Laptopunuzun nekadar pil ömrü kalmis bulun

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan usb4
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

usb4

Üye
10154778-ibm-40y6799-laptop-battery.jpg

Özellikle ikinci el laptop alimlarinda Pil ömrünün önemi artmaktadir saticilar , abi daha yeni aldim , pili yepyeni .. gibi laflar ederler peki gercekten böylemidir ? , yada diyelimki 2 yildir kullandiginiz bir laptop var ve pilinin durumunu merak ediyorsunuz (ömrünün sonuna nekadar yaklasmis) iste bu ve benzeri sorularin cevabini Cmd den verecegimiz bir komut ile bulabiliyoruz (Sistemim windows 7 Ultimate) , öncelikle CMD yi admin yetkilerinde calistiralim ve asagidaki komutu verelim. devami asagidaki linkte
http://www.sordum.com/?p=7912

sitenin pek reklama ihtiyaci yok , sadece kaynagindan verdim (ki bu sekildeki devamini ana kaynagindan vermek alintilamada bir dünya standardidir), ilaveten olmadi derken hata nedir ? az önce denedim gayet güzel calisiyor

Pil:Pil Bilgileri
Pil Kimliği -------SANYO PABAS024
Üretici SANYO
Seri No --------
Kimya LION
Uzun Vadeli 1
Tasarım Kapasitesi 62338
Son Tam Dolum 62338

Benin notebookda değerler bu, ama şarjdan çıkarınca 10 dakika anca gidiyor. Ya Ben yanlış anladım anlatılanı ya da adnlatılan bilgiler yanlış :S

usb4' Alıntı:
yabanci kaynaklarda arastir bakalim yanlismi ? , en basitinden komutu google ye yaz
Ya arkadaşım eğer birşey biliyorsan açıklayıcı olurmusun? Bak ben sana söylenenleri yaptığımda karşıma çıkan değerleri yazdım. Sitende anlatılanla hiç alakası yok diyorum, çünkü şarjdan çıkarınca notebook 10 dakka dayanıyor. senin anlattıklarına göre Tasarım Kapasitesi ile Son Tam Dolum birbirine ne kadar yakınsa piliniz o kadar yeni diyorsun :) Benimkinde fark bile yok yani gıcır gıcır ama 10 dakka dayanıyor? Lütfen izah edermisiniz bu çelişkiyi.

ya sen yalan söylüyorsun yada laptopun yalan söylüyor :P , Microsoft bu komutu koymus ve sitede yazilanlarla birerir ayni kullanim amacini güdüyor , haa senin laptopun istisnadir orasi beni alakadar etmez yazarsin Microsfta dersinki benim sarjim 10 dk gidiyor bunu aciklayin.
Not: Bu arada site bana ait degildir

Bilgi faydalı olmasına rağmen arkadaşın tavrınının siteye karşı önyargı oluşturduğunu düşünüyorum. Bu arada benim pil de %66'ya düşmüş.

Dell Inspiron 1545 Notebook - Windows 7 Ultime İşletim Sistemi(32 Bit)

Pil Kimliği 7285SMP-PL18DELL X409G9
Üretici SMP-PL18
Seri No 7285
Kimya LION
Uzun Vadeli 1
Tasarım Kapasitesi 41070
Son Tam Dolum 2764

Pil 5 dakika gitmiyor. :(

O komuta göre benim pil şu anda üretildiğinden daha çok dolu görünüyor :) Tersi mantıklı olabilir.

Pil Kimliği 3658QSANYO PABAS024
Üretici SANYO
Seri No 3658Q
Kimya LION
Uzun Vadeli 1
Tasarım Kapasitesi 62338
Son Tam Dolum 62338
lenovo y550
bendeki sonuçlar bunlar ama ben pek birşey anlamadım 1.5 yıldır kullanıyorum pil sürekli takılı şubat ayında bataryada problem çıkmıştı garantide yenilediler.

Özgür Hoca' Alıntı:
Bilgi faydalı olmasına rağmen arkadaşın tavrınının siteye karşı önyargı oluşturduğunu düşünüyorum. Bu arada benim pil de %66'ya düşmüş.
Oldukça değerli bir bilgi bence o nedenlede paylaşmak istedim , eğer benim tavrım için yazmışsanız , ben sadece şunu açıkla bakalım diyen arkadaşa biraz bozuldum , öyle ya komutu koyan ben değilim bilgiyi yazan ben değilim , herneyse bir kusurum var ise affola

hocam çok teşekkür ederim, bizimle paylaştığınız için. ben yaptım işe yaradı. bilgisayarımın biosu eski sürüm müş güncellenmesi gerekiyormuş. ve birkaç uyarı falan pc hakkında epey bi analiz yapıyor bu komut

Geri