laptopumun sorunlaı ve çözümleri:(

Kodla Büyü

yesimk06

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaşlar laptopumun uzun süredir araştırıp uğraşıp çözemediğim problemleri var. Bu gidişle tamire göndercem. Markası hp. kendi servisinin sadece problem tesbiti 40 dolar + kdv. öyle olunca tekrar sizlerden yardım isteyeyim dedim. Başlıyorum.

1- Ethernet kartı çalışmıyor. Sürücü yüklemesi yapmaya çalıştığımda bu aygıt düzgün başlatılamıyor (kod 10) hatası alıyorum ve sürücüyü yükleyemiyorum. BİOS güncellemesi de yaptım işe yaramadı.

2- 3 usb portu var ikisi çalışmıyor. çalışmayan portlara flash bellek taktığımda belleğin ışıgı yanıyor ama bilg belleği görmüyor. ethernet kartımda problemli olduğu için tek çalışan porttan internete bağlanıyorum siz düşünün halimi.

3- Bilgisayarımı uyku modundan çıkardığımda yada bazı zamanlar bilgisayarı ilk açtığımda görüntü çözünürlüğüm düşük olarak başlıyor (800x600) sebepolarak da ekran kartı driverının yüklenmemiş olmasını gösteriyor ama bir süre sonra kendiliğinden düzeliyor.(driver normalde yüklü)

4-hp nin verdiği fiyat çok fazla geldi bir de malzeme parası çıkarsa... kendi servisi yerine normal mahallemdeki bilgisayarcılara versem nasıl olur? Güvenli olur mu?

İnşallah önerilerinizle problemlerimi çözerek servise gitmek zorunda kalmam.

İlgilenecek olan arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ediyorum

Ana kart problemi gibi görünüyor. Eğer çok güvendiğiniz bir bilgisayarcı yoksa servise gönderin, parça bulmak servis haricinde gerçekten zor. Fakat normal bilgisayarcılar dışında laptop tamiri yapan ciddi ve büyük firmalar var. Servise göre daha ucuz olur. Büyük şehirlerde iseniz değerlendirebilirsiniz.
Servisin istediği 40$+Kdv bir arıza tespiti için çok fazla. Ya pazarlık yapın ya da başka bir servise gidin. Gerekirse kargo ile falan başka yerlerede yollayabilirsiniz.

hocam nerde yaşıyorsunuz ?
birçok ilde artık yetkili servisler kadar güvenilir notebook servisleri var. istanbul için konuşuyorum. anadolu yakasında kadıköy yazıcıoğlunda sadece notebook tamiri yapan benim bildiğim sağlam 3-4 yer var. ve adamlar garanti de veriyor. aynı arıza 6 ay içinde tekrar çıkarsa ücret almıyorlar

Geri