labda ağ bağlantısı

Kodla Büyü

arslan_1905

Süper Üye
Süper Üye
labda ağp bağlantısı var fakat ağ kablosu takılı olduğu halde bazı bilgisayarlar ağa bağlı görünmüyor
ben bu konuda tecrubesizim o yüzden belki de soracaklarım çok basit ama bana izah ederseniz çok mutlu olurum
ana bilgisayarda açılan shareddoc adlı klasöre her sınıfa ait klasörler açtım fakat birbirlerinin isimlerini değiştirebiliyorlar buna engel olabilir miyim???
diğer sorum ağa bağlı olan fakat ana makina da görünmeyen bilgisayarları nasıl ağda görebilirim??
ana bilgisayar ağda görünen bilgisayarlara ağ bağlantılarından ulaşamıyor bu durum normal mi??
zahmet edip cevap verdiğiniz için şimdiden teşekkür ederim

ağ konusu gerçekten çok sıkıcı ve zahmetli bir iş beni de baya uğraştırdı uğraştırmaya da devam ediyor,isim değişikliğini pc lerde deepfreeze programını kullanarak önleyebilirsiniz sanıyorum,diğer pc lere tek tek bakıp ağ bağlantılarında neleri görüyolar kontrol edebilirsiniz,isim değişikliği için koruma da yapabilirsiniz sanırım,ana makinada ağ bağlantıları bölümünü kurcalayın yenile deyin diğerlerini görebilir belki,ulaşamadığınız makinalar da bakın hangileri ise onlar belki koruması falan vardır kaldırın..elimden bu kadar geliyor saygılar..

ilginiz için teşekkürler gzgz35
fakat ana makineden görünmüyor fakat pclerde yerel ağ görünüyor
çözemedim bu işi..

hocam ip adreslerini kontrol edin. gördüğünüz makinelere erişememinizin nedeni daha önceden olan bağlantıları xp sürekli kontrol etmiyor ve önceden bilgisayara bağlanmışsanız ağ da olmasa bile klasörlerini falan gösteriyor o bilgisayarların. eğer bilgisayarlar gözüküyorsa paylaşım verin. düşük bir ihtimal ile de bir ağ virüsü olabilir.

Geri