LAB'da internet sorunu

Kodla Büyü

halaçoğlu

Seçkin Üye
Seçkin Üye
modemden öğretmenler odasındaki switch'e bağlantı var ve buradan da sınıflara ve LAB'daki switch'e dağıtılıyor. LAB'da 5-6 bilgisayar aynı anda internete girebiliyor ama hepsi açılınca bildirim alanında bağlı görünüyor fakat internete bağlanmıyor. LAB'a elle ip verdim yine aynı sorun var. acaba nedeni ne olabilir?

hocam benim öğretmen bilgisayarı giriyor ama öğrenci bilgisayarları bağlanamıyor. aynı switch'e bağlı öğretmen bilgisayarı da.

hocam aynı sorun bende de oldu bilgisayarların hepsini kökten kapattım ve teker teker açıp kontrol ettim hangisi açıldığında internet problemi oluyor diye,sonuçta iki tane pc de problem cıktı,onları açtığım zaman tüm lab ın interneti gidiyor,onları kapattığımda internet tekrardan normal,ama o pc lerde neden kaynaklanıyor bulamadım hepsine elle ip verdim sanırım donanımsal bir sorun yada sorun jaklarda diye tahmin ediyorum...tavsiye edilir.

teşekkür ederim üstad ilgilendiğin için fakat geçenlerde dyned'i güncellemek için bilgisayarları teker teker açıtım bi problem olmadı bağlantıda. hepsi birden açılınca bazen bağlanıyor bazen bağlanmıyor bilgisayarlar

halaçoğlu' Alıntı:
modemden öğretmenler odasındaki switch'e bağlantı var ve buradan da sınıflara ve LAB'daki switch'e dağıtılıyor. LAB'da 5-6 bilgisayar aynı anda internete girebiliyor ama hepsi açılınca bildirim alanında bağlı görünüyor fakat internete bağlanmıyor. LAB'a elle ip verdim yine aynı sorun var. acaba nedeni ne olabilir?

Arkadaşlar konuyu biraz hortlatmış gibi olacağım ama aynı sorun bendede var. Çözüm bulabildiniz mi? Kaç gündür bakıyorum ama hala bir çözüm bulamadım. Labı ilk kurduğumda bir şekilde her bilgisayarı internete bağlamıştım. Sonraları ne olduysa bilgisayarların hepsi bağlanmaya çalıştığında çoğu kopmaya başladı. Böyle durumlarda switch i açıp kapattığımda yine bağlantı bir süreliğine geliyor. Sonra yine tamamen internet kopuyor. Çok karışık bir durum bir çözüm bulamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Hocam ip çakışması felen olabilir belki, elle ip vermeyi deneyin. Birde switch de sorun olabilir mi acaba, varsa elinizde başka bir switch ile deneseniz.

Elle ip verdim. O yönden sıkıntı yoktur herhalde. Yedek Switch bulabilirsem deneyeceğim. Birde network test cihazı + sıkma pensesi ve rj-45 jak seti alacağım. Test cihazı gelince kabloları tek tek denemeyi düşünüyorum. Bakalım hayırlısı ile şu sorun bir çözülse kafam rahatlayacak. Bunları bir deneyip yine sizden yardım isterim farklı görüşleri olan arkadaşlar varsa lütfen yardımcı olun.

Virüs kaynaklı bir sorun olabilir.
Bazı virüsler ağı çok meşgul edebiliyor, bu nedenle de ağ cihazları kilitlenebiliyor.
Aynı husus hotspot shild ya da benzeri programlar kullanıldığında da olabiliyor.

Geri