Laptop ve harici harddisk tavsiyesi

Kodla Büyü

fa_tu_ra

Aktif Üye
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba, bi laptop ve harici hard disk alıcam. aslında laptop mı ultrabook mu alsam emin değilim. bilgisayarı rahat taşımak istiyorum. bu 2 çeşit arasındaki teknik farkı çok detaylı bilmiyorum ultrabookların şık ve ince olması dışında, hani performansları teknik özellikleri nedir laptopla aynı mıdır şekil dışında? aldığım bilgisayar beni bi 4-5 sene idare etsin istiyorum bütçem 2500 e kadar. marka olarak da aklımda bi isim yok.herkes asus diyor ama kardeşim 3000 tl verip n serisi aldı bana pek bi hızlı gelmedi açıkcası. bu işten anlayan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim , teknik özellikler ve fiyat performans açısından iyi bir seçenek olmalı.
Birde hdd tavsiyesi lazım.... yorum yapan Herkese şimdiden çok teşekkür ederim....

Sayın hocam, ultrabook'larda genelde DVD-RW bulunmaz, genelinde paylaşımlı ekran kartı bulunur. Paylaşımlı ekran kartı nedeniyle grafiksel işlemlerde istediğiniz performansı alamazsınız. i5 ya da i7 işlemcili bir bilgisayar için de sabit diskler mekanik olması performansı oldukça düşürmektedir. Bu nedenle SSD diskli ve paylaşımsız (harici ekran kartlı) bir model almanız durumunda (fiyatları uçuk olabilir) istediğiniz performansa ve taşınabilirliğe ulaşabilirsiniz.
Ancak kişisel görüşüme göre ise sırf taşınabilirliği olduğu için bir ultrabook'a eşdeğeri bir dizüstüne göre yüksek bir fark vermeyi uygun bulmuyorum. Sonuçta biri 1,8 kg iken, dizüstü 2,5 - 3 kg bir ağırlığa sahip olacaktır. Aradaki farkla bilgisayarın sabit diskini SSD ile değiştirip, dizüstünden çıkan sabit diski bir harici sabit disk kutusuna alarak hem performansı artırabilir hem de harici disk ihtiyacınızı da karşılamış olurdunuz. Hatta DVD-RW'yi de söküp, yerine sabit disk takmaya yarayan aparatlardan takarak, ağırlığı da azaltabilirsiniz. Sonuçta günümüzde DVD kullanan kim kaldı ki.

birincisi biri küçük boyutta ikincisi büyük dolayısi ile ağırlığı biraz var . oyun oynayacaksan ekran kartı olacak hocam yakuphan a katılıyorum ssd alacaksın dvd yi çıkarıp tanışanabilir yapacaksın aparatları netde var ben yaptım çok büyük etkisi oldu ssd sessiz soğuk çalışıyor normal hdd ısınır sesli dir . pc de iki tane harddisk var biri ssd win 7 kullanıyorum.

packard bell sessizdir tavsiye ederim ses özelliği için msi sağlam ama pahalı.

oyun oynayacaksan ekran kartlı pc al paylaşımlı işe yaramaz . cache belleği de 6mb den aşağı olmasın.. benim 2009 model deki bile 3mb :)

yine de sen bilirsin taşıma işi zor hiç uğraşma al tablet taşıma için olsun bitsin bile derim :)

yok hocam tablet almicam şöyle iyi bir bilgisayar almak istiyorum bazıları takoz gibi değil ince olalarından:):)oyun filan oynamam hocam uzun ömürlü olursa süper olur ssd mantıklı ama knedim takabilir miyim bilmiyorum? ama ssd destekleyen bir bilgisayar olsa iyi olucak...yorumunuza teşekkür ederim...

Geri