Laptop arıza yardım

Kodla Büyü

izorya33

Üye
Arkadaşlar toshiba laptop var elimde bilgisayarı fişe takınca reset atıyor. Batarya ile kullanıldığında sorun yok. Fişe takılı iken güvenli kipte sorun yok, dos ortamında sorun yok. Windoıws ekranı gelir gelmez reset atıyor.

adapter bu bilgisayara mı ait? Yada adapterin ucu ile bilgisayara taktığın yeri bir kontrol ettir.

bu sorunun aynısı bugün okulda oldu win yazısına geliyor bekliyor bekliyor heen reset atıyor biz temiz başka bir win sürümü kurduk.Adapter değiştirdik oldu gibi.bir de ramlerin yuvasını değiştir bir hocam

format da çektirmiyor win7 de çünkü format ekranı gelince reset atıyor. Batarya takılı iken çektim artık formatı değişen bir şey olmadı. Benim anlamadığım batarya takılı iken hiçbir problem yok fişe takınca win ekranı gelince ne oluyorsa oluyor. Fişe takılı iken Güvenli kipte saatler kalsa reset atmıyor. Ekran kartıyla ilgili bir problem mi diye düşünüyorum ama bu seferde bataryada çalışırken sorun yok o

Windows'un güç yönetimi ile ilgili bir problem olabilir mi? Sadece windows'ta yapıyorsa, güvenli kipte belki güç yönetimi devre dışıdır(kesin bilmiyorum, tahmin) o yüzden sorun olmuyordur.

Bir de win7 kurulumunda da reset atıyorsa, donanımsal bir arıza olabilir. Öncelikli olarak aklıma ram geliyor. Bir memtest yapın.

win7 sisteminde bataryalarla alakalı çoook sorun oluyor ve genellikle son yapılan güncelliği geri al yani sistem geri yükleme yapp

eğer buda olmazsa sizin donanımsal sorun var demektir

HOCAM BAHSETTİĞİNİZ NORMAL DURUMLARDA PERFORMANS DÜŞÜK OLDUĞU İÇİN SIKINTI YOK, AMA WIN E GEÇERKEN PERFORMANS ARTIYOR BUDA TOZLU OLAN FANIN ISINMASINI SAĞLIYOR OTOMATİKMAN KORUMA MODUNA ALIYOR OLABİLİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM ACİZANE...

Birebir aynı problemi 4 aydır Toshiba A300-1EC laptopumda ben de yaşıyorum. Laptopu elektrik ile çalıştırınca Windows yazısına geldiğinde reset atıyor, ancak sadece batarya ile çalışınca sorunsuz açılıyor. Ayrıca güvenli modda elektrikle çalıştırsam bile reset atmıyor. Sorun ilk başladığında, windows açılıyor masaüstü geliyor 10-15 dk. sonra reset atıyordu. Ancak aylar geçtikçe hiç açılmamaya başladı. Aynı zamanda önceleri elektriğe takılı halde format da atabiliyordum, ancak şuan formatın ortasında reset atıyor. Windows 7, Windows Vista ve Windows XP'yi ayrı ayrı kurup denedim. Hepsinde aynı problemi yaşadım. Problemin çözümünü hala bulamadığım için 4 aydır bilgisayarı güvenli modda kullanıyorum. Internet'te birkaç gün araştırma yaparak, güvenli modda driverları aktif etme yöntemi buldum. Onu uygulayarak ses, ekran kartı, Microsoft Office, vb. programların sürücülerini aktif etmeyi başardım. Sorunu çözene kadar böyle devam etmeyi düşünüyorum :) Çözümü bulmanız durumunda konuya cevap yazıp bilgilendirirseniz memnum olurum.

bataryada iken laptop düşük performans ile çalıştıgı için ısınmıyor ve reset atmıyor ama fişe takınca yüksek performans ayarlarına geçtiği için kapanıyor ...tavsiyem güvenli modda açtıgınızda güç ayarlarına gelin orda sadece batarya kullanımında iken olan ayarları fişe takılı ikende tıpa tıp aynısını yapıp denemeniz...sonuc olarak olumsuz olursa eger format attıysan ve aynı sorun devam ediyorsa anakarttan kaynaklanan bi voltaj sorunu olabilir . .. .

şarj ünitesinin takıldığı yerin bir arkasında,anakart üzerinde bulunan bir güç ve koruma devresi vardır. Oradaki diyot ve C'lerden kontrol edilmesi gereken smd elemanlar var muhtemelen. İlk yardımda daha öncesinden tecrübeli bir teknik desteğe görünmesi gerek kardeş.
saygılar

zysimsek' Alıntı:
bataryada iken laptop düşük performans ile çalıştıgı için ısınmıyor ve reset atmıyor ama fişe takınca yüksek performans ayarlarına geçtiği için kapanıyor ...tavsiyem güvenli modda açtıgınızda güç ayarlarına gelin orda sadece batarya kullanımında iken olan ayarları fişe takılı ikende tıpa tıp aynısını yapıp denemeniz...sonuc olarak olumsuz olursa eger format attıysan ve aynı sorun devam ediyorsa anakarttan kaynaklanan bi voltaj sorunu olabilir . .. .

Onları da denedim muhtemelen ana karttan gibi. Bilgisayarı pille açıp masaüstü geldikten sonra elektriği bağladığımda, ekranda alttan birkaç titreme oluyor ve 5 saniye içinde reset atıyor. Ek olarak RAM i ve hard diski de değiştirdim, ancak yine aynı sorunlarla karşılaştım.

arkadaşım senin sorunun hakkında şunu söyleye bilirim kaç yıllık bi makine kullanıyorusun bilmiyorum anladığım kadarıyla makinen fazla ısınmadan dolayı kendini resetliyo fanla işlemci arasında termal macun bulunmakta. bu macun zaman geçtikçe özelliğini kaybediyor.tavsiyem bilen birine yaptırmanız sökmek ve takmak biraz zahmetli.

benimde bir sorunum var toshiba marka laptopum var açma tuşuna bastığımda fan çalışıyor,açma ışığı yanıyor şarj ve pil lambası yanıyor ekranda hiçbir şey olmuyor hdd de sanırım açılmıyor böyle bir durumla karşılaşan oldumu? bilgi paylaşımlarınız için şimdiden teşekkürler.

öncelikle merhabalar, siteye daha çok kısa bir süre önce üye oldum, benimde sıkıntı tamda konuyu açan arkadaşın sorunu ile birebir aynı dizüstü bilgisayardan yazıyorum şuanda ağ ile güvenli kip'i kullanıyorum şarj cihazı takılı olsa dahi kapanma durumu söz konusu değil, amma ve lakin normal açılırken daha hoş geldiniz yazısını görmeden bilgisayarım kendini kapatıyor yeniden başlıyor kendiliğinden sorun şarj adaptörün de veya fazla volt vermesinde değil ama şarj ucunun giriş yuvası fazla elektirik akımına maruz kalıyormuş, sorunun çözmem için şarj yuvasını değiştirmek yeter mi ?
yeterli olacaksa ne kadara yaptırabilirim :)

iyi forumlar

Geri