labratuvar için kablulu mu kablosuz mu?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ayss
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ayss

Aktif Üye
okulumuza yeni 30 adet bilgisayarlı bir labratuvarı kurulacak
kablolu modem mi daha iyi kablosuz mu
eğer kablosuz olursa bilgisayarlara kablosuz ağ için cihaz alınacak hangisi daha verimli olur

tabikide kablolu hocam
her bilgisayara kablosuz cihaz almayın sakın

hatta bu işi bilen birilerine danışarak yapın, ileride çıkabilecek sorunlara öngörülü yaklaşabilecek bir kişiye

nasıl yani ne gibi sorunlar hocam..
bende aynı şekilde kablolu düşündüm ama idare dayatmış kablosuz diye..

ben kablosuzu öneririm. boşu boşuna tesisat çekmeye gerek kalmaz. maliyet olarakta en fazla 1000 TL tutar. kablo zamanla aşınıyor ve sorun çıkartıyor. Kablosuz olursa bir modem veya bir access pointle ve usb wireless adaptor ile halledilebilir. Karar sizin yinede hocam. İyi çalışmalar..

benim tercihim kablosuz olur. ne kadar iyi kullanırsanız kullanın bir süre sonra kabloların çeşitli sebeplerle değişmesi gerekir. Ayrıca sınıfın etrafında dolanan bir kablo sistemi de benim için pekte göze hitap etmeyen bir durum.

kablosuz internet eskisi gibi yavaş ve sorunlu değil. Çok daha iiy durumda, bu yüzden kablosuz derim.

tabi bu labratuvar okul labı için değil ben hala Win 98 devam sodes kapsamında olan bi proje kabul edilmiş kültürel amaçlı bir lab kurulacak okul bünyesinde herkese açık..

Kültürel amaçlar güderek dersi orada işle hocam. ;) Bilişimin getirdiği kolay iletişim imkanları vasıtasıyla kültürel farklılıklara daha kolay kasullenmeleri şeklinde bir giriş bile yapılır. Bilişim şart!

airties kablosuz modem var okulumuzda , mode aynı anda 30 tane kablosuz bilgisayar bağlandığında kabloluya göre çok verim düşecektir. isterseniz arayın airties teknik servisini sorun , ha ne yapılabilir daha kuvvetli bir kablosuz modem kullanılabilir. aynı durumlar acces point ler içinde geçerli. bence iyi bir araştırma yapmadan basit bir kablosuz ağ kurmayın çünkü verim alamazsınız.

Geri