Laptop ekranına görüntü gelmeme...

Kodla Büyü

mciner43

Aktif Üye
Arkadaşlar kullandığım laptop genelde sorunsuz şekilde açılıyor. Ama bazen açıldığı halde ekranına görüntü gelmiyor. Ezbere kapatıyorum 2. veya daha sonraki denemelerimde sorunsuz açılıyor. Açıldıktan sonra sorunsuz çalışıyor. Sebebi ne olabilir? İleride daha büyük bir probleme sebep olabilir mi?

ekranın flex kablosu yerinden oynamış olabilir. Siz açıp kapattıkça muhtemelen yerinden oynuyordur. Kontrol ederseniz düzelebilir.

harici bir monitör bağlayıp açılışta aynı sıkıntının yaşanıp yaşanmadığını kontrol edin.
eğer laptop çok ısınıyorsa ekran chipinin lehimlerinde de temas problemi oluşmuş olabilir.

bayram840' Alıntı:
hocam ekran kartın ati 5000 veya 6000 serisi ve işletim sistemin win 8 mi?
Ekran kartım hd mobility radeon 4200, işletim sistemi win7 home premium 64 bit

systran' Alıntı:
harici bir monitör bağlayıp açılışta aynı sıkıntının yaşanıp yaşanmadığını kontrol edin.
eğer laptop çok ısınıyorsa ekran chipinin lehimlerinde de temas problemi oluşmuş olabilir.
Tekrar problem olduğunda deneyeyim. Fazla ısınma problemi yok bilgisayarın.

mkankan' Alıntı:
ekranın flex kablosu yerinden oynamış olabilir. Siz açıp kapattıkça muhtemelen yerinden oynuyordur. Kontrol ederseniz düzelebilir.
Açılmadığında açıp kontrol edeyim. Malum masaüstü gibi pratik olmuyor söküp toplamak :)
Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar.

Hocam bir soru daha hiç dikkat ettin mi bilmiyorum ama cihaz bunu uzun zaman çalışmayınca mı yapıyor?
Bende bir toshiba vardı arada sırada böyle yapıyordu sonra 5-10 açılışta açılmaya başladı ekran kartı lehimlerinden yapıyordu sonra ekran kartı hiç açmamaya başladı fırına verdik 3-5 ay idare edip yine aynı en sonunda pert. Ekran kartı lehim atma sorunu cok oluyor. Hayırlısı.

bayram840' Alıntı:
Hocam bir soru daha hiç dikkat ettin mi bilmiyorum ama cihaz bunu uzun zaman çalışmayınca mı yapıyor?
Bende bir toshiba vardı arada sırada böyle yapıyordu sonra 5-10 açılışta açılmaya başladı ekran kartı lehimlerinden yapıyordu sonra ekran kartı hiç açmamaya başladı fırına verdik 3-5 ay idare edip yine aynı en sonunda pert. Ekran kartı lehim atma sorunu cok oluyor. Hayırlısı.

Hocam belli bir süresi olmuyor. Hergün en az 1 saat kullanıyorum. Haftada 2-3 kez falan yapıyor. En son dün gece yaptı. Açtım içini bir anormallik görmedim. Fanı üfürüp kapadım. Bugün sorunsuz açıldı. Bakalım nolucak.

Geri