Labaratuvar kurulum ücreti?

Kodla Büyü

DotCom

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Merhaba Arkadaşlar ,

İlçemizdeki bir okulun müdüründen şöyle bir teklif geldi. 15+1 bilgisayar labaratuvarındaki bilgisayarlar ve idaredeki 4 bilgisayarın formatlanıp , işletim sistemlerinin , uygulamalarının ve diğer gerekli bileşenlerin kurulmasını istiyor. Bu işlem için ne kadar ücret istediğimi sordu. Piyasadaki fiyatları bilmediğim için bir rakam söyleyemedim.

Sİz olsanız ne kadar bir fiyat biçersiniz?

Eğer bilgisayarlarda donanımsal bir problem yoksa ve sadece işletim sistemi vs. kurulacaksa, harcayacağınız zamana göre ücret belirleyebilirsiniz. Bir bilgisayara format atma vs. piyasada 30-40 TL arasında bir maliyetle yapılıyor. Eğer laboratuarda imaj kullanabilecekseniz, 1-2 günde onların işini halledebilirsiniz. İdare bilgisayarları genelde farklı türdedir, bu nedenle onları tek tek formatlamanız gerekebilir. Her biri için 2-3 saat harcasanız, onlar da 1 günlük zamanınızı alabilir. Kısaca iyi bir performansla 3 günde işi bitirebilirsiniz. Sizin bir gününüzün değeri nedir, ona siz karar vereceksiniz.

Hocam toplam 20 bilgisayar 20 TL'den 400 lira fiyat söyle. Zaten senle pazarlık yapacaklardır. Ayrıca herhangi bir bilgisayarcıya yaptırsalar 600 TL'den aşağıya yapmazlar.

İlk formatör olduğum zaman bt sınıfında imaj alarak 18 bilgisayara 3 saatte format attığımı hatırlıyorum. aynı anda birden fazla bilgisayarla çalışılabilir.

Fiyatı düşük tutmayın siz olmasanız da piyasa kazansın bari. MEB'nın BT öğretmenlerini ne kadar önemsediği malum. Siz de ona göre fiyat ve tavır belirleyin bence..

Geri