laptop klavyemde power tuşu dahil hiçbir tuş basmıyor.Yardım

Kodla Büyü

yasakliescobar3232

Aktif Üye
laptop klavyemde power tuşu dahil hiçbir tuş basmıyor.
laptop klavyesimi bozuldu diye Cd den bir işletim sistemi açtım. klavye tuşlarında hiçbir sorun yok.

laptop hardiskini tamamem sildim. Xp kurulum cdsinden.sonra tamamem formatladım. Virüs engelliyor diye.

tamam düzelmiştir dedim. tekrar işletim sistemi kurayım dedim. yok yine aynı.
bu nasıl iş anlamadım çözüm önerisi olan var mı?

en sonra fdisk atıp dos bölümlerini silecem.

saygılarımla
şimdiden teşekurler.

xp kuracak kadar ilerlediysen tuşlarından donanımsal bir arıza yok hocam...ya windows xpnin başka sürümlerini dene ya da 7 kur...

tıp bu duruma caresiz kalır hocam...ne diyoruz o zaman..ve lad dalliin amin...

Hocam laptoplarda klavye tuslarını kıtleme duğmesı oluyor..

Sende o ozellık varmı yok mu ona bak netten..

yok hocam klavye tuşlarını kilitleme olayı degil.
benim laptop win7 kuruluyken basladı bu tuşlar basmamaya. ben bunu bir virüsü bağladım. zira cpu stabil halde yuzde 100 calısıyordu. klavyeden bir tusu defalrca basıyorum mesela bir kere yazıyor o harfe işine gelirse.

formatladık filan ama çözüm olmadı.
fdisk yapacam en son aklıma o geliyor.
hayret dogrusu.

hocam kılavye sürücüsünü internet sitesinden güncelleme çözüm olabilir. benimki de çalışmıyordu.

hocam saçma bi çözüm gibi görünüyor ama benim başıma bir keresinde gelmişti yeğenin bilgisayarında bataryayı çıkardığında düzeliyor. bir dene istersen..

Laptop Markanızın destek telefonunu arayıp bir danışsanız?
Belki başkasının da başına gelmiştir.

benim makine acer 2006 da almıstım eski bir model core duo 2400 işlemci var.
arkadasımızın dedigi bataryayı cıkarma isini bir deneyecem bakalım
yardımlarınız için tesekur ederim.
akıl akıldan,tecrubeli tecrubesizden ustundur.

ekicimert' Alıntı:
hocam saçma bi çözüm gibi görünüyor ama benim başıma bir keresinde gelmişti yeğenin bilgisayarında bataryayı çıkardığında düzeliyor. bir dene istersen..

hocam şaka gibi. duzeldi bilgisayar. cok tesekur ederim

saygılarımla.

yasakliescobar3232' Alıntı:
ekicimert' Alıntı:

hocam şaka gibi. duzeldi bilgisayar. cok tesekur ederim

saygılarımla.

bir yaşıma daha girdim yaaa...bataryayı cıkardın bekledin ve tekrar taktın..sorun düzeldi öylemi...pes...hadi geçmiş olsun....bizim bakanında bataryasını söküp taksak, bizlere yaptığı haksızlığı anlar mı acaba?

avukattan meb bakanı olursa, hep kendini haklı bulur.
meb bunlara kalmıs işte.

talim terbiye kurulunda bir tanıdığı olan bilişimci arıyor mebi. diyorki dersler azaldı işte bir sürü haksızlık.
bakanlık yetkilisinin verdiği cevap çok manidar
"bazı dersleri azaltmamız gerekti bilişim dersleri azaldı. ama okullarda bu kadar cok bilişim öğretmen olduğunu bilmiyorduk"

bunların hiçbir şeyden haberi yok. normal.

evet hocam acerlarda bu sorun var arkadaşların dediği gibi bataryayı çıkarınca çalışıyor bataryayı takınca çalışmıyor.
şimdi bir sorun daha var batarya takılı iken nasıl çalıştırabiliriz?

bataryaya baktım yuzde 96 yıpranma gosteriyor. batarya şinanay yani.
anladıgım kadarıyla belli bir yıpranmadan sonra yapıyor bunu. bundan sonra batarya kullanmayacam artık.

Degerli Kardolar

Kardeşimin henuz formatlanmiş Dell inspiron marka diz üstünde baş gösteren tuşların basmama yada keyfine göre basıp basmama durumu beraberinde işlemcinin ağırlaşması tamami ile batarya kaynaklı bir problem. bataryayı gucu elektrik kaynagınızdan direk alarak yada bataryanızı söküp takarak porblemi çözebilirsiniz. Bir yaşıma daha girdim fark edip formda deneyimini paylaşan arkadaşa teşekkürlerimi iletiyorum. Ayrıca eklemek isterim ki bu sorun daha çok bitmek üzere olan bataryalarda baş göteriyor diye düşünüyorum çünkü kardeşimin batarya bitmiş can çekişir durumdaydı. Ben ingiltereden bu bataryaları çok ucuza alıyorum.( kendi dell bayaryamı sıfır ama ojinal değil 16 sterline almıştım en son ) Türkiyeye henüz döndüm elektronik cihazlarımız için batarya yada şarj üniteleri temin edebileceğimiz bir web adresi yada İstanbul ili içinde bir yer bilenlerimiz varsa lütfen paylaşsınlar ....

saygılar

Geri