Lab'ta tüm bilgisayarlar açılınca internet kopuyor neden?

Kodla Büyü

ikuru

Aktif Üye
arkadaşlar, 20 + 1 bilgisayarım ve çoklu bir switch ile bağlantım var...
Fakat bilgisayardan 3- 5 tanesi açık olduğunda internete bağlanmada problem olmazken, sayı arttığında internete bağlanamıyoruz,...
Bu durum da switch kapatıyorum, bazen işe yararken bazen de hiç bi etkisi olmuyor, işin aslı problem neyden kaynaklanıyor, anlamış değilim.. Acaba modem'de mi? switch de mi? bilgisayarların birinde mi?(bütün bilgisayarlarda güvenlik kartı var, ve hepsinin de imajı aynı) problem olmuş olabilir!!!!

Nasıl çözüm bulabilirim, yardımcı olabilirseniz sevinirim, tşekkürler!!!

Kablolardan ya da bilgisayarların birindeki virüsten kaynaklanabilir. Boş bir zamanda bilgisayarları tek tek açıp, kontrol edin.

HOCAM AYNI SORUN BİZİM OKULDADA VARDI.SORUN İKİ ŞEYDEN KAYNAKLANIYODU
1. MODEMDEN 2 KABLO SWİCİN 2 PORTUNA GİRİYORDU
2. İSE access point TAKILI İKEN KENDİ KENDİNE HAT GİDİP GELİYORDU.
BU İKİ SORUNDAN DOLAYI IP ÇAKIŞMASI OLUYODU ŞİMDİ DÜZELDİ

1-ip çakışması genelde bütün bilgisayara elden verdim ama, kontrol edicem,
2- okulda yeterince luzumsuz switch olduğunu düşünüyorum, 3 tane var, bunlar salih hocamın dediği gibi bir çakışmaya sebep olmuş olabilir, bakıcam
3- Labta Virüs olacağını tahmin etmemekle beraber, okuldaki tüm bilgisayarları teker teker kontrol edicem...
Tamam arkadaşlar, başka önerisi olan varsa söyleyebilir, teşekkürler

hocam modemine bak eğer ışıklar sürekli yanıp sönüyorsa çakışma var demektir. yani modemden çıkan yada switchden çıkan kablolardan biri tekrardan modeme veya switche giriyordur.

switch yerine hub varsa buna neden olabiliyor, benim labda aynı sorun olmuştu hub dan dolayı, switch ile düzeldi.

Geri