Laptop Sıcaklık Değerleri

Kodla Büyü

erdogan_y

Seçkin Üye
Seçkin Üye
sizinki çok iyi hocam
benim bilg. değerleri
GPU: 80-94
HD0: 50
Temp1: 80-100
Temp2: 80-100
Core0: 80-95
Core1: 80-95
malesef böyle garantiye vermek istemiyorum çünkü geri vermeleri çok gecikiyor. kendim yaparsam garatisi gider.Arada derede kaldım.

hocam sahip olduğunuz dizüstü bilgisayarın marka ve modelini internette aratarak böyle bir sorunun olup olmadığını anlayabilirsiniz. Belki genel bir problemdir ve çözüm yolları anlatılıyordur.

Örnek: marka model aşırı ısınma problemi gibi

sisyphem' Alıntı:
Peki hocam bilgisayarınız kapanıyor mu aşırı ısındığında. Benimki video izlerken 15-20 dakika sonra kapanıyor. Bunun sebebi ne olabilir.
100 dereceyi geçtiğinde mouse filan takılmaya başlıyo ama şimdiye kadar hiç kapanmadı. 104 dereceyi bile gördüm, yine kapanmadı.

Hocam biostan sıcaklık engellerini falan kaldırmadın demi ne bu 104 ya hararet yapar mazallah. :)

unutmadan garantisi bittiyse sökün tabi vida boyutları ve yerlerine dikkat ederek.
termal macun sürün toz varsa temizleyin. iletim az olabilir bakır-alüminyum plakayla işlemci arasında sarsıntıyla açılmış olabilir arası.

suferi' Alıntı:
Hocam biostan sıcaklık engellerini falan kaldırmadın demi ne bu 104 ya hararet yapar mazallah. :)
hayır hiç bir değişiklik yapmadım. oyun oynarken, oyunu otomatik kapatıyor, speedfan ile bakıyorum 100 geçmiş.

Hocam sogutucuyu önce kendiniz yapmayı deneyin bi kontraplak 2 fanla yapılabiliyor usb den de güç çekersiniz yada bir güç kaynağından .

sisyphem' Alıntı:
Peki hocam bilgisayarınız kapanıyor mu aşırı ısındığında. Benimki video izlerken 15-20 dakika sonra kapanıyor. Bunun sebebi ne olabilir.

koyduğun zeminle alakalı olabilir aşırı ısınması...fanını kapatacak şekilde kalın yün bir halının üzerine koyuyorsan kapanır aşırı ısınmaktan ve havasızlıktan.. koyduğun yer taş bile olsa altından sıcak su boruları geçiyorsa yine aynı sonuç..
zeminden sıkıntım yok diosan fanında sorun vardır.soğutucularda fan sorunluysa işe yaramıyor boşuna para verip alma.başıma geldiği için biliyorum.
laptopun ayaklarında (hafif çıkıntı kısımlarında ) aşınma olduysa oralara yükseltici koyup zeminle arasına biraz mesafe koyabilirsin.işe yarayabilir..

erdogan_y' Alıntı:
sisyphem' Alıntı:
100 dereceyi geçtiğinde mouse filan takılmaya başlıyo ama şimdiye kadar hiç kapanmadı. 104 dereceyi bile gördüm, yine kapanmadı.

hocam hangi marka sizinki belki 104 derece dese bile gerçekte o kadar yoktu

benim toshiba satelittile serisindeen 90'nın üzerinde kapatıyo we normal çalışma aralığı 58-80 : ( üstelik gürültü ile çalışıyo

Geri