Labaratuar Power sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

aak

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaşlar labımdaki tüm bilgisayarlar aynı sorunu veriyor. Okula yeni geldim. Gigabayte kasalar var. makinalar iyi ancak power düğmesine bastığımda hiç bir tepki yok. Müdür bey çok elektrik gelip gittiiği için yandı dedi. Kasanın üzerinde kırmızı led yanıyor, (Sanıyorum hdd ledi o), anakartta da kırmızı led yanıyor ancak düğmeye basstığımda herhangi bir tepki yok. powerı ataç ile tetikliyorum power yine çalışıyor görünüyor. makinalara başka power takınca makinalar da çalışıyor.
anlmadığım power bozuksa fan neden dönüyor? birde eğer powerlar bozuksa tüm powerları biz cepten mi alıcaz yoksa meb de bunun için başvuru yapacağımız bir yer var mı?

Başka power supply takınca çalışıyorsa power yanmıştır eğer yeni power taktığın halde çalışmıyor ve hiç görüntü gelmiyorsa işlemcin yanmıştır. Bir ihtimalde anakart bozulmuştur.
Bu parçaları karşılayabileceğin hiçbir bütçe yok müdürü ikna edebilirsin okul aile birliği parası varsa oradan karşılaya bilirsin.

sorun powerın yeterince gücü sağlayamaması değiştirecen hocam ... aynı sorun hepimizde var......

hocam power 400w. orijinal powerları. powerı anakarta bağlamadan deneyeyim dediğimde çalışınca sevinmiştim ama galiba yanmış power yapacak bişey yok.

hocam bizim okulda 2 tane exper bilgisayarın güç kaynağı bozuktu. Geçen haftalarda bilgisayarları toparlıyorum. Baktım gözüme çarptı dedim ya güç kaynağı alacağız ya yapacağız içini açtım baktım ortada bir tane kondansatör (adı buda olmayabilir arkasında artı gibi bir ezik var). arkası hafif kabarmış dedim kesin bu bozuk. 1 tl aldığım lehim makinesi ile zor bela söktüm. gittim 2 tane aynı kondasatör ve lehim teli aldım. ( 3,5 tl verdim. ) sonra lehimledim yeni parçayı sorun çözüldü. şimdi gayet güzel çalışıyor.

fatihkultukturkan' Alıntı:
hocam bizim okulda 2 tane exper bilgisayarın güç kaynağı bozuktu. Geçen haftalarda bilgisayarları toparlıyorum. Baktım gözüme çarptı dedim ya güç kaynağı alacağız ya yapacağız içini açtım baktım ortada bir tane kondansatör (adı buda olmayabilir arkasında artı gibi bir ezik var). arkası hafif kabarmış dedim kesin bu bozuk. 1 tl aldığım lehim makinesi ile zor bela söktüm. gittim 2 tane aynı kondasatör ve lehim teli aldım. ( 3,5 tl verdim. ) sonra lehimledim yeni parçayı sorun çözüldü. şimdi gayet güzel çalışıyor.

bi elektronik tamircisi ile görüşeyim bakalım hocam o parçayı nederen bulabileceğim hakkında bi fikrim yok elimden de pek lehim işleri gelmez :(

Geri