Laboratuarda Farkına Vardığım Gariplik

Kodla Büyü

yasarsahbaz

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Hocalarım uzun zaman sonra ihtiyacım olunca fark ettim ki laboratuardaki tüm bilgisayarlardan http://www.microsoft.com sitelerine girilmiyor. Girmek isteyince direkt sayfa görüntülenemiyor diye kestirip atıyor. Laboratuar dışındaki bilgisayarlardan microsoft'un sitesine girilebiliyor. Windows/system32/driver/etc'den "host" ayarlarına girdim ordan birşey bulamadım. Bu siteyi benden önceki hoca engellemiş muhtemelen de nasıl engelledi? Nasıl çözebilirim? Teşekkürler.

hocam orjinal imaj kullandıysanız böyle bir problem oluyor bende de olmuştu. ben kendim driverların yedeğini alıp xp yi baştan kurdum kendi imajımı kendim yaptım. böylesi daha ii oldu. güncellemelerde eksiksiz oluyor.

enverbaki' Alıntı:
hocam orjinal imaj kullandıysanız böyle bir problem oluyor bende de olmuştu. ben kendim driverların yedeğini alıp xp yi baştan kurdum kendi imajımı kendim yaptım. böylesi daha ii oldu. güncellemelerde eksiksiz oluyor.
Vallahi hocam okula ilk geldiğimde tüm bilgisayarlara windows kurulmuş, deepfreeze'li bir şekilde güzelce çalışıyordu. Eğer bu iş imaj dosyasından olduysa format atmadan ayarlarını, çözümünü nerden bulabilirim?

Hocam sadece güncellemedeyse sıkıntı "Group Policy" yerel güvenlik ilkelerine bakmanı tavsiye ederim yazılım sahteciliği uyarısı almamak için hazır imajlarda ayar yapabiliyorlar bende deepfreeze olduğu için güncellemeleri kapatıyordum boşu boşuna kaynak harcamasın diye.

bdogretim' Alıntı:
Denetim masası - Yönetimsel araçlar - Hizmetler ' den
DNS istemcisini durdurup girmeyi dener misiniz?
Dediğiniz yöntemle oldu hocam. Siteler açılıyor artık. Teşekkür ederim.

Hocam kidokiller deenen bu eklentiyi çak--lıştır, sorun hallolur. Bir zamanlar beni de çok uğraştırmıştı.

Ekli dosyalar

Geri