LCD Pano ders programı girme

Kodla Büyü

odabasalparslan

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar okulumuzda LCD Pano uygulaması kullanıyoruz. Bu aralar sürekli ders programı değişiyor ve malum tek tek öğretmen programı girmek zor oluyor. Tavsiye edebileceğiniz pratik bir yöntem var mı?

Hangisi kullanıyorsun Salih Hocam? LCD Panoda excelden yapıştır seçeneği var sanıyordum

hocam excel makrolarda hata veriyor ama. Hatayı ayıklama şansınız var mı acaba? Bizim okula da lazım oluyor.

hocam bunu ben de tam anlayamadım 🙃
Hocam daha önce öğretmen ve sınıf el programlarını bastırmak için kullandığım bir dosyada değişiklikler yaparak yapmıştım. SINIF TOPLU sayfasına ders programı giriyorsunuz. DERSPRG sayfasındaki başlat butonuna tıkladığınızdA LCDpano sayfasını açıp sınıf sınıf programalarını girip kaydediyor. Daha önceden Chromedan LCDpano okulunuz sayfasına giriş yapmış olmanız gerekiyor.

Merhaba arkadaşlar, aslında ders programlarını herkese uyacak bir standart olması adına e-okul excel üzerinden alabilmek için bir çalışma denemiştim. Fakat indirilen excel dosyasında sınıf isimleri doğru şekilde ayrışmış olarak gelmiyordu. Dolayısıyla hangi programın hangi sınıfa ait olduğu belli olmadığı için kullanışlı bir çözüm çıkmamıştı.

Ders dağıtım programlarının çıktıları üzerinden gitmek de ayrı zorluklar içeriyor. Herkesin kullandığı programı farklı olduğu için her birinin verdiği excel çıktı formatını okuyabilecek parserlar hazırlamak gerekiyor. Bunlar da hepsi elimde yok.

Ama şöyle yapabiliriz, farklı ders dağıtım programlarının excel çıktısını kişisel ve kurumsal verileri anonimleştirerek burada paylaşabilirseniz bir inceleyeyim, uygun olursa da müsait bir zamanda LCD Pano'ya entegre edebilirim. Her program için bir adet örnek excel yüklemeniz yeterlidir. Teşekkürler

Geri