-8 senelik bilgisayarlar bunlar atıl durumda kalmış. Bazılarında ram eksik bazınlarında cd room çalışmıyor. hepsine format atılması gerek. Toparlasam 7-8 bilgisayar iş yapar gibi geliyor. Ha birde güç kaynağı yok.3. hafta bitmek üzere ben derslerimi sınıfta işliyorum. Labı olmayanlar gibi zorlanıyorum. Sınıf mevcutları kalabalık. 5-6 lara giriyorum en düşük sayı 30-35.
Şimdi hocalarım ben ne yapmalıyım. Laba girip pcleri çalışır duruma getirip dersimi labtamı işlemeliyim. Tabi mevcut fazla nasıl olacak onu da bilmiyorum.
Yoksa sınıfta işlemeye devam edip hiç labla uğraşmayayım mı.
Yarın bir gün müfettiş gelirse olumsuz bir durum olur mu. Kafam çok karışık lütfen bir tavsiye istiyorum zor durumdayım ne yapmalıyım?

7,8 bilgisayar az gibi hocam.
sayıyı çoğaltmak için idarecilere sorun bence. sağdan soldan çıkma bilgisayarlar olabililiyor 150 TL ye filan.

Hocam bence derslerini sinifta işlemeye devam. Ama istersen kendini de fazla yormadan 7-8 Bilgisayara işlerlik kazandirabilirsin. Tabi idareye bazi eksik parcalar i aldirmalisin. Mufettişle bi sorunun olmaz bu konuda (tabi cins biri degilse )

Hocam bence derslerini sinifta işlemeye devam. Ama istersen kendini de fazla yormadan 7-8 Bilgisayara işlerlik kazandirabilirsin. Tabi idareye bazi eksik parcalar i aldirmalisin. Mufettişle bi sorunun olmaz bu konuda (tabi cins biri degilse )

Zaten bazı sınıflar da sayı 45 i buluyor labta dersi işlemek hayal olur. en azından dediğiniz gibi elimden geldiğince çalışabilecek bilgasayara işlerlik kazandırayım. Öğrenciler hocam ne zaman labta ders işleyeceğiz diye soruyor artık bunaldım.

Lab olsa bile 40 kişiyle bt sınıfında ders yapılmaz, hele ki bizimki gibi küçükse, hem havasız kalıyor hem çocuklar hareketli. Sınıfta daha iyi olur, ama zor da olsa bir projeksiyon temin edebilirseniz daha güzel olacaktır.

musicus' Alıntı:
Güç kaynağı olmaması bilgisayarlar için tehlikeli olur mu?
UPS'den bahsediyorsanız çok sorun olmaz, zaten gelende hiçbirinde olmaz bu, tek öğretmen bilgisayarında vardı bizde.

ahmetfx' Alıntı:
Lab olsa bile 40 kişiyle bt sınıfında ders yapılmaz, hele ki bizimki gibi küçükse, hem havasız kalıyor hem çocuklar hareketli. Sınıfta daha iyi olur, ama zor da olsa bir projeksiyon temin edebilirseniz daha güzel olacaktır.

hocam haklı. ben 40-50 kişilik sınıflarda 14 tane bilgisayarla ders işleyemiyorum, 7-8 bilgisayarla siz hiç işleyemezsiniz. zaten o 7-8 bilgisayarı bir sonraki ders göremezsiniz :D en iyisi bulabilirseniz bir projeksiyon. kurum veya derneklerden yardım talep edebilirsiniz.

taşınabilir projeksiyon kullanan hocalarım bana marka model tavsiye edebilirler mi? Artık fedakarlık yapıp ben alacağım. Cevaplarınızı bekliyorum hocalarım.

Geri