LCD PLAZMA karşılaştırması sitesi

Kodla Büyü
her ne kadar üretimi azalsada plazmanın yerini hiçbir lcd tutmuyor.

Bir de, aydınlık ortamlarda plazma ekranları parlama yapıyormuş. Neo Plazma diye bir teknoloji bulmuş panasonic sanırım. Neo plazmalar da bu dezavataj da ortadan kaldırılmış. Benim başka kaynaklardan okuduğuma göre yeni nesil plazmaların güç tasarrufu ve kullanım ömrü lcd tv'lerinkine yaklaşmış, gözardı edilebilir seviyelere gelmiş.

Şu ana kadar ikisini de kullanmadım ama alırsam sanırım plazma alacağım. Ama yine de ikisini de şöyle yanyana görerek almak isterim. Geçenlerde yan yana koymuşlar, plazma sanki biraz sönük bir görüntü veriyordu, halbuki ben aksini bekliyordum. Ama eminim o plazma eski teknoloji bir plazmaydı. Ben bir de neo plazmayı gördükten sonra tam kararımı vereceğim.

Bu arada neo plazmalar da hiç öyle ucuz değil, ledlerden aşağı kalmıyor.

sitelerde' Alıntı:
Bir de, aydınlık ortamlarda plazma ekranları parlama yapıyormuş. Neo Plazma diye bir teknoloji bulmuş panasonic sanırım. Neo plazmalar da bu dezavataj da ortadan kaldırılmış. Benim başka kaynaklardan okuduğuma göre yeni nesil plazmaların güç tasarrufu ve kullanım ömrü lcd tv'lerinkine yaklaşmış, gözardı edilebilir seviyelere gelmiş.

Şu ana kadar ikisini de kullanmadım ama alırsam sanırım plazma alacağım. Ama yine de ikisini de şöyle yanyana görerek almak isterim. Geçenlerde yan yana koymuşlar, plazma sanki biraz sönük bir görüntü veriyordu, halbuki ben aksini bekliyordum. Ama eminim o plazma eski teknoloji bir plazmaydı. Ben bir de neo plazmayı gördükten sonra tam kararımı vereceğim.

Bu arada neo plazmalar da hiç öyle ucuz değil, ledlerden aşağı kalmıyor.

plazmanın ekranı cam olduğu için gündüz camlardan lcd'ye göre daha fazla yansıma yapıyor. ama görüntü kalitesi lcd'den üstün.

kesinlikle en iyisi led tv.. Marka olarak da SONY.. Ben yeni aldım. Bütün markaları da inceledim. Plazma, lcd ve led tv hepsini birbiriyle yakından inceleyerek kıyasladım. Lcd ve plazmalar da HD kanallarda bile görüntü kaliteli değil.. Hİçbirinde led ekrandaki görüntü kalitesi yok. Led tv ler arasında da en iyisi Sony.. LG ve Samsung asla SONY ile kıyaslanamaz.. ben uzun bi süre araştırdım almadan önce.. Ve şimdi çok memnunum. Herkese tavsiye ederm.. Kesinlikle pişman olmazsınız.

Plazma her zaman en iyi görüntüyü verir,Led ve Lcd'ler yerini tutamaz ama harcadığı enerjiyi düşünürsek Plazma fazla elektrik yakıyor

donanımhaber forumlarında da ayrıntılı güzel incelemneler mevcut arkadaşlar. Haberiniz ola.

Led alınacaksa arkadan ışıklandırmalı led alınmalı. 2000 liraya gidip edge (yan) led almak parayı sokağa dökmektir. yukarıdaki arkadaş sony demiş ama, sony panellerini samsungdan tedarik ediyor. backlight ledler ise 3000 liradan başlar. param olsa alırım yoksa ya samsung c 650 , c 750 gibi yada d serisi samsung alırım. Benim evde c650 var gayet memnunun 5-6 kaşiye daha aldırdım. Evde 1 televizyon var 2. tv yi almak farz oldu, hanımla habire kavga eder olduk. Panasonic in son çıkardığı plazmaları da düşünüyorum.

plazma alınacaksa panasonicden başkasına bakılmamalı bile. saygılar...

bence en güzeli tüplü televizyonlar :P şaka bi yana bu aletlerin yaydığı radyasyon nedir arkadaşlar bundan hiç bahsedilmemiş :?:

Geri