laptopa güç kablosunu takınca kapanıyor

Kodla Büyü

kkslyyldz

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar toshiba a200-1vl laptopum var. uzun zamandır ısınma problemi vardı. 2 dakika bi zemine koysam altına dokunamıyodum. dün açıkken birden kapandı daha sonra bi kaç kez açmayı denedim windows açılmadı bi iki kere daha sonra masaüstü açılır açılmaz yine kapandı. en fazla 10 dakika kadar çalışabildi garibim. güç kablosunu çıkarınca çalışıyor ama şu an yarım saattir çalışıyo kablosuz. sizce bunun sebebi ne olabilir ?? güç kaynağında mı bi sorun var acaba yoksa fanlarda mı yoksa anakartta mı :(

Sorun fanlarda olmalı, açıp temizlemekte fayda var. Batarya ile daha uzun süre açık kalmasının nedeni fişi çekmenizle birlikte laptop güç koruma modunageçer. Bu sistemin bazı özelliklerinin devre dışı kalması demektir. Devre dışı kalınca sistem daha az işlem yaptığından daha az ısınıyor ve geç kapanıyor. Sistemi kasan programları çalıştırmaktan uzak durun ayrıca msconfig ile başlangıçta çalışan gereksiz programları devre dışı bırakın. Windowsun klasik temasını kullanmakta da yarar var. Böylece bir nebze olsun sistemin erken kapanmasını önleyebilirsiniz.

teşekkürler hocam da donanımsal olduğunu düşünüyorum dediğiniz gibi fanlardan heralde ya da güç kaynağından. hiçbişey çalışmasa da kapanıyo fişi takınca güvenli modda açtığımda bile. urfadayım servis istanbulda garantisi de dolmak üzere ne yapam ne edem bilemiyom. ayrı da kalamam keratadan :)

O zaman garantisi dolmadan gönderin. Bir süre kullanamamak hiç kullanamamaktan iyidir.

sayın hocam bende hasarı hocama katılıyorum fandadır diye ısrar ediyorum söyleki , laptopun arkasından fanı çıkardığın zaman fan ile soğutucu ızgar arasında toz tabakası oluşmuştur. hemde sünger filitre gibi oluşuyor dışarıdan ne kardar hava üfler sen üfle fanı sökmeden çıkmaz .garantin varsa gönder yoksa çekinme aç temizle . elektiriği taktığında sistem yüksek performansa geçer ve ısınır kitler istersen pildede güç seçeneklerinden yüksek performansa getir aynı tepkiyi görürsün . saygılar.

ARKADAŞIM YAZILIMSAL DA OLABİLİR
F8 YAPARAK PRİZİ TAK-ÇIKAR ELEKTRİK KESİLMEZSE YAZILIMLA İLGİLİDİR PROBLEM...
BAŞKA BİR WİN YÜKLE...KOLAY GELSİN

Tuyvar' Alıntı:
sayın hocam bende hasarı hocama katılıyorum fandadır diye ısrar ediyorum söyleki , laptopun arkasından fanı çıkardığın zaman fan ile soğutucu ızgar arasında toz tabakası oluşmuştur. hemde sünger filitre gibi oluşuyor dışarıdan ne kardar hava üfler sen üfle fanı sökmeden çıkmaz .garantin varsa gönder yoksa çekinme aç temizle . elektiriği taktığında sistem yüksek performansa geçer ve ısınır kitler istersen pildede güç seçeneklerinden yüksek performansa getir aynı tepkiyi görürsün . saygılar.

hocam dediğiniz gibi sanırım güç seçeneklerinden güç tasarrufu modunda açıyorum çalışıyor şu an. yüksek performansa geçtiğim zaman 1 dakika içinde elektrik kesiliyor. bayram tatilinde istanbula gidicem götürürüm orda servise açmak istemiyorum içini garantisi sürerken

Geri