LAZERYAZICI ÇIKTISI PROBLEMLİ

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan koray45
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

koray45

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Lazer yazıcımın toneri bitti .Güzelce temizledim doldurdum toneri.Sayfa kenarı aşağıdaki gibi çıkmaya başladı.Oysaki tüm parçaları güzelce temizledim taktım.Sebep ne olabilir fikri olan var mı?

Ekli dosyalar

• toner.jpg
    toner.jpg
    17.4 KB · Görüntüleme: 1,030
bizde de aynı sıkıntı baş gösterdi Ama kaç yıldır dolduruyoruz toneri ilk defa böyle yaptı.

Muhtemelen Drumdan kaynaklıyordur hocam, yazıcınızın marka modeli nedir? hiç drum değişimi yapıldı mı? şimdiye kadar kaç yaklaşık kaç çıktı almışsınızdır ? Kesin drumdandır demek için bunları bilmek gerekiyor

HP 1018 ancak drum değişti mi bilemiyorum zira dolum yapana kadar hiç doldurmamıştım.İşin ilginç yanı şu ki iki tane tonerimi doldurdudum ikisinde de aynı kenar.Yazıcıdan kaynaklanması pek de mantıklı gelmiyor.

Hocam şöyle sağlamca bir sallayın tonerinizi, bir tarafa birikme olmuştur vs birşeyler. Ama o tip bir çizgi drumı işaret ediyor.

drum ünitesini çizmeyecek bir bezle siz silmeyi deneseniz acaba olur mu? Baştan uyarayım daha önce denemedim, drum çizilirse yazık olur tonere ona göre.

benim bt sınıfındaaki yazıcıda bu şekilde çıktı veriyordu. kolanyalı mendille drumı güzelce temizledim. şimdi lekesiz (sıfır hata) çıktı veriyor.

Çözdüm galiba magnetic rulonun üzerinde yüzük vardı o kayıp.Bir tane bulup takıp tekrar deneyeyim.

Arkadaslar drum nasıl bir şey, ne ise yarar? Yazıcı'nın neresinde bulunuyor bilgilendirir misiniz?
Çünkü aynı durum bizim doldurduğumuz tonerde de var.

Buna benzer yazıcının modeline göre değişiklik arz eder.Bir tarafında dişliler diğer tarafında metal bir alan var.Tam hatırlamıyorum ama metal kısmından elektrik alan drum polarize oluyor.Toner tozları,laserin taradığı drum'un polarize olduğu alanlara yapışıyor.Daha sonra kağıda aktarılıyor bunlar ve fırınlanıyor.

Ekli dosyalar

• hp-drum.jpg
    hp-drum.jpg
    171.2 KB · Görüntüleme: 575
Geri