LABI olmayan kaç kişiyiz.

Kodla Büyü

yağmur07

Seçkin Üye
Seçkin Üye
26 saat dersim var. BTR değilim. Akıllı tahtada anlatıyorum dersi. Kendi dersimden sıkıldım resmen.

yağmur07' Alıntı:
26 saat dersim var. BTR değilim. Akıllı tahtada anlatıyorum dersi. Kendi dersimden sıkıldım resmen.
Ben halk eğitim merkezinde görevliyim. Görevlendirme ile imam hatipe verildim.Okulda lab yok. Tahtadan anlatıyorum.Öğrencilerin sıkıldığını adım gibi biliyorum. Ama elden birşeyler gelmiyor. :| :| :|

BTR kadrosu istemeyen arkadaşlar kulak verin bu arkadaşlara. Bu ders için en ufak bir gelişme olmuyor. Hazır elimize fırsat geçmişken değerlendirelim ve BTR için daha iyi haklar elde edelim. Bu dersin önemi 10 yıl sonra anlaşılacak ama çok geç olacak.

Benimde lab yok! :( Dersi tahtadan anlatıp geçiyorum. Bazen ödev olarak, "evde bilgisayarı olan şunu şunu bi yapsın bakalım." Diyorum. Çocuklardan bazıları hocam ya pc si olmayanlar ne yapacak diyince, yapacak bişey yok! diyiyorum daha başka ne söyleyebilirimki. :(

Labım olduğu zamanlar da oldu. O zaman ders kitabı da vardı. Öğrencilerin çalışma kitabı da. Dersimizin de bizim de bi amacımız vardı. Şimdiyse ortalık elemanı gibiyiz.

lab adı var kendi yok gibi
etkileşimli tahtada ders yap. 2-3 haftada bir milyoner olma,alıştırma yapma gibi işler yapıyorum . çocuklar 5-6.sınıf kalkıp etkileşimli tahtayı kullandıkları için hoşlarına gidiyor hatta hadi konuları hızlı bitirelim de yarışma yapalım diyorlar. günler böyle geçiyor
birde diğer öğretmenlerin tarihi eser laptopları ve ayyy çıktııı alamıyorum nasıl yapim lafları

Lab.lı, lab.sız yani hiçbişey olmadan , sadece projeksiyon ve kendi laptopumla, son olarak geldiğimiz noktada da akıllı tahtayla bişeyler yapmaya uğraşıyorum işte.

lab olmadan olabildiğince öğrencilerin ilgilerini yüksek tutmak amacıyla, yarışma, soru kağıtları, video, bulmaca vb. yürütüyorum. İkinci yılım, lab.rın nimetlerini özledim, önceki okulumda lab.rımı okul taşınınca bilgisayarları muhafaza edip sınıflara kaptırmamak için kendi çabalarımla kanallama, elektrik vs. sıfırdan kurmuştum. Özledim kendi lab.rımı. Bu güne kadar ilk gittiğim heryer çöplüktü resmen. İlgilenen kimse olmadığı için oyun salonları veya öğretci avutma sınıfı olarak kullanmış diğer öğretmenler. Bizim varlığımızda lab.ların canlılığı hemen farkediyor. Artık ümidim 2019 daki tam öğretime geçileceği söylentilerinde, olur da yeni binalara yeni lab.lar kurulur da bu lab.sız okullardan kurtuluruz.

6 yıldır labsız ders anlatıyorum..Ders mi işkencemi belli değil..Ne ben ne çocuklar zevk alıyor..Kaldırın şu dersi geçelim başka branşlara olsun bitsin :wink:

compteach06' Alıntı:
BTR kadrosu istemeyen arkadaşlar kulak verin bu arkadaşlara. Bu ders için en ufak bir gelişme olmuyor. Hazır elimize fırsat geçmişken değerlendirelim ve BTR için daha iyi haklar elde edelim. Bu dersin önemi 10 yıl sonra anlaşılacak ama çok geç olacak.

