Labda çözemediğim bazı şeyler var...

Kodla Büyü

alpozturk2002

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar çözemediğim iki konu var.
1) Makinelerin hepsi herşeyiyle aynı olmasına rağmen Aconis ile clonlama yaptığımda sadece bir makinede sonuç alamıyorum. Diğerlerinin hepsinde başarıyla gerçekleştirdim. Sadece bir makinede sorun oluyor. Klonlama anında hiç bir hata vermiyor. Klonlama bittikten sonra post ekranından sonra windows hiç açılmıyor. Benzer makinenin HDD sini takıyorum yine açılmıyor. Ancak sıfırdan herşeyini kurarak halledebildim bu makineyi. Güvenlik kartı yok. Sizce neden olmuş olabilir?
2) Laba intenrnet ancak Modemi kapatıp açınca geliyor. Yani modem sürekli açık kalıyor okulda. sabah gelip bilgisayarları ve switcleri açtığımızda Ip alamıyor makineler. Elle verdim gene olmadı. İllaki modemi kapatıp açınca oluyor. x
Sorun şunlardan olabilir mi;x
Modemden gelen kablo ve labdaki makinelerin yarısına giden kablo Cat5. Diğerleri Cat6. Okulumuza bakanlıktan 15+1 gelmişti. Var olan Laba ekleme yaptırdık. Ama kuran şirket şartname gereği CAT6 kullandı ve ayrı bir swith daha taktı. Swich daha kaliteli bir switc. Labda 2 switc var yani anlayacağınız. Modemden gelen kablo eski swicthe takılı. Ordan da yeni switche kabloyla(cat6) aktardık. Yardımlarınızı bekliyorum.

imaj aldığın bilgisayarla yüklediğin bilgisayarın donanım özelliklerinin aynı olması lazım. Mesela pclerde iki ram yuvası var imaj aldığın pcde ram 1. yuvada diğerinde 2. yuvada ise sıkıntı oluyor.
2. ???

yesimk06' Alıntı:
imaj aldığın bilgisayarla yüklediğin bilgisayarın donanım özelliklerinin aynı olması lazım. Mesela pclerde iki ram yuvası var imaj aldığın pcde ram 1. yuvada diğerinde 2. yuvada ise sıkıntı oluyor.
2. ???
Ram olayını ilk defa duyuyorum. Okulda neredeyse 150 tane bilgisayar klonladım. Hiç Ram e dikkat etmedim. Bir bakayım buna. teşekküler.

Ali Deniz Hocam Bios olayını deneyecem. HDD portlarına dikkat ettim. Bios Boot ayarlarından da olabilir.
Modem zaten IP veremediği için arayüzüne de giremiyorum Labdan.

2. modem sürekli açık olduğu için sıkışıp kilitleniyor.
arada bir kapatıp açmak gerek.

Fazla switch her zaman zarar... Tek switch en güzeli , eğer mutlaka 2.switch gerekiyorsa ana switch baya sağlam bi makina olmalı yoksa cıvıtıyor...

swiç konusuna gelince mümkün olduğunca az swiç kullanmaya bakın hatta mümkünse modemden gelen swiçi bilgisayarlara dağıtan swiiçe bağlayın ayrıca o swiçten diğer sınıflara kablo atın yada kablolarını bulup o swiçe takın en iyi en hızlı çözüm budur her swiç modemin hızını düşürür.

alideniz2000' Alıntı:
alpozturk2002' Alıntı:
Ali Deniz Hocam Bios olayını deneyecem. HDD portlarına dikkat ettim. Bios Boot ayarlarından da olabilir.
kablolu bağlantıda modem ip vermese de, modemin arayüzüne girebilmeniz gerekiyor.
internet erişimi ile modeme erşim arasında fark var diye bilmekteyim.
Bilgisayar IP sini bilmediği bir cihaza nasıl bağlacak ki? Mümkün değil.

ihtaner' Alıntı:
swiç konusuna gelince mümkün olduğunca az swiç kullanmaya bakın hatta mümkünse modemden gelen swiçi bilgisayarlara dağıtan swiiçe bağlayın ayrıca o swiçten diğer sınıflara kablo atın yada kablolarını bulup o swiçe takın en iyi en hızlı çözüm budur her swiç modemin hızını düşürür.
Valla ne yapsam bilmiyorum. Dediğinizi yapmam mümkün değil. 6 tane Lab var.

