Laptop küt diye kapanıyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SİRE
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

SİRE

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Elimde bataryasının ömrü bitmiş bir bilgisayar var. Bataryasız elektrikle kullanıyordum. Fakat bilgisayar açılışının bazen ilk saniyesinde bazen 5 dk falan sonra sanki elektrik kesilmiş gibi küt diye kapanıyor. Şarj aletinde sıkıtnı var diyeceğim ama fiş lambası sönmüyor laptopta. Ne yapayım sizce? Isınmadan kaynaklı da değildir düşünüyorum.

Elektrik bağlantısında sorun olmasın. Bilgisayara takıldığı yerdeki en ufak temassızlıkta elektrik kesileceği için kapanıyor olabilir

bence ısınmadan kaynaklanıyor bu sorun. laptopu açabiliyorsa aç fanın orada bulunan tozları temizle. büyük ihtimalle termal macunun da ömrü bitmiş. işlemci fanıyla işlemci arasına bu macundan sık. büyük ihtimalle sorunun düzelecektir. Aynı sıkıntıyı bende yaşadım ve bu şekilde çözdüm...

;Sorun fandan kaynaklanıyor laptop içindeki fanların çalışıp çalışmadığını kontrol et hocam fanı cıkar yıka kurusun tekrar tak sorun düzelecektir.

küt diye kapanıyorsa kötü tabi.

sıcaklık ölçme programları var. onlardan kurun. yada biostan sıcaklığı kontrol edin. ama açılışta bile kapanıyorsa ciddi sıkıntı olabilir.

işlemci sınıyor risk sıcaklığa ulaşan işlemciyi korumak adına anında elektrik kesiyor anakart.

Geri