Arkadaşım bunu bizler senelerdir anlatmaya çalıştık ama nafile.
Ders olmazsa biz hiçbirşeyiz.
Memurdan farksızsın okulda.

Sadece 18 saat ek derse talim edeceksin.
Evet şu an labı olmayan arkadaşlarımız zorluk yaşıyor ama diğer tarafta öğretmenlik yaparak iyi ek ders alan arkadaşlarımız da var.(Ben BTR yim bu arada)
Bu ülkede 1 sene sonra ne olacağı belli değil.
Fatih Projesi bitti dediklerinde BTR ler ne olacak. Memur gibi ilçelere aldıklarında ne diyeceksin.
Sene başında Eğitim Ödeneği alma dediğinde ne diyeceksin.
Öğretmenlik gibi büyük bir topluluğu bırakıp BTR diye sadece Bilişimcilerin olduğu küçük bir topluluğa geçeceksin.
Bir karar verirken anlık değil ilerisine de bakmak lazım.

10 senedir bu işin içindeyim, tek çare derslerin olması hatta çoğalması.

ooo bunlarda bir şey mi. Benim ne lab var nede akıllı tahta. Dersler bir harika ki!

3 yıldır ne labim, ne kitabım, ne de akıllı tahtam var.
Artık gerisini siz düşünün...

uzun bir süre lab olam okullarda çalıştıktan sonra labsız okul gerçekten çok sıkıcı monoton bir ders anlatımı çocukların beyni son saatlerde zaten jöle kıvamına geliyor birde biz anlatım yapıp iyice eritiyorz zor labsız okulda çalışmak :cry:

arkadaşlar lab olsa nolacak.ben lablı okuldada çalıştım.hergün bir bilgisayar bozuluyor.idarenin isteklerinin yanında birde tozlu bilgisayarlarla hergün uğraşıyorsun.ders anlatırken biri fareyle oynar biri internete girmeye çalışır.sınıfa girerken kaç kere neredeyse beni eziyorlardı.şimdiki okulumda akıllı tahta var.akıllı tahtadan yazı yazdırıp ilginç karıkatürlerle vidyolarla sorucevap şeklinde işliyorum dersi.zaten 10 dersim var.inanın kendimi daha çok öğretmen gb hissediyorum.Sınıfta işlemek çok daha koly diyorum.

lab var ama içinde çalışan 3 tane bilgisayar var :) akıllı tahtadan anlatıyorum dersi bazen çok sıkıcı bazende geçmek bilmiyor 22 saat dersim var ve btr yim. geleceğimi çok merak ediyorum nereye kadar gider bilmem

ya okullara yeni bilgisayar gönderilecek ki bu kısa vadede pek mümkün görünmüyor.
yada ders kaldırılıp her okula bir norm verecek tahtalardan bilgisayarlardan sorumlu olacağız.
labı olan benim tuzum kuru demesin en fazla 3-5 sene sonra lablar hurdaya çıkacak. o zaman herkes şapkasını önüne koymak zorunda kalacak.

4-5 yıl labı olan okulda çalıştıktan sonra, bu yıl lab olmayan bir lisedeyim. Gerçekten çok sıkıntı yaşıyorum öğrenciler sıkılıyor, ben sıkılıyorum, bazen 10 dk felan erken bitirip bırakayım çocuklara da yazık diyorum sınıfta gürültüden durulmuyor. Böyle nasıl geçecek bu yıl hiiiiiç bilmiyorum

lab ım var tuzum kuru 5. yılım sıkıntı yok. :) her öğrenciye bir bilgisayar ayarladım diğer arkadaşın bilgisayarına oturamıyor. 20 çalışan pc. tabi haziran da okulumuz yatılı bölge ortaokulu kapatılacak. ve sonrası daha kötü bilişim tek. dersi kalkıp bilgisayar bilimlerimiydi o gelecek. dersler seçmeli olacak. bakalım karamanda 9 norm fazlası var. bakalım il dışında güzel bir yer bulabilecekmiyim :(

Geri