labda pardus kullanan varmı acaba

Kodla Büyü

ysartemur

Seçkin Üye
Seçkin Üye
exper öğrenci bilgisayarları ile sıkıntı yaşıyordum gecenlerde pardus 2009 cd si geçti elime bir kurayayım dedim. xp den daha güzel çalışıyor ve problem çıkaran öğrenci bilgisayarları da şimdilik güzel çalışıyor.
labda pardus veya türevlerinden birini kullanan ve öğrencilerinede kullandıran varmı acaba?

hocam elinize sağlık :+1: pardus 2009.2 gerçekten daha kararlı. Ubuntu felanda kullanabilirsiniz diyeceğim ama milli bir proje olduğu için Pardus diyoruz.

Kurmayı düşünüyonum ama birkaç sıkıntı var,
1- Deepfreez tarzı bir porgram lazım. hergün tekrar ayarlama yapmamamk için.
2- netsuport gibi bir program lezım. (gerçi birtane var ama oldukça vasat)

Bu eksiklikleri www.ozgurlukicin.com da paylaşmıştım. Bu programların yanı sıra bazı eğitim yazılık-mlarınında yükleneceği bir BT sürümü hazırlanırsa biz de BTS lere kurar daha fazla kişi ile pardusu tanıştırabiliriz dedim ama cevap daha gelmedi :)

En azından open office (artık libre ofis) kurarak birazda olsa MS hakimiyetini kırdım.
bu sebeplerden dolayı pordus kurmadım

BT sınıfında Pardus kullanıyoruz...

Geçen yıl kasım ayından beri BT sınıfında Pardus kullanıyoruz. Öğrenciler başta yabancılık çekse de şuan gayet güzel kullanıyorlar.
Deepfreez benzeri bir programa gerek duymadık. Çünkü bir yılı aşkın süredir Pardus kullanıyoruz. Herhangi bir çökme, kasılma, yavaşlama söz konusu değil.
Bilgisayarlarımızda "Pardus 2008" ve "Pardus 2009.2" sürümleri kurulu. Şubat ayında Pardus Kurumsal 2 çıkacak. Şubat ayından sonra tüm bilgisayarlara "Kurumsal 2" kurmayı planlıyorum.
:D

bende 2.dönem'e bilgisayarların tamamında pardus kullanmayı düşünüyorum. ama sıkıntı olur mu onu bilmiyorum.Dizüstü bilgisayarımda bir süre 2009'u kullanmıştım çok sorunla karşılaşmıştım o yüzden korkuyorum açıkcası

Ben kullanıyorum. Sanal makina(virtual box) ile canlı cd den çalıştırarak kullandırıyorum öğrencilere.
2007 versiyonunu kullanıyorum. 2009 un canlı cd si yok galiba.
2007 biraz yavaş çalışıyor.

ya bende 2007 çalışan cd kullanılyorm ama mesela labtoptan çalışan cd ile internete bağlanamıyorm bu konuda yardımcı olursanız sevinirm

pakgun' Alıntı:
Kurmayı düşünüyonum ama birkaç sıkıntı var,
1- Deepfreez tarzı bir porgram lazım. hergün tekrar ayarlama yapmamamk için.
2- netsuport gibi bir program lezım. (gerçi birtane var ama oldukça vasat)

Bu eksiklikleri http://www.ozgurlukicin.com da paylaşmıştım. Bu programların yanı sıra bazı eğitim yazılık-mlarınında yükleneceği bir BT sürümü hazırlanırsa biz de BTS lere kurar daha fazla kişi ile pardusu tanıştırabiliriz dedim ama cevap daha gelmedi :)

En azından open office (artık libre ofis) kurarak birazda olsa MS hakimiyetini kırdım.
bu sebeplerden dolayı pordus kurmadım

http://avaxhome.ws/software/platform/un ... x9080.html

Bu hafta öğrenci bilgisayarlarına "Pardus Kurumsal 2" sürümünü kurdum. Bilgisayarlarda iki işleim sistemi de var. Ben ders yaparken Pardus'u açtırıyorum. Hiçbir sorunla karşılaşmadım.

( Pardus 2011, KDE 4.5 kullanıyor. En az bir bir buçuk gb ram gerek. Kurumsal sürümse KDE 3.5 kullanıyor. Yani kurumsal sürüm için 512 mb ram yeterli. O yüzden okul bilgisayarlarında Kurumsal 2 sürümünü kullanıyoruz.)

kurumsal2_cikti.png

http://www.pardus-linux.org/2011/02/par ... rum-hazir/
ekran_grnts3______.png

01_kurumsal2.png

Geri