Laptopun çıkan tuşlarını nasıl takarız? (resimli)

Kodla Büyü

yesimk06

Süper Üye
Süper Üye
18 aylık kızımın hışmına uğramış laptopumun tuşların takarken bana yardımcı olan web sayfasını sizlerle paylaşmak istedim. Örnek bilgisayar hp pavilion ama diğer markalarda benzer şekildedir diye tahmin ediyorum. Sayfa ingilizce ama verilen resimlerden rahatlıkla uygulama yapılabilr diye düşünüyorum en azından ben yapabildim. İsterseniz ingilizce öğretmeni olan eşimden çevirmesini rica edebilirim sizin için.
İşte sayfa
http://www.machinaelectronics.com/store ... y_type_k02

bende silerken çıkarmıştım Ctrl yi...takabildim diye gurur duymuştum kendimle.. :lol:
mantığı kavrayınca kolay...ama minik tutacaklar kırılıcak diye korkuyor insan..

Şimdi benim Laptop için öyle bişi olsa.
Yapacaklarım.
1-Plastik tuşun altı ve klavyedeki yapıştırılacak zemin irice bir iğne yardımı ile pütürlü hale getirilir.
2-Pütürlü haldeki tuşun altına ;
ortasından kesilmiş bir kürdanın kalın ucu ile hafif çok ama çok az 502 sürülür.(burada sadece belli bellisiz yüzeysel sürülmeli bu yapışkan çok pistir.)Hani sürülür diyorsak sadece sürülür .Damlatmayı aklınızdan geçirmeyin.NE KADAR AZ O KADAR İYİ.
3-İşte son aşama olarak yapıştıracaksınız .Üzerine koyun konumunu düzeltin ve üzerine bir kere çökün belli belirsiz.Son düzeltmenizi yapın.(süreniz 3-5 sn.)
2 dk sonra kontrol edin aşağıya çöküyorsa olmuştur 5 dk sonra bi daa kontrol edin
4-Operasyon tamamlanmıştır .Hasta sahibine müjdenizi verin ertesi gün kullanırsınız.

UYARI:Dikkat edin çok lanet bir yapışkandır damlası bile klavyedeki bi kaç tuşu birden yapıştırır.Çaresi ve geri dönüşü yoktur.Çalışma esnasında gözünüzü çalışmanın üstüne getirmeyin(Gözünüz geçici ama operasyon kalıcı etkilenir) yandan ve kuvvetli ışıkta bakın.Çalışmanızı büyük cımbız ve yardımcı aletler ile destekleyin.

Geri