Laptop ısınma sorunu !

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan otherm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

otherm

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar, daha 1 hafta önce Delll 5110 serisi laptop aldım, 1600 tl ye i7 2.2 işlemci, 8 gb ram, 750 gb harddisk , 1 gb ekran kartı var. makine böyle. Önceki bilgisayarım asus tu onda ısınma ve ses sorunu hiç yoktu. Bu bilgisayarda touchpad in sol tarafında klavyenin önündeki kısıma elimi koyduğum yer çok ısınıyor. ve fan aralıklarla hızlanıyor. Bunlar normal mi ? Yoksa laptopumdan soğudum iade etsemmi diye düşünmeye başladım tekrar asus a dönsemmi lütfen bi fikir verin :(

ibende 2 laptop kullandım ama ikisi de toshiba ve ısınma sorunu var. Bence hemen iade et hocam.

Hocam makine de canava gibi çok güzel, bataryası da ortalama 3,5 saat gidiyor. Verip vermemekte kararsızım bende yerine toshiba alsam diyordum, sende toshiba da ısınıyor diyorsun. Ne yapcam çok kararsızım. Bilgisayardan hiç yüzüm gülmedi yaaa :(

hocam bende satellite 1mo var ısınma sorunu var, ilk aldığım günden beri böyle ve sadece internete girerken bile, zırt pırt fan çalışıyor, alt kısım ısınıyor. Başka toshiba kullanan arkadaşlarında görüşlerini al belki sorun benim laptodadır.

Hocam 1 dakika arayla sürekli fan çalışmaya başladı. Acaba bu normal mi ? i7 işlemciden kaynaklı bir durum mu ? Normal açıkken boştayken bile fan çalışıyor sinirlerimi bozmaya başladı. Ne yapsam iade etsem mi ? kararsız kaldım, yerine ne alacam :(

Bende Dell kullanıyorum i7 islemcili, aynı sorun bende de var. Canavar gibi makine diye düşünüp iade etmedim. Şimdi bin pişmanım garantisi de doldu. Cok isiniyor ve Durduk yere kapanıyor bidaha Dell almam.
Hemen iade edin derim.

işlemci fanı zayıf kalıyor olabilir, oyunlarda filan aşırı ısınmadan kapanıyorsa hemen iade et bence.

otherm' Alıntı:
Arkadaşlar, daha 1 hafta önce Delll 5110 serisi laptop aldım, 1600 tl ye i7 2.2 işlemci, 8 gb ram, 750 gb harddisk , 1 gb ekran kartı var. makine böyle. Önceki bilgisayarım asus tu onda ısınma ve ses sorunu hiç yoktu. Bu bilgisayarda touchpad in sol tarafında klavyenin önündeki kısıma elimi koyduğum yer çok ısınıyor. ve fan aralıklarla hızlanıyor. Bunlar normal mi ? Yoksa laptopumdan soğudum iade etsemmi diye düşünmeye başladım tekrar asus a dönsemmi lütfen bi fikir verin :(

Hocam benzer problemleri bende yaşamaya başladığım dönem,saçma gelecek ama ; işlemci fanının bulunduğu yere gelen bölgeyi küçük delikler halinde deldim.

Gerçekten işlemcinin ısı değerinde düşüş , bilgisayarın hızında-performansında artış oldu.

Ayrıca ek soğutma sistemi kullanmıyorum.

2630qm işlemcilisi var bendede aynı makinanın yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum şarjı hala çok iyi zorlayıcı şeylerde ısınıyor amenna sonuçta 45w işlemci ısıl gücü yüksek bir değer ama zorlayıcı uygulamalarda takılma falan olmuyor.basit şeylerde hiç takılmıyor ve ısınmıyor ama içine sinmediyse iade et gitsin. :)

Isınmı sorununa bazı nedenler şunlar olabilir:
görev yöneticisini başlatın
performansa girin.
cpu'yu sürekli meşgul eden uygulamaları kontrol edin.
Örneği cpu'nuzu sürekli %70'in üstünde tutan presentation gibi bir uygulama var(http://omeroruc.byethost11.com/viewtopic.php?f=4&t=234)

Bazı gereksiz uygulamaları kaldırarak sorunu çözebilirsiniz.

