Laboratuvardaki Bilgisayarlar Donuyor

Kodla Büyü

faruks

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar bu yıl ilk defa bir durumla karşılaştım....ders anlatırken dersin 25-30. dakikasında bilgisayarlar donmuya başlıyor...virüs şüphesinden dolayı deneme amaçlı bazı bilgisayarları yeniden kurdum onlarda yapıyor....öğleden önce hiç dersimin olmadığı bir gun actım hepsini biraz bekledm bir süre sonra gene donma yaptı...bir türlü anlam veremedim acaba elektrik tesisastından kaynaklanıyor olabilir mi??

yada herhangi farklı bir durumdan??? ya başına böyle bir durum gelen arkadaş varsa inanın çok makbule geçer...

benim bu sene bşaıma geldi böyle bir durum ve virüsten kaynaklanıyor hocam bu. bunu da şöyle anladım..

donan bilgisayarlarda virüs yok, donmayan bilgisayarlardan birinde virüs var.

kendi öğretmen bilgisayarımda norton 2010 yüklü. labdaki bir bilgisayardan saldırı tespit etti ve engelledi, ip numarasını da bildirdi bu uyarıda. o bilgisayarı yeniden kurdum ve durum düzeldi. dersin ortasında labın yarısı kilitleniyordu. yalnız hocam ben tüm sabitdiski formatladım çünkü D'deki system volumelerin içine de sızmıştı virüs..

Sağolasın tinyamasisurum0.... zaten bugun ağ kablosunu cektim donma olayı olmadı hatta bazı bilgisayarlardan net op school kaldırdım ondanmı kaynaklanıyor diye ama virüs olduğu senin demenlede kesinleşti....o zaman norton 2010 kursam olur herhalde bende....

evet hocam norton 2010 bilgisayarın donmasını engelliyor. her bilgisyara kurabilirsin ya da bi bilgisayara kurup gelen uyarıdan hangi bilgisayarda virüs olduğunu tespit eder sadece virüslü bilgisayarı formatlarsın. sana kalmış. kolay gelsin hocam.

Benim sınıfımdaki bilgisayarların hepsinde deep freezer var. ama yine de baızlarında donma oluyo. neden olabilir.

Geri