Labda lisanslı ürün kullanmak?

Kodla Büyü

botecii00

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Okuldaki bilgisayarlara format atmak istiyorum lisanslı cd mi kullanmak zorundayım aynı şey office ve diğer uygulamalar için de geçerli, lisanslı almak istersek prosedür nasıl işliyor?

hocam kim kaybetmiş okullarda lisanslı yazılımı biz bulalım
eskiden gönderiyorlardı ofis falan artık göndermiyorlar, ya da bana hiç ulaşmadı, adobe serisi dışında
sıkıntı olmaz lisansız yazılımlar.
Ama kafanıza takılacaksa pc lerle gelen cd ler duruyorsa onunla kurun. Onlar lisanlı kasalara yapışılı şifreler ile kurarsınız
yoksa zaten korsan xp :) ve diğerleri.
lisanslı yazılım içinde prosedür yok parayı bastırıp alıyorsunuz, kdv muafiyeti olur ondan yararlanabilirsiniz.

Hocam microsoft dreamspark üyelerine studio gibi yazılımlar ücretsiz. Ancak okulunuz büyük ihtimal üye değildir. Üniversiteden tanıdık birileri lazım size.

pardus kurursam netsupport programı sıkıntı olmaz mı ayrıca pardusun hangi sürümünü tavsiye edersiniz?

Microsoft'un Toplu lisanslama diye birşeyini duymuştum 150-200 dolar ödeyip 250 kullanıcılı falan lisans alabiliyorsun diye biliyorum tabii bu okullar için geçerli. İlçe milli eğitimdeki bir eğitici formatör bahsetmişti ama sonra detayını öğrenemedim. var mı bilgisi olan?

poet' Alıntı:
Microsoft'un Toplu lisanslama diye birşeyini duymuştum 150-200 dolar ödeyip 250 kullanıcılı falan lisans alabiliyorsun diye biliyorum tabii bu okullar için geçerli. İlçe milli eğitimdeki bir eğitici formatör bahsetmişti ama sonra detayını öğrenemedim. var mı bilgisi olan?

evet bu konu hakkında fikri olan var mı?

botecii00' Alıntı:
poet' Alıntı:

hocam okulunuzda paranız çoksa müdürünüzde bunu bu yolda harcamak istiyorsa
arayın microsofta sorun: 212-370-5555

en mantıklısı pardus kurmak ama windows dururken bunu yapmak ne dece mantıklı o ayrı bir konu

eemree' Alıntı:
botecii00' Alıntı:
poet' Alıntı:

hocam okulunuzda paranız çoksa müdürünüzde bunu bu yolda harcamak istiyorsa
arayın microsofta sorun: 212-370-5555

hocam halk eğitim merkezindeyiz ve mecburen office ve windows anlatmak zorundayız. ayrıca idare bilgisayarlarında da office kullanılıyor. 300 tl gibi bir rakamla bu şekilde bir toplu lisanslama imkanı varsa ben faydalanmak isterim açıkcası. yeni çıkan tüm versiyonları da ücretsiz şekilde kullanabiliyorsunuz. yaklaşık 50 tane bilgisayarın windows yazılımlarını lisanslı hale getirmek adına 300 tl çok para değil ama okullar için durum nasıl olur bilemiyorum..

botecii00' Alıntı:
pardus kurursam netsupport programı sıkıntı olmaz mı ayrıca pardusun hangi sürümünü tavsiye edersiniz?
Pardus kurarsan netsupportu kullanamazsın büyük ihtimalle,vine ile denemek lazım ama olmaz tahminim.Pardus KDE 2013 ü kurabilirsin.

Geri