Ayrıca oyun gibi ya da render gibi ağır uygulamalar, bazen web 'te dolaşırken bazı java uygulamaları ya da flash uygulamaları da cpu'ya yüklenebilmekte ve bu da ısınmayı artırabilmktedir.

Isınmanın markayla bir alakası olmayabilir, alacağınız diğer markalarda da ısınma sorunu çıkabilir. İyice araştırmadan iade kararı vermeyin. Değiştirmek isteyeceğiniz notebook ları da mutlaka iyice araştırın.

yağmurdan kaçayım derken doluya tutulmayın.

Hoşçakalın.

boşta çalışırken işlemci sıcaklığı 55-60 derece arasında bu dereceler çok yüksek değilmi. makinede normalde çok güzel çalışıyor, ama bu fanın sürekli çalışması ve elimin altının çok sıcak olması sinirlerimi bozmaya başladı. 14 gün dolmadan iade hakkım var ne yapsam bi fikir verin lütfen, farklı markalar kullananlar böyle ısınma ve fan sorunları varmı ? Asus ta hiç sıkıntım yoktu ne ısınma vardı ne fan sesi :(

ben de başlığı ilk olarak gördüğümde size asus kullanın ısınmayı unutun diyecektim ki siz de yazmıssınız zaten. bir yıldır asus n53 kullanıyorum hiç ısınma problemi yaşamadım hatta üşüme problemi var o kadar sogukki dizüstü kullanınca dizim üşüyor :)

benim hp pavilionda çok fena ısınıyor çözüm aradım uzun süre bios güncellemesi falan herşeyi yaptım olmadı aldım canavar gibi bir soğutucu öyle idare ediyorum :(

Fender' Alıntı:
otherm' Alıntı:

Hocam benzer problemleri bende yaşamaya başladığım dönem,saçma gelecek ama ; işlemci fanının bulunduğu yere gelen bölgeyi küçük delikler halinde deldim.

Gerçekten işlemcinin ısı değerinde düşüş , bilgisayarın hızında-performansında artış oldu.

Ayrıca ek soğutma sistemi kullanmıyorum.
hocam iyi çözmüşsünde bunu bu bilgisayarı yapan salaklar neden yapmamış, acaba ilerde şu anda farkedemediğin başka bir sıkıntı olmasın.

Teknoloji şans meselesi işte. 6 yıllık taka casper'ım var. Hala da onu kullanırım. 1 kez olsun ısınmadan dolayı kapandığını, restart attığını görmedim. Şimdi casper nasıl desen herkes "berbat" diyecektir ki genel görüş de böyle olsa gerek. Sen 1.600'lük laptop al, ısınsın. Olacak iş mi! 590 liraya arkadaşa free-dos(işletim sistemsiz) bi ASUS aldık ki yeme de yanında yat. ASUS olsun, çamurdan olsun.

collision' Alıntı:
hocam 5110 kronik işlemci fanı problemi var ..servis değiştiriyor.

hocam makine çok süper özellikleri mükemmel, ama bu fan sesinden duramıyorum, dakika başı fanı açıyor sinirlerimi ozuyor, birde sol tarafında aşırı ısınma var sanırım harddisk var touchpad in solunda orda da ciddi ısınma var. bu özellikler soğutuyor beni. Ne yapsam bilemiyorum versem mi bugün, verince yerine hangi marka alacam elektronikte hiç şansım yok :(

otherm' Alıntı:
collision' Alıntı:
hocam 5110 kronik işlemci fanı problemi var ..servis değiştiriyor.

hocam makine çok süper özellikleri mükemmel, ama bu fan sesinden duramıyorum, dakika başı fanı açıyor sinirlerimi ozuyor, birde sol tarafında aşırı ısınma var sanırım harddisk var touchpad in solunda orda da ciddi ısınma var. bu özellikler soğutuyor beni. Ne yapsam bilemiyorum versem mi bugün, verince yerine hangi marka alacam elektronikte hiç şansım yok :(
hocam servisi ara yerinde gelip fanı değiştiriyorlar . fandan sonra pc de inanılmaz değişiklik oldu ...

Geri