Laptopta klik sesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SİRE
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

SİRE

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Yaklaşık 2 ay önce HP laptop aldım hocalarım. Birkaç gündür laptopun içinden birkaç sn arayla duyulabilir bir şekilde "klik klik" gibi bir ses geliyor. Bilgisayarın çalışmasında herhangi bir problem yok da bu ses neyin nesidir? Garantiye götürüp bir ay beklemek de istemiyorum. Böyle bir şey yaşayan var mı acaba?

Laptopta hareketli parçası olan bir harddisk bir de işlemci fanı olması lazım. Harddiskte sıkıntı olabilir.

Harddisk olarak düşünmüştüm ben de. Tam olarak nereden geldiğini kestiremedim.

Bende de bir haftalık toshiba laptop var. dediğiniz ses benimkinde de oluyor. HDD diye düşündüm ve Disk birleştirme yapmak aklıma geldi. Ancak bir haftalık laptoba ne birleştirme yapması dedim ve vaz geçtim. şimdi o sesle yaşamaya alışmaya çalışıyorum.

alışmayın garantiye gönderin.......
41p3r' Alıntı:
Bende de bir haftalık toshiba laptop var. dediğiniz ses benimkinde de oluyor. HDD diye düşündüm ve Disk birleştirme yapmak aklıma geldi. Ancak bir haftalık laptoba ne birleştirme yapması dedim ve vaz geçtim. şimdi o sesle yaşamaya alışmaya çalışıyorum.

Alışmak ne kelime, sinir etti beni. Duymamak için müzik açıyorum, yine duyuyorum. :verymad: Garantiye göndersem ne kadar sürede teslim ederler acaba hocalarım?

Arkadaşlar ben de laptopu ilk aldığımda bu sizin bahsettiğiniz ses aynı mı bilmem ama hani disketlerin metal kısmını elinizle çekip bırakırsınız bir ses çıkar ya ona benzer bir ses çıkıyordu. Ben de ilk başlarda normal zannetmiştim ama normal değilmiş, aradan birkaç hafta geçince o sesin periyodu artmaya başladı ve o ses çıkarken çok kısa bir süre bile olsa iş aksıyordu. Sonuç olarak o ses hard diskten geliyormuş ve garantiye gitti yenisiyledeğiştirip gönderdiler. SİRE 'nin laptopta da benzer durum oalbilir diye yazdım bunları.

Benim Asus'un HDD'sinden de bu klik klik sesleri geliyordu ilk zamanlar. Fakat zamanla artık gelmemeye başladı. (Maşallah diyeyimde nazar değmesin :) ) Gerçekten dediğinizi gibi bazen adamı sinir ediyordu klik sesleri.Ben de müzik açıyordum duymamak için :)

peki garantiye gonderirken ne yazıp gonderelim hdd den klik sesi mi geliyo yazalım hdd den olduguna nerden eminiz ki? tam acıklayıcı cumlemiz ne olsun ?

Hocam garantideki heriflerle uğraşmaktan gına geldi. Koca koca insanların bu kadar çocukça yalanlar söylediğini, kıvır kıvır kıvırdığını bilmezdim ama öyleymiş. Bu garanti işleri bana göre değil. En nihayetinde HDD bozulursa değiştirirm ne yapayım. Benimki öğrenilmiş çaresizlik bir bakıma.

Ben de zamazaman kesiliyor ya da sese alıştığım için mi duymuyorum bilmiyorum ama sesin nerden geldiğini kestiremiyorum. Al sana şimdi de klik klik sesi geldi. Benim de hp marka. HP'nin servisi nasıldır arkadaşlar, nasıl işliyor, bilen var mı?

41p3r' Alıntı:
Hocam garantideki heriflerle uğraşmaktan gına geldi. Koca koca insanların bu kadar çocukça yalanlar söylediğini, kıvır kıvır kıvırdığını bilmezdim ama öyleymiş. Bu garanti işleri bana göre değil. En nihayetinde HDD bozulursa değiştirirm ne yapayım. Benimki öğrenilmiş çaresizlik bir bakıma.
He ya öyle aptalca savunmalar yapıyorlar ki. Geçen interneti bağladığım telekom şubesinde verilen modemin sinyal gücünün zayıf olduğunu söyledim. Tek oda mesafede 3 dilime kadar iniyor. Adamın dediği laf " Duvarlarınız kalındır, o yüzden" demez mi :verymad:

SİRE' Alıntı:
Ben de zamazaman kesiliyor ya da sese alıştığım için mi duymuyorum bilmiyorum ama sesin nerden geldiğini kestiremiyorum. Al sana şimdi de klik klik sesi geldi. Benim de hp marka. HP'nin servisi nasıldır arkadaşlar, nasıl işliyor, bilen var mı?

Benim HP laptop varken bataryası ölmüştü, garantisinin bitmesine daha 1 sene vardı. Aradım teknik servise,onların hp asistan diye bir programları var onunla bana bir kaç talimat vermişti. Ve yeni bir batarya göndermişlerdi.Yani direk Ankarayı arayın.İl deki yetkili servisler oraya yönlendiriyor zaten. Boşuna arayıp kuruşlarınız gitmesin :)

Geri