Labda ki bilgisayarlarda klavye karakter bozulması

Kodla Büyü

compuman

Site Gezgini
Arkadaşlar bilgisayarlarda deepfreeze yüklü. bilgisayar açıldıktan sonra öğrenciler klavyeyi kullanırken klavye kendiliğinden Türkçe q klavyeden ingilizce q klavyeye dönüyor.bunun sebebi ne olabilir. ağdfaki bir virüs bunu yapabilirmi? Nasıl çözebilirim bu sorunu?

Şifre, kredi kartı ve özel bilgilerinizi ele geçirmek varken böyle saçma birşey ile uğraşıp kendini ele verecek virüs olmaz tahminimce.

Ne yaparken böyle oluyor, durup dururken olmaz sanırım, bir programa girince vs. olmalı. Varsayılan giriş dilinin Türkçe Q olduğundan emin misiniz? Hiç olmadı, İngilizce Q klavyeyi kaldırın, bence gereksiz.

bizde de aynı problem var ama ben çocukların yanlışla bir tuşa falan basmasıyla oluyor sanıyordum benim labda da dfeerez var ve klavyelerimiz f wordde yada herhangi bir ofice programında yazı yazarken klavye birden q ya dönüşüyor ama dil çubuğunda hala f görünüyor ve sayfayı kapatıp açmadan da düzelmiyor nerden kaynaklanabilir.

klavye ayarlarında 2 klavyede tanımlı iken oluyor bu.Kullanmadığınız klavyeyi kaldırın.Bilgisayarın baştan başlatın.(deepfreeze pasifken)
sorun olmaz bir daha

klavye ayarlarında 2 klavyede tanımlı iken oluyor bu.Kullanmadığınız klavyeyi kaldırın.Bilgisayarın baştan başlatın.(deepfreeze pasifken)
sorun olmaz bir daha

hocam daha önceden böyle bir durum yoktu bu bilgisayarlar 1 yıldır kurulu ve deepfreezli. son 1 haftadır bu durumda

ne dervisahmet nede sitelerde hocamın dediği gibi bişi değil bu.
Kendiliğinden olan virus gibi ağ üzerinden yayılan bişi. Tek klavye türü seçili oda "Türkçe q" ama yinede kendiliğinden "İngilizce q" dönüşüyor.

Bendede vardı işletim sistemini değiştirdim sp3'lü olan WinXP yükledim deepFreeze'de aynısı yüklü o sorunla karşılaşmadım artık.

aynı durum bende de sözkonusu ama ilginç olan benim klavye dili çince oluyor :))) deepfreeze olduğu halde var mı fikri olan?

Arkadaşlar bazen yazı yazarken shift+ctrl basarsam klavye ayarları değişiyor. Aynı şekilde bastığımda düzeliyor. Aynı soru olabilir.

Geri