alideniz2000' Alıntı:
alpozturk2002' Alıntı:
Bilgisayar IP sini bilmediği bir cihaza nasıl bağlacak ki? Mümkün değil.
modemin ip'isini biliyoruz ya.
modeline göre,
diyorum. uzatmıyorum.
biraz araştır.
Ali hocam. modemin ip sini elbette biliyorum. bir daha bu foruma bilgi almak amaçlı bir şey yazmayacam. o anda modem le pc arasında iletişim olsa zaten ip sıkıntısı omaz. olsa bile ip leri elle vererek bu işi çözerim ki bunu denediğimi belirttim. airties kullanıyorum. 192.168.2.1 ipsi. bazı modemlerin 192.168.1.1 bazılarının da 10.0.0.2 dir. saol yine de ben 10 yıldır hepsini kullanmama rağmen senin tavsiyenle yine araştırayım :sleep:

valla bizim okuldada 6-8 tane hatta bazı sınıflar arasında gizli swiçler var kim ne amaçla swiç atmış anlamadım gitti toplasan 10 da bulabilir. hiç sıkıntı yapmıyorum internetin yavaşlığının ceremesini çekiyorlar sonra sızlanıp duruyorlar. :mrgreen:

alideniz2000' Alıntı:
alpozturk2002' Alıntı:
Ali hocam. modemin ip sini elbette biliyorum. bir daha bu foruma bilgi almak amaçlı bir şey yazmayacam. o anda modem le pc arasında iletişim olsa zaten ip sıkıntısı omaz. olsa bile ip leri elle vererek bu işi çözerim ki bunu denediğimi belirttim. airties kullanıyorum. 192.168.2.1 ipsi. bazı modemlerin 192.168.1.1 bazılarının da 10.0.0.2 dir. saol yine de ben 10 yıldır hepsini kullanmama rağmen senin tavsiyenle yine araştırayım :sleep:
amacım seni kırmak değildi.
modem ip numarası veremese de.
ip'i bilenen cihaza (modeme) bağlanabiliriz.
mesela sıfır modem aldığımızda, modem ayarları yapılmadığından, bilgisayarımıza ip vermez.
ama biz sıfır modeme sadece kablo bağlantısı ile,
bildiğimiz modem arayüz ip'i ile bağlanabiliyoruz.

demek istediğim şu,
bilgisayara ip vermese de modem.
biz o modeme ulaşabiliriz bilgisayarla.
çünkü adresini biliyoruz.

kırılma hemen. :)
kırılmadım, tepki gösterdim. haklıyım da. kırılacak bişey yok ama sinirlenecek çok şey var. sıfır modem ip no veriyor bir kere. ama internet olmuyor ayarları yapılmadığı için. ağ bağlantısında sınırlı bağlantı uyarısı vermiyor. ben yine de denedim dün. modeme bağlanamadım. çünkü modem ile pc arasında iletişim yok. istediğin kadar bil modemin ip sini. ama kapatıp açınca oluyor nedense. switch sayısı fazla belki ondandır. bir arkadaşım belirtmiş. ağ bağlantısı sınırlıyken siz modeme girdiniz mi hiç. yani herşeyi bilemeyebiliriz. kırılmayın ama:)
bir de kızmamak elde değil, size değil lafım, benim konu mesajını okuyup verilen cevapları okursanız anlarsınız...

alideniz2000' Alıntı:
alpozturk2002' Alıntı:
kablolu bağlantıda modem ip vermese de, modemin arayüzüne girebilmeniz gerekiyor.

Hayır hocam maalesef..Modemden IP alamazsanız eğer modeme giremiyorsunuz. Çünkü aldığınız IP internet IP' si değil ağ IP' si..IP alamayınca ağa da bağlı olmuyorsunuz dolayısıyla..

suatguzel' Alıntı:
alideniz2000' Alıntı:
alpozturk2002' Alıntı:

Hayır hocam maalesef..Modemden IP alamazsanız eğer modeme giremiyorsunuz. Çünkü aldığınız IP internet IP' si değil ağ IP' si..IP alamayınca ağa da bağlı olmuyorsunuz dolayısıyla..
Yani anlatamıyoruz ki bir türlü :+1:

Geri