Lcd Ekran Işık Yanıp Sönüyor yanıp sönüyor yardım :/

Kodla Büyü

daledale28

Üye
S.a arkadaşlar.. Benim Pc ekran ışık yanıp yanıp sönüyor sonra tamamen gidiyor... ilkten sorunu anlamadım kendimce baktım flan . ram flan bunlara baktım ettim.. en son ekranı sadece çalıştırmayı denedim. direk prize bağladım başka hiç bi kablo falan yoktu. Tekrar ekran ışık yanıp yanıp sönüyor.. söndkten sonra tuşa basıyorum ışık felan gelmiyor. anca işte kabloyu prizden çıkarp takınca ışık geliyor.. sorun ne olabilir ?

Ekranı farklı bir kasada deneyin. Kablosu çıkarılabilir ise onu değiştirip, deneyin. Ekranlar genelde sinyal gelmezse kendilerini uyku moduna alırlar, bu yüzden ışığı birkaç kez yanıp, ardından sönebilir.
Eğer sağlam bir kasada aynı problemi yaşıyorsanız, kabloyu değiştirmenize rağmen düzeltme yoksa, ekran arızalanmış olabilir. Ekranlardan anlayan bir elektronikçiye göstermeniz yerinde olacaktır.

:? bu nasıl bir sorundur yaww
Sorunun kasada olduğunu farz edelim. bilgisayarı açınca post bip sesi duyuyormusun? Duyuyorsan ekran kartı ile ilgili bir sorun olabilir. Post bip sesi duymuyorsan bilgisayarı ramsız çalıştırınca hata sesi duyuyormusun? Duymuyorsan sorun ram veya anakarttatır.
Yukarıdakileri deneyip bir sorun olmadığını sonucuna varalım. sorun monitörde ise ekranın giriş ünitesinin başında bir besleme kondansatörü vardır. bu kondansatörün batlamış olma ihtimali yüksek. 25-30liraya hallederler Tvciler. bunların dışında bişey varsa geçmiş olsun....

Geri