laptopta kurtarma klasörleri

Kodla Büyü

dayıbey

Üye
merhaba arkadaşlar,konuyu doğru yere mi açtım bilemiyorum ama bi şansımı deneyim.
dizüstü makinamda kurtarma klasörü (recordFile) hem c de hem de d kısmında mevcut. birbirinden farklı. kurtarma cd si çalışırken acaba her ikisinden mi faydalanıyor?yoksa ilk formatta c dekiler silinecek ve kurtarma cd si kullanılamayacak mı olur. cevap için teşekkürler. (xp ye çevirmeyi, hoş olmazsa tekrar 7 yedönmeyi panlıyorum da)

dayıbey' Alıntı:
merhaba arkadaşlar,konuyu doğru yere mi açtım bilemiyorum ama bi şansımı deneyim.
dizüstü makinamda kurtarma klasörü (recordFile) hem c de hem de d kısmında mevcut. birbirinden farklı. kurtarma cd si çalışırken acaba her ikisinden mi faydalanıyor?yoksa ilk formatta c dekiler silinecek ve kurtarma cd si kullanılamayacak mı olur. cevap için teşekkürler. (xp ye çevirmeyi, hoş olmazsa tekrar 7 yedönmeyi panlıyorum da)
..
hocam kullandığınız laptop modeline ve bu modelde tercih edilen recovery sistemine göre işler değişebilir. Çünkü farklı modellerde farklı recovery sistemleri kullanılabiliyor. Her markanın kendine göre değişmekle birlikte GENELDE tüm modellerde FABRİKA AYARLARINA (ilk alındığı zamanki ayarlara) geri dönmek istediğinizde GÖMÜLÜ HDD PARTITIONu üzerinden diğer durumlarda ise kendi adlığınız yedek dosyası üzerinden geri yükleme yapıyorlar. Benim karşılaştığım yöntemlerden bazıları şu şekilde:
.
1. Kurtarma işlemini gömülü (gizli) recovery partition u üzerinden recovery yapılır. C, D ve tüm partitionlar silinir.
2. Kurtarma işlemini gömülü (gizli) recovery partition u üzerinden recovery yapılır. Sadece C silinir.
3. Kurtarma işlemini D üzerine alınan yedek üzerinden yapar. Sadece C silinir.
.
Kullandığınız notebook modelini söylerseniz belki daha fazla yardımcı olabiliriz.

Not : Kendi kullandığım LENOVO notebookta KURTARMA DVDsi hazırlama diye bir seçenek var. Bu dvd leri oluşturduktan sonra recovery partitionu silinse bile satın aldığınız ilk duruma döndürme işlemini yapabiliyorsunuz. Sizin notebookta da böyle bir özellik varsa düşünmeden istediğinizi yapabilirsiniz.

Not2: 2 işletim sistemini de aktif olarak kullanan biri olarak kesinlikle XP ye geri dönmesiniz ÖNERMİYORUM. Alışması başta zor olsada alıştıktan sonra gerisi çok kolay oluyor. Eğer starter yada basic sürümlerini kullanıyorsanız Premium, Professional, Ultimate sürümlerine geçiş yapmanız daha yararlı olur görüşündeyim.

hocam bilgilerden dolayı teşekkür ederim. bendeki makina casper ve kurtarma cd si mevcut, home basic yüklü. ayrıca yükseltmeyi nasıl yapabilirim acaba?

dayıbey' Alıntı:
hocam bilgilerden dolayı teşekkür ederim. bendeki makina casper ve kurtarma cd si mevcut, home basic yüklü. ayrıca yükseltmeyi nasıl yapabilirim acaba?
..
hocam benim daha önce uğraştığım casper bilgisayarlarda KURTARMA CD si diye birşey yoktu. Sadece Windows kurulumunu biraz modifiye ederek (kendi arkaplan ve ekren koruyurucuları vb..) kurtarma cd si olarak dağıtıyorlardı. Herhangi bir kurtarma partitionu (gizli bölüm) yoktu. Sizdekide böyleyse

(Bilgisayarım / Sağ Tuş / Yönet / Depolama / Disk Yönetimi) Kısmında aşağıdaki resmin en sonunda görüleceği gibi bir oem bölümü yoksa
diskyapisi.png

....
Hiç kafanıza takmadan istediğiniz gibi format atıp istediğiniz işletim sistemini kurabilirsiniz. Sadece D partitionunda yer alan DRIVER ve PROGRAM dosyalarına ait klasörü yedeklerseniz yeterlidir.

Nasıl yükseltme işlemi yapacağınıza gelirsek. LEGAL yollardan yapmak için
1. Casper bayisine yada microsoft bayisine başvurup yükseltme yapmak istediğinizi talep edebilir ve gerekli ÜCRETİ Ödersiniz. Yada
2. Yeni bir OEM Lisans satın alıp yükleme yapabilirsiniz.

ama para veremem diyorsanız internette yayınlanan işletim sistemi dvd lerinden birini indirerek kurulum yapabilirsiniz.

Geri