Lab'sız Okullar İçin 6.sınıf BTY Yıllık Plan

Kodla Büyü

akdenizkanki

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Daha önce arkadaşların yaptığından yola çıkarak yaptım sadece labı olan arkadaşlar programlamaya hemen 2. dönem başlarkken ben nisan ayı ortası gibi başladım. Sadece sınıfta sunum yapacağım için konuların sürelerini uzattım okadar. Bide uygulama yerine bol bol sunum ve form hazırlama gibi etkinlikler yerleştirdim plana.

Ekli dosyalar

• 6bty.rar
    6bty.rar
    1.1 MB · Görüntüleme: 2,366
hocam benim öğrenciler ne ofis ne de masaüstü biliyorlar sadece facebook o kadar? bu programların hiçbiri bana uymuyor mu yoksa ben mi abartıyorum bu akşam bende bişeyler yapcam ama yeni yayınlanan programa aykırı olmasından korkuyorum :(

ya hocalarım bu 5. ve 6. sınıf öğrencileri inanın oyun ve facebookdan başka birşey bilmiyorlar. word ü hiç açmamış çocuk merkezi yerdeyim inan şaşırdım. klavye deki çoğu tuşun görevini de bilmiyor ve biz bu çocuklara programlama anlatacağız ve bana inanın saçma geliyor. Şimdi kafama göre programda yapamıyorum araştıyorum çoğu kişi bu planları kullanacak vallahi işin içinden çıkamadım ?

dimusdi' Alıntı:
ya hocalarım bu 5. ve 6. sınıf öğrencileri inanın oyun ve facebookdan başka birşey bilmiyorlar. word ü hiç açmamış çocuk merkezi yerdeyim inan şaşırdım. klavye deki çoğu tuşun görevini de bilmiyor ve biz bu çocuklara programlama anlatacağız ve bana inanın saçma geliyor. Şimdi kafama göre programda yapamıyorum araştıyorum çoğu kişi bu planları kullanacak vallahi işin içinden çıkamadım ?
Hocam, programlama yapmayı biz bile hangimiz derste öğrendik. Ofis uygulamalarında bile derslerde gösterilebilecek olan en fazla %10'luk bir kısımdır, geri kalanını çocuk kendi uygulama yaparsa öğrenir. Programlamanın da planda olmasının mantığı budur. Bizim yapacağımız çocuğu yola çıkarıp adım atmasını sağlamak. Hedefe varmak isteyen olursa yürümeyi ve koşmayı kendisi öğrenir.

fatmazehra' Alıntı:
Teşekkürler... 5. sınıflar için de var mı acaba?

Hocam sitede 5 bty başlığı altında var. bende diğer hocalarımın yaptığı gibi 5 ve 6.ların planı aynı. Zaten çocuklar geçen sene bt görmemişler buda benim işimi bir nebze kolaylaştırdı.

KöfteHoRr' Alıntı:
dimusdi' Alıntı:
Hocam, programlama yapmayı biz bile hangimiz derste öğrendik. Ofis uygulamalarında bile derslerde gösterilebilecek olan en fazla %10'luk bir kısımdır, geri kalanını çocuk kendi uygulama yaparsa öğrenir. Programlamanın da planda olmasının mantığı budur. Bizim yapacağımız çocuğu yola çıkarıp adım atmasını sağlamak. Hedefe varmak isteyen olursa yürümeyi ve koşmayı kendisi öğrenir.

Hocam zaten okulda lab yok o yüzden ben programlama filan dedim ama problem çözme,algoritma ve akış şemalarını üzerinde 1-2 ay dururum son 1-2 ders kala ise programlama dillerinde bahsederim şu program dili ile şu uygulamalar yapılır diye tabii bunlarda hep sunum şeklinde olacak. Bence önemli olan çocukları algoritmayı öğretip programlamayı sevmelerini sağlamak.

dimusdi' Alıntı:

Aynen hocam, tam benim yazacaklarımı ifade etmişsiniz. Buradaki yorumları okuyunca nasıl oluyor diye düşünüyorum. 5 ve 6'lara programlama. Bizim sınıflar da 40-45 kişi. 5ler ilk defa alacak bu dersi, 6'ların ise yarısı geçen sene almıştı, yarısı bilgisiz bilgisayar konusunda. Bu sene iki arada bir derede kaldım tabiri caizse.

ahmetfx' Alıntı:
dimusdi' Alıntı:

Aynen hocam, tam benim yazacaklarımı ifade etmişsiniz. Buradaki yorumları okuyunca nasıl oluyor diye düşünüyorum. 5 ve 6'lara programlama. Bizim sınıflar da 40-45 kişi. 5ler ilk defa alacak bu dersi, 6'ların ise yarısı geçen sene almıştı, yarısı bilgisiz bilgisayar konusunda. Bu sene iki arada bir derede kaldım tabiri caizse.

programlama anlatmak zorundamıyız. ben burada paaylaşılanlardan içinde programalama olmayanı uygulamayı düşünüyorum.

Geri