Laptop Sorunu...

Kodla Büyü

s_kajmeran

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Akşam bilgisayarımda video izlerken aniden renkler dondu ve bilgisayar öylece kaldı. Kapatıp açtım ekranda gri karışık renkler vardı ve hiç bişey gözükmüyordu. Masaüstü bilgisayarın monitörüne bağladım renkler "güvenli moddaki" renklerden çok çok kötü çıktı ve açılış ekranından sonra mavi ekran veriyor... Sıkıntı nedir sizce?

Bilgisayarı kaybettiğimi varsayarak soruyorum. Taşınabilir bilgisayarların HDD'Sİ 2,5" mi? HDD kutusu alıp içindekileri almak için soruyorum...

:(

Re: Laptop Sorun...

Evet HDD 2.5".
Sistemi birde CD'den çalışan işletim sistemiyle test edin.

Kendi ekranı

Harici ekrana verdiği görüntü

Ekli dosyalar

• IMG_0809_001.jpg
    IMG_0809_001.jpg
    60.5 KB · Görüntüleme: 1,356
  • IMG_0810_001.jpg
    IMG_0810_001.jpg
    132.6 KB · Görüntüleme: 1,356
  • IMG_0812_001.jpg
    IMG_0812_001.jpg
    79.8 KB · Görüntüleme: 1,356
  • IMG_0815_001.jpg
    IMG_0815_001.jpg
    173.1 KB · Görüntüleme: 1,356
Ekran kartınız paylaşımlı olmalı, ramde sorun var...cd'den çalışan işletim sistemi bunu doğrulayacaktır.

Sorun en azından şuan için çözüldü... belki birilerine lazım olur...

Sorun ekran kartından kaynaklı... Laptop ekranına görüntü alamayınca ekrandan şüphelendim, harici ekrana veriyordu... Biraz araştırınca Nvidia GeForce 8600-8400 seri ekran kartlarında bu tarz sıkıntılar olduğunu gördüm...

Çözüm şöyle oldu. Ekran kartının üzerine saç kurutma makinesiyle 2-3 dakika sıcak hava tuttum (forumlarda-youtubeda fırına koyanda var) sonra termal macununu sürüp taktım, şimdilik bir sorun yok...

//Not: Hasari hocam çok teşekkür ederim sizede kafayı yemek üzereydim ramdir deyip rahatlatmıştınız...

Geri