laptop almak için tavsiyelerinizi alalım

Kodla Büyü

permanganat

Seçkin Üye
Seçkin Üye
merhaba hocalarım laptop almayı düşünüyorum işlemci i7 ram i 16 gb dan az olmayan gürrültüsüz ısınmayan dayanıklı ne önerirsiniz

80 bin lira da verseniz sarzi kısa sürede bitecek, gürültü yapacak, ısınacak.Ram konusunda 32 GB kullanın.En iyi notebook Apple makineler.Air modellerin sarzi video bile izlesen 24 saat gidiyor ses yok gürültü yok ısınma yok.

Hocam markalardan öte bence modelleri inceleyin. Aynı markaların farklı modellerinde farklı sonuçlar ortaya çıkabiliyor. Örneğin Vistus 15 ve Victus 16 kasa kalitesi aynı, dış görüntü aynı ama iç donanım ve soğutma sistemlerinin tasarımı farklı bu yüzden biri en çok ısınan laptoplardan biri diye bilinirken diğeri en serin gaming laptoplardan biri. Mesela Acer bazı serilerinde termal macun bazı serilerinde sıvı soğutma kullanıyor. Asus kasa olarak harika ama bazı modellerinden çok kişi ısınıyor diye şikayet ediyor. MSI genelde çok iyidir ama thin serisinden çok şikayet eden duydum. Dell de çok iyidir mesela ama Çin Dell'i diye bilinen bir serisi var evlerden ırak baştan aşağı sorun. Hatta birebir aynı laptoplarda bile farklı donanın kullanıyorlar. Bende HP Victus 16 var 100% sRGB diye satıyor bu bilgisayarları ama benim ekran %52 sRGB, %100 sRGB çıkan da varmış %45 sRGB çıkan da. Ben çok önemsemedim ama sırf bu yüzden bilgisayarı iade etmeye çalışanları duydum.

2 temmuzda aldım. 20.699 tl idi. Normal kullanımda hiç ses yok
Oyun oynarken fan çalışıyor ama oydan çıkınca 2-3 dakikada ses kesiliyor.
Şimdiye kadar ki kullanım deneyiminiz nasıl?

Bu modeli temel işlemleri yapmak isteyen, uzun süre hızlı bir bilgisayar kullanmak isteyen bir arkadaşımıza önereceğim. Başka alternatif var mı?

Bu modeli temel işlemleri yapmak isteyen, uzun süre hızlı bir bilgisayar kullanmak isteyen bir arkadaşımıza önereceğim. Başka alternatif var mı?
Monster makinalarla ilgili özellikle ekran ve şarj problemleri olduğunu biliyorum Şikayetvar da aratın isterseniz

macbook al hocam. uzun yıllar rahat edersin, kaliteyi hissedersin, bilgisayar kullanırken keyif alırsın
ben i7 işlemcili 2019 macbook pro modelini aldım, sen alırsan m1 veya m2 işlemcilisini al
m1 alacaksan m1 pro, m2 alacaksan air veya pro alabilirsin, varsa paran m3 işlemcili al
sırtını yasla ve keyfine bak, altın tavsiye

Şu ana kadar güzel. Günlük ofis, canva gibi uygulamaları kullandım fanlar hiç açılmadı. Video, Film izlerken, fanlar açılmadı. Daha doğrusu fan sesi hiç duymadım. Rtx ekran kartı olan bir makine almak istedim.

Gta5 oynadım. İlk kez oynadım bitirdim fanları açtı. Tam oyun başlarken ama oyunu full ayarlarda hiç takılmadan rahatça oynadım. 4050 ile 3050 arasında benchmark değerli çok az faklı idi ama fiyat farkı çoktu. Birde bu 3050 ekran kartı 3050'den farklıymış. Normalde 3050 4 gb ama bu 3050 refresh 6 gb üretilmiş.

Her yerde 23-24 arasında fiyatı varken burada 20.699 tl olunca hemen aldım.

Epic ve steam kütüphanemdeki diğer oyunları da deneyeceğim.

Kısacası şu ana kadar memnunum. Okulda da işimi uzun süre göreceğini düşünüyorum. Isınma oluyor normal kullanımda ama rahatsız edecek ısınma değil hele bu sıcaklarda.

Birde ssdsi mve olan markalara baktım ikinci ssd yeri sata diyor bazıları diğer markalarda. Bunda iki ssd yeri de mve imiş.

Arkadaşım 7 senedir monster kullanıyor. Onu aradım memnunum dedi. Sorundan kaynaklı sıkıntı yaşamadım. Klavye tuşum oyun oynamaktan bozuldu, ekranı çocuklar kırdı. Temizliğe gönderdiğimde onları da söyledim parasıyla değiştirdiler. Parça aramak zorunda kalmadım dedi. Bozulma kısa sürede olmadı dedi.

Bende zaten harici klavye kullanıyorum.

Daha önceki bilgisayarım lenovo idi. Çok memnundum. O da duruyor. Çocuklar kullanıyor. Fiyat odaklı düşündüm. İleride parça vs lazım olursa kısmını da düşündüm.

Oyun oynamsam macbook alırdım
Pahalı ama her türlü gideri var.

Monster makinalarla ilgili özellikle ekran ve şarj problemleri olduğunu biliyorum Şikayetvar da aratın isterseniz
Sikayetvar da sadece şikayet olduğu için markalarda yanlış algı yaratabiliyor diye düşünüyorum. Monster aldım diye demiyorum ama orada sadece şikayetler var. Şikayet etmek için kullanıyorum bazen süreci hızlandırıyor. Sistem kötü değil. Arasak apple bile tüm sorunlu çıkıyor.

Monster sorunludur belki ama inşallah sorun yaşamam. İlk iki makinem packard belldi. ilkini 3 sene sonrakini 6 sene kullandım. Sonra lenovo aldım. 7 sene kullandım. Hala kullanıyoruz. Şimdi de bunu aldım. İnşallah lenovo gibi en az 7 sene götürse yeter.

Lenovo i5 6. Nesil. Çözünürlük düşük kaldığı için artık yenisini almak gerekti.

Son düzenleme:
Dell G15 5530 aldım. Gayet güzel. Sadece adaptör çok büyük.
7730 ve 5530 için GPU sınırlama sorunundan (Ben kronik demiyorum bile isteye bunu koymuşlar) (Harekete duyarlılık hali veya deprem sensörü gibi bir şey dersem fikir verir belki :D ) haberiniz var mı bilmiyorum ama DELL çözüm olarak şunu sunuyor. Lazım olacaktır ileride...

100 bine satilanlar bile grafik islemcisine garanti veremiyor çünkü başıma geldi ısındı dondu kaldı bios silindi ekran karti yandı.Yine masaüstüne dönesim var.Simdilik Victus ısınıyor ama iyi gidiyor bu seferde 3d modelleme ve oyunlarda islemci gücünü kısıyor hissediyorsun bunu.Ama AMD 95 dereceye bile çıksa uzun süre oynadım donma ekran kapanması olmadı.

Son düzenleme:
